04.11.2018 | 15:52
Supruga i ja smo nedavno produživali ugovore, ja sam uzeo iPhoneSE, ona neki Samsung A5, ne bavim se Androidom pa ne znam koji je točno, ima ih više.
Uglavnom, prije produženja ugovora ih nazovi i traži službu prodaje te popust na uređaje, ja sam tražio i dobio, u tarifu 300 ubacili su mi još 200, tako da je sada 500 i umjesto 1GB dobio sam 5GB mjesečnog internet prometa. iPhone bi bio platio 99kn, no platio sam ga samo 1kn, ostalo naravno ide na rate. Imamo od njih dvije mobilne tarife i pokućni internet, redovito podmirujemo sve obveze. Traži ih, bilo što, s njima se da dogovoriti i vole dati, samo da zadrže pretplatnika.
Što se tiče otključavanja uređaja na sve mreže mislim da se može, i to kod svih operatera, to je navodno omogućeno prema novom zakonu o telekomunikacijama. Mislim da za takvo što treba kontaktirati mobilnog operatera te podnijeti zahtjev, oni ga moraju uzeti u obzir i poslati ti kodove za otključavanje. Jedino što ne znam rade li takvi kodovi sa iPhone uređajima ili ga treba otključati na neki drugi način.
Direktno iz kutije nije sigurno otključan, već radi samo na mrežu operatera od kojeg je kupljen.