11.08.2019 | 13:12
E, zaboravih na kraju prijaviti kakav je restoran Lanterna.
Dakle, "doima se dobar" je "understatement of the century".
Ja sam stvarno prošao od Umaga do Cavtata, i obalom, i otocima, na desetke puta u životu, što poslom, što privatno i fakat sam se nauživao dobre hrane u dobrim restoranima, ali ovo što smo doživjeli u Lanterni u Velom Ižu se s jako malo toga može usporediti.
Pričamo o vrhunskim svježim namirnicama iz Jadrana i iz lokalnih vrtova, o rijetko lijepom i ugodnom ambijentu (terasa, pogled, povjetarac...) neopterećenim nekakvom "etiketom", o sjajnim domaćinima i izvrsnoj posluzi, o ORIGINALNIM receptima za nevjerojatno ukusna i zanimljiva nova jela od dobro poznatih namirnica (riba, školjke, mekušci, rakovi, pljukanci, njoki, riža, povrće) i, za sve to i za tu lokaciju - uopće ne pretjeranim cijenama (morska večera od tri slijeda + slatko, za 5 osoba, 1250 kn).
Najozbiljnije svjedočim da sam nešto tome usporedivo vidio samo na tri-četiri mjesta u Hrvatskoj: u Rovinju, u Poreču, u Hvaru (ali ne u špici sezone) i u Dubrovniku.
Svakom nautičaru se doslovce isplati prilagoditi itinerer samo radi posjete tom restoranu.