iPhone XR
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone XR

02.03.2020 | 11:31
Lijep pozdrav svima.

Zanima me kupnja iPhonea XR iz Njemačke i iz USA. ( kolega iz firme bi naručivao preko mene pa me zamolio da istražim malo kako ide to sa carinom i sl. )

Gledao sam uredaje na amazonu i ebay.de
1. www.ebay.de/itm/Apple-iPhone-XR-128GB-Wh...4:g:I6UAAOSwk9xeWNrh
2. www.amazon.com/Apple-iPhone-XR-Fully-Unl...&sr=8-1&th=1

Znači na prvom linku na njemačkom ebayu, iphone je u europskoj uniji pa onda se ne bi trebao cariniti. Jel to znači da bi me onda izašao cijena uređaja + poštarina?
Na drugom linku na amazonu piše da moram još platiti import fees-a oko 150$, sada me zanima jel to iznos carine ili je to nešto drugo.

Ako imate iskustva sa takvom kupovinom, molio bih samo da mi kratko napisete odakle ste narucivali i neke preporuke. Hvala i lp
02.03.2020 | 13:16
erseticmatej kaže:
Znači na prvom linku na njemačkom ebayu, iphone je u europskoj uniji pa onda se ne bi trebao cariniti. Jel to znači da bi me onda izašao cijena uređaja + poštarina?

Da.

Na drugom linku na amazonu piše da moram još platiti import fees-a oko 150$, sada me zanima jel to iznos carine ili je to nešto drugo.

Nemam pojma što je točno prodavatelj mislio, ali trebaš platiti 25% PDV na prodajnu cijenu uvećanu za trošak dostave. Plus što moraš dobiti onaj neki carinski broj (ti, kao fizička osoba) da bi mogao uvesti bilo što što košta preko tog limita (iznad kojeg se plaća PDV). I onda kad ti dođe to u Hrvatsku, najprije dobiješ preporučeno pismo od Carine da im dostaviš dokaz plaćenog iznosa, pa ti onda na temelju toga odrede PDV, to uplatiš i onda ti šalju.
03.03.2020 | 07:07

About Import Fees Deposit
AmazonGlobal and Amazon Global Store offer customers customs duties, taxes and fees ("Import Fees") estimation during checkout and customs clearance on your behalf for certain eligible countries and regions.

Calculating Fees
When you order products from AmazonGlobal for shipment to countries or regions outside of the U.S. or from Amazon Global Store for shipment to the U.S., an estimate of the Import Fees will be levied on those items in your order. With your authorization, these funds are used by the carrier or another agent to pay the Import Fees on your behalf (or the recipient's behalf) to the appropriate authorities of the destination country ("Import Fees Deposit"). The payment of import fees is the responsibility of the importer and is levied based on the laws of the country into which the products are being shipped.

Import Fees Deposits will vary depending on the selected shipping method. The Import Fees Deposit is an estimation of the taxes and duties that may apply and isn't an actual calculation. Customs regulations and tax rates applicable to certain goods may change between the date the taxes and duties were estimated and the applicable taxes and duties on the date of import into the destination country. The duty or tax rate is often determined by the classification of a good, which varies by country and region.

Duties and taxes are calculated based on the market value (actual price before any promotions) of the product and not the price after Amazon promotions. This allows destination country customs authorities to obtain the accurate import duties and taxes owed to them based on the actual value of the goods.

You won't be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the Import Fees Deposit we estimated. For items sold by Amazon Marketplace sellers, please check the seller's policies.

If the actual Import Fees are less than the Import Fees Deposit collected by us on your behalf, you'll automatically be refunded the difference to the payment method you used for the order. You'll receive a notification e-mail confirming the amount of the refund. The process takes 60 days from the shipment date.

Note:

The cost to ship items from each product category to international destinations varies by item, shipment, and shipping option.
The above terms also apply to the shipment of any replacement product that might be shipped if there's a problem with the original shipment. If you return a product to us, you'll be the exporter from the original shipping destination and will be responsible for compliance with all export laws of that country or regions.

To bi znacilo da, ako recimo dolazi DHL-om, DHL ce u tvoje ime odraditi placanje PDV-a (na elektronicke uredaje nema carine). Kaze i da je to procijenjen trosak, dakle ne mora biti tocan, tako da ne znam, sto se dogada ako ispadne na kraju manje ili vise.

Iz osobnog iskustva, nekad ikad sam preko ebay-a narucio objektiv za kameru, koji je trebao doci iz Japana. Takoder sam imao taj Import Fee ukljucen u cijenu. DHL me kontaktirao da ispunim formular i jos neku dokumentaciju dostavim te su oni sve odradili za mene. Koliki je tocno bio trosak na carini, nemam pojma. Nitko me oko toga nije obavijestio. Ali posto je sve skupa ispalo vrlo povoljno, kada sam i ukljucio Import Fee, nisam niti ja puno pitao... Ovak iskreno
03.03.2020 | 23:02
prvi link ti je sa njeamckog ebaya ali mobitel se naalzi u UK... racunaj da ces dobiti uk punjac pa ako ti to nesto znaci onda ces u dodatnu kupovinu...

a za istih tih 500€ na njemackom amazonu je i refurbished XS Max ...
www.amazon.de/dp/B07N9HJQ9S/ref=sr_1_9?k...583268789&sr=8-9
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 16 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (700)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO