Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

30.12.2021 | 23:40
cariblanco kaže:
smayoo kaže:
i da se zatvorom kažnjava onaj tko je dobio pozitivan test, a šeta se okolo. I to je to.

Interesantno da to kaže osoba, koja je na početku pandemije davala naputke, kako se može doći do Zaprešića, vjerovatno po svom iskustvu i kako zaobići patrole policije, kad smo bili komplet zaključani i nije se moglo do Zaprešića ili velike Gorice. Znači treba zatvor za lopova, a za onog tko mu drži ljestve može proće lišo

Ooo, pa di si mi ti, Tenžera?!

Neće biti tako, ni između redaka, niti po njima. Ovako će biti - bio je članak u Jutarnjem listu ili tako nekim novinama, kojeg si ti linkao i sav bijesan pozivao na linč (pozatvarat, umlatit, cipelarit...) tih novinara koji su objavili taj članak jer da što oni imaju otkrivati da izrečena blokada prometa ne funkcionira.

A ja sam te onda upozorio da nije tvoje da određuješ koga treba hapsit, mlatit itd. I da ima u ovoj zemlji i Policija, i druga tijela da se time bave, ako smatraju da je zakonito i potrebno.

A sve to skupa s ovim nema nikakve veze, jer nismo tada pričali o tome da se ZARAŽENI gibaju okolo, nego su stožeraši ZABRANILI PUTOVANJE IZVAN MJESTA PREBIVALIŠTA SVIMA, kao... da ne bi Zagrepčani bježali u vikendice na more i širili zarazu, a zapravo su Zagrepčani mogli kamo su htjeli, a ostali iz okolice nisu mogli u Zagreb. A istodobno su svojom domišljatom odlukom efektivno određenom dijelu stanovništva onemogućili da odu u dućan po najosnovnije živežne namirnice. I to, naravno, preko noći.

Eto, tako je bilo. A ti lijepo provjeri. To je bilo prije samo nekih 100-120 stranica u ovom istom threadu.
30.12.2021 | 23:43
Rijesiti cemo se kada ljudi prestanu biti glupi i ne idu se testirati svaki puta kada kihnu.
Beros je negdje izjavio da bolnicki sustav nece biti preopterecen, a to je i jedan matematicar izracunao.
30.12.2021 | 23:54
smayoo kaže:
cariblanco kaže:
smayoo kaže:
i da se zatvorom kažnjava onaj tko je dobio pozitivan test, a šeta se okolo. I to je to.

Interesantno da to kaže osoba, koja je na početku pandemije davala naputke, kako se može doći do Zaprešića, vjerovatno po svom iskustvu i kako zaobići patrole policije, kad smo bili komplet zaključani i nije se moglo do Zaprešića ili velike Gorice. Znači treba zatvor za lopova, a za onog tko mu drži ljestve može proće lišo

Neće biti tako, ni između redaka, niti po njima. Ovako će biti - bio je članak u Jutarnjem listu ili tako nekim novinama, kojeg si ti linkao i sav bijesan pozivao na linč (pozatvarat, umlatit, cipelarit...) tih novinara koji su objavili taj članak jer da što oni imaju otkrivati da izrečena blokada prometa ne funkcionira.

A ja sam te onda upozorio da nije tvoje da određuješ koga treba hapsit, mlatit itd. I da ima u ovoj zemlji i Policija, i druga tijela da se time bave, ako smatraju da je zakonito i potrebno.

A sve to skupa s ovim nema nikakve veze, jer nismo tada pričali o tome da se ZARAŽENI gibaju okolo, nego su stožeraši ZABRANILI PUTOVANJE IZVAN MJESTA PREBIVALIŠTA SVIMA, kao... da ne bi Zagrepčani bježali u vikendice na more i širili zarazu, a zapravo su Zagrepčani mogli kamo su htjeli, a ostali iz okolice nisu mogli u Zagreb. A istodobno su svojom domišljatom odlukom efektivno određenom dijelu stanovništva onemogućili da odu u dućan po najosnovnije živežne namirnice. I to, naravno, preko noći.

Eto, tako je bilo. A ti lijepo provjeri. To je bilo prije samo nekih 100-120 stranica u ovom istom threadu.

Znam ja jako dobro, što je bilo tada, bez da provjeravam te stranice ove teme. Ja sam ti kao stari slon koji sve pamti, a ti mi nisi izvadio trn iz pete, pa nemaš neke benefite
Za kraj da ti napišem, da ja imam svoje stajalište s kojim se ne slažem. Jel te to zadovoljilo, ili moram obrazložiti ?
31.12.2021 | 00:18
cariblanco kaže:
smayoo kaže:
cariblanco kaže:
smayoo kaže:

Znam ja jako dobro, što je bilo tada, bez da provjeravam te stranice ove teme. Ja sam ti kao stari slon koji sve pamti, a ti mi nisi izvadio trn iz pete, pa nemaš neke benefite
Za kraj da ti napišem, da ja imam svoje stajalište s kojim se ne slažem. Jel te to zadovoljilo, ili moram obrazložiti ?

Vidim da si otišao, pa da ti obrazložim. Bilo je sve kako si napisao, bio je članak u nekim novinama, kako da se zaobiđe ta blokada. Ja jesam tada popizdio na to i tvoje je pravo da mi kažeš, tko sam ja, da određujem, da koga treba; hapsiti, mlatiti i da u ovoj zemlji postoji policija i druga tijela, koja o tome trebaju voditi brigu.

A vidi vraga sada, inžinjer govori koga treba uhititi...ebiga, ipak je on inžinjer na jabućnjaku. Da li treba još podrobnije ili si shvatio ?

p.s. Vidim da te ne smeta razapeti Djed Božićnjak u Japanu, ali te smeta Lg tv, kojeg si obrisao. Jedno i drugo je parodija, jedino je problem za parodiju, da imaš um, koji to treba shvatiti
31.12.2021 | 05:49
Deaths:
5.220.545

Od čega?
31.12.2021 | 06:15
a1a1.jpeg

Ovako izgledaju ljudi koji mi kažu da počnem misliti svojom glavom.
31.12.2021 | 07:01
Ovoga su se ljudi u 18 stoljeću bojali da će biti ako se imuniziraju. A sad su čipovi.

Kuhpockenimpfung.jpeg
31.12.2021 | 08:15
cariblanco kaže:
A vidi vraga sada, inžinjer govori koga treba uhititi...ebiga, ipak je on inžinjer na jabućnjaku. Da li treba još podrobnije ili si shvatio ?

Tenžera, ja ti nikad ne pišem između redaka. Ono što napišem, to i mislim, i to je značenje toga što sam napisao. Tino je napisao "koji je vaš prijedlog kako se riješiti virusa" i ja sam napisao što mislim, odnosno koji je moj prijedlog. A to, između ostalog, uključuje kazneni progon osoba koje svjesno i hotimično dovode tuđe zdravlje u opasnost.

A ti si u napadaju bjesnila pozivao na LINČ novinara koji je, pazi da se i to jednom dogodi - napisao istinu.

Te dvije stvari nisu ni u kojem svemiru usporedive.

p.s. Vidim da te ne smeta razapeti Djed Božićnjak u Japanu, ali te smeta Lg tv, kojeg si obrisao. Jedno i drugo je parodija, jedino je problem za parodiju, da imaš um, koji to treba shvatiti

Gledaj... to što si takav primitivac - nije protuzakonito, ali je ipak sramota. A da svoj primitivizam prodaješ ovdje na Jabučnjaku - e, to je i protuzakonito, i sramota, i to ne dozvoljavam.
31.12.2021 | 08:20
Šta ti to znači Tenžera?
31.12.2021 | 08:35
Cariblanco je svojedobno svoje polusuvisle rantove usporedio s antološkim kolumnama pokojnog velikana hrvatskog novinarstva, Veselka Tenžere. Otprilike kao da ja svoje npr. plesne vještine uspoređujem s Rudolfom Nurejevim.
31.12.2021 | 11:29
smayoo kaže:
Cariblanco je svojedobno svoje polusuvisle rantove usporedio s antološkim kolumnama pokojnog velikana hrvatskog novinarstva, Veselka Tenžere. Otprilike kao da ja svoje npr. plesne vještine uspoređujem s Rudolfom Nurejevim.

Pa znaš li ti plesat ili ne ? Mogu mislit . Crko bi od smjeha da te vidim kako plešeš.
31.12.2021 | 13:04
tino1 kaže:
smayoo kaže:

Pa znaš li ti plesat ili ne ? Mogu mislit . Crko bi od smjeha da te vidim kako plešeš.

Pa znam, naravno! Valcer (bečki), polku i dvokorak. Kad je gužva. Ali... između redaka plešem ko Nurejev!
31.12.2021 | 14:03
Pa već bolje plešeš od mene. Ja znam samo gaziti po nogama. Tako da si ti profesionalac za mene.
31.12.2021 | 14:58
Konačno smo saznali što se doista nalazi u Pfizer-ovom cjepivu:

www.bitchute.com/video/yJMsuVNWQCv5/
  • Daddo
  • Posjetitelj
02.01.2022 | 14:57
@cariblanco - uopće nije stvar toga jesi li primitivac ili ne (IMHO, nisi). Nije stvar ni toga što Smayoo osobno misli o tebi (ili meni, i ja sam namjerno koristio istu retoriku čisto da vidim gdje su granice i kakvi su kriteriji na obje strane spektra).

Stvar je u tome da koristiš govor mržnje. I to ti neće proći nigdje bez brisanja i ne bi tolerirao nitko.

Vidi primjere iz domaće sudske prakse za govor mržnje: www.iusinfo.hr/aktualno/u-sredistu/44756

Ja se recimo sa smayoom duboko ne slažem ni sa Davorom po pitanju nuspojava cjepiva i mislim da debelo pretjeruju u tim teorijama urota i zavjera. No ne radim od tog političko pitanje. Samo bih volio da svaki onaj “sumjerljiv” necijepljen koji treba kisik jer je izabrao necijepljenje isti i plati kao što ga plaćaju oni koji nisu birali ni mogli spriječiti da im isti treba (i prije i tijekom pandemije).

Ali mi se ne da raspravljat na razini libtardi vs. fašisti i primjeri iz Australije.

Čak se ni u “svom taboru” ne slažem sa svojim istomišljenicima uvijek i oko svega pa i tu podbodem kad netko krene šiljit.

Imaš neki bolji argument od LGBTiQ ili podatak da iz te populacije ima veći broj zaraženih/hospitaliziranih/onih koji krše mjere?

Imaš. Super. Ajd iznesi pa ćemo argumentirano raspravit Kinsey report i krivu interpretaciju i stvarni postotak u populaciji. Možemo i odradit procjenu rizika. Vjerujem da ima tu onih kojima su takve stvari posao.

Samo daj… i ajmo probat bez tog govora mržnje i bojanja u boje… dugine ili druge.

Ja sam samo u ovoj temi napisao jedno 30 postova koje umjesto stiskanja objavi sam kliknuo X i zatvorio prozor.
02.01.2022 | 17:10
Samo napomena, Cariblancov post na kojeg Daddo odgovara je obrisan.
02.01.2022 | 18:08
Ne slažeš se jer si pristran (vezano za nuspojave cjepiva). Rizik mladih od nuspojava neusporedivo je veći nego rizik od bolesti jer mlađi gotovo ne obolijevaju, već su samo pozitivni s vrlo blagim simptomima.

Ovo o plaćanju je veliki bulšit. Onda necijepljene treba osloboditi plaćanja osiguranja pa neka sami odaberu zdravstveno osiguranje.
Vidim da se retorika promijenila, prvo si strašio s respiratorom, a sada s kisikom. Što je treće?

Matematički je dokazano da opterećenje zdravstvenog sustava ne može biti uz parametre koji su trenutno poznati. Kada bi i cjepivo štitilo onoliko koliko farmacija želi tada ne bi 1/3 cijepljenih zauzimala krevete.
04.01.2022 | 17:11
Slušam maloprije Beroša i veli lik da ne razmišljaju o strožim mjerama jer kad Omikron uzme maha, prije će doći do imuniteta krda, a strože mjere bi samo usporile da dođemo do imuniteta krda,... pa tko je sad tu lud?
  • Air
  • Korisnik
  • 72
04.01.2022 | 17:29
Bertone kaže:
Slušam maloprije Beroša i veli lik da ne razmišljaju o strožim mjerama jer kad Omikron uzme maha, prije će doći do imuniteta krda, a strože mjere bi samo usporile da dođemo do imuniteta krda,... pa tko je sad tu lud?

Nema tu ludih!

To su samo ljudi koji imaju svoj osobni interes.
A precizniji opisi bi bili: bezobzirni, bezosjećajni, beskrupulozni, zločesti, dvolični, itd.
04.01.2022 | 18:33
Bertone kaže:

Rekao bih da mu je to prva pametna nakon dugo, dugo vremena.
Doduše, imunitet krda smo već postigli ako zbrojimo pelcovane i preboljele. Jedini je problem što su u međuvremenu promijenili i definiciju imuniteta krda, pa sad više nitko ne zna što to točno znači.
Ako su simptomi omikrona zbilja uglavnom blagi, onda je ovo best case scenario.
04.01.2022 | 22:13
Gjuroo kaže:
Doduše, imunitet krda smo već postigli ako zbrojimo pelcovane i preboljele. Jedini je problem što su u međuvremenu promijenili i definiciju imuniteta krda, pa sad više nitko ne zna što to točno znači.

Upravo to, prva pametna, samo što bih izbacio iz ove jednadžbe "pelcovane", a koji nisu preboljeli - njih to jednostavno čeka, nema tu popusta, svatko će biti zaražen prije ili kasnije. Nadajmo se samo da će imati blage simptome kako je virus ipak oslabio.

Oko mene je trenutno hrpa cijepljenih koji su se zarazili na novogodišnjim zabavama, tkogod nije prebolio (bez obzira "pelcovan" ili ne), a bio je na nekoj zabavi, sada je pozitivan. Neki imaju skroz blage simptome, neke je "slomilo" i imaju temperaturu i kašalj, ali očigledno je da idemo u smjeru imuniteta krda, meni je više teško naći ikoga da nije prebolio, možda ih znam svega dvoje-troje.
05.01.2022 | 01:28
[quote="dpasaric" post=200308]Gjuroo kaže:

Upravo to, prva pametna, samo što bih izbacio iz ove jednadžbe "pelcovane", a koji nisu preboljeli - njih to jednostavno čeka, nema tu popusta, svatko će biti zaražen prije ili kasnije. Nadajmo se samo da će imati blage simptome kako je virus ipak oslabio.

Ma dobro... Napisao sam to onako idealistički. Pelcovanje je u idealnom (i obećavanom) scenariju, zajedno s preboljelima, trebalo stvoriti bedem prema ostatku populacije. Međutim, pelcovanje je ispalo prdac i ispalo je da se svako cijepio samo za sebe. Moram priznati da mi to zvuči sasvim prikladno za narcisoidni svijet u kojem živimo.

Oko mene je trenutno hrpa cijepljenih koji su se zarazili na novogodišnjim zabavama, tkogod nije prebolio (bez obzira "pelcovan" ili ne), a bio je na nekoj zabavi, sada je pozitivan. Neki imaju skroz blage simptome, neke je "slomilo" i imaju temperaturu i kašalj, ali očigledno je da idemo u smjeru imuniteta krda, meni je više teško naći ikoga da nije prebolio, možda ih znam svega dvoje-troje.

Na staru godinu se dopisujem s poznanikom... Lik je DJ i ima gažu za doček. Veli da ga pere temperatura. Dakako, ne možeš otpiliti ekipu za doček. Danas javlja da je pozitivan na PCR-u. Šta reć?
Pali smo na ispitu odgovornosti.
05.01.2022 | 05:37
E9666314-1402-477C-91A8-94D6C76D35BB.jpeg
05.01.2022 | 07:10
Bertone kaže:

Zasto bi netko bio lud? Ovo samo dokazuje da nema "velebne i fantomske sprege politike i farmaceutske industrije iskljucivo s ciljem depopulacije planete, osobnih interesa, mega zarada i uvodenja fasizma". Omicron, trenutno dominantna varijanta virusa, nije toliko fatalna koliko su bile prethodne varijante, te je pritisak na zdravstveni sustav prihvatljiv, odnosno daleko manji nego je to bio slucaj sa prethodnim varijantama. Ima blage simptome i ne napada toliko pluca, koliko su prethodne varijante. Pa shodno tome je covjek i dao izjavu, koja je BTW realna i OK.

Valjda sad niti to ne valja...
05.01.2022 | 09:05
Moonlike kaže:
Bertone kaže:

Zasto bi netko bio lud? Ovo samo dokazuje da nema "velebne i fantomske sprege politike i farmaceutske industrije iskljucivo s ciljem depopulacije planete, osobnih interesa, mega zarada i uvodenja fasizma". Omicron, trenutno dominantna varijanta virusa, nije toliko fatalna koliko su bile prethodne varijante, te je pritisak na zdravstveni sustav prihvatljiv, odnosno daleko manji nego je to bio slucaj sa prethodnim varijantama. Ima blage simptome i ne napada toliko pluca, koliko su prethodne varijante. Pa shodno tome je covjek i dao izjavu, koja je BTW realna i OK.

Valjda sad niti to ne valja...

Ovo sranje je svih uhvatilo na tašte! Niko o pandemiji nije znao ništa, osim teorije. Prilagođavalo se situacijama kako su dolazile, neke odluke su bile ne logične barem za nas koji u proces odlučivanja nismo involvirani. Ali ako je ovo s ovim sojem tako, onda super. Ako nam uspije da s prljavim cijepljenjem (preboljenje) dostignemo naš cilj da potisnemo virus i opet počnemo normalno raditi i živjeti, ja sam zadnji koji bi nešto srao protiv toga. Ali sigurno je jedno, niko nije ovo pokrenuo da bi nas čipovao, da bi zaradio ili još luđe da bi nas polako ubijao. Ima i onih specijalaca koji su uvjereni da vanzemaljci dolaze! Ali budite iskreni, to je stvarno...?
05.01.2022 | 09:34
Jeste čuli za spoj gripe i korone?
Sklepali i riječ za to.
"Flurona".
Jbt.
Ovo postaje tragikomedija...
EDIT:
Aj da i tu dodam kada već nalazim nove stvari.
I Francuzi počeli trenirati strogoću.
www.vecernji.hr/vijesti/macron-porucio-n...-u-kazaliste-1552727
05.01.2022 | 12:34
Moonlike kaže:

Zasto bi netko bio lud? Ovo samo dokazuje da ...

1. Zato što su neki danas odbačeni znanstvenici od početka govorili da je jedini izlaz iz pandemije kovida u kombinaciji razumne količine cijepljenja (ugrožene skupine ljudi) i prirodnog preboljenja (kod životno neugrožene populacije) i da cijepljenjem što većeg broja ljudi samo usporavamo prirodnu stabilizaciju korona virusa među ljudima i pospješujemo njegovu mutaciju.

2. Zato što to dolazi iz usta osobe koja danas kaže da se on osobno neće cijepiti buster dozom jer struka kaže da s obzirom na broj antitijela dobiven preboljenjem to nije preporučljivo, a sutra kaže da će se obavezno cijepiti busterom jer struka kaže da je buster preporučljiv bez obzira na broj antitijela.

... jel' trebam dalje nabrajati?
05.01.2022 | 13:16
Vrlo je jednostavno... ajde razluci dvije varijante virusa... recoimo delta varijantu i omikron varijantu... prva stavlja u rizicnu skupinu (kako je Air izbrojao) 10% populacije potencijalno umrlih, druga varijanta znatno manji postotak, odnosno minimalan postotak, u visini recimo gripe.

Pa kad shvatis razlike u rizicima pustanja delta varijante u populaciju i omikron varijante da se stvori imunitet krda i to stavis u kontekst, onda ipak sve dobiva smisao.

A hoce li se Beros boostati ili nece, mene osobno najmanje zanima...
05.01.2022 | 13:38
Bertone kaže:
Moonlike kaže:

Zasto bi netko bio lud? Ovo samo dokazuje da ...

1. Zato što su neki danas odbačeni znanstvenici od početka govorili da je jedini izlaz iz pandemije kovida u kombinaciji razumne količine cijepljenja (ugrožene skupine ljudi) i prirodnog preboljenja (kod životno neugrožene populacije) i da cijepljenjem što većeg broja ljudi samo usporavamo prirodnu stabilizaciju korona virusa među ljudima i pospješujemo njegovu mutaciju.

Zato što niko nije mogao računati s tim da će se virus kretati u ovom smjeru, a sigurna varijanta (bez puno žrtava) je, da se potisne imuniziranjem.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 28 minuta
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?