05.01.2022 | 01:28
[quote="dpasaric" post=200308]
Gjuroo kaže:
Rekao bih da mu je to prva pametna nakon dugo, dugo vremena.
Doduše, imunitet krda smo već postigli ako zbrojimo pelcovane i preboljele. Jedini je problem što su u međuvremenu promijenili i definiciju imuniteta krda, pa sad više nitko ne zna što to točno znači.
Ako su simptomi omikrona zbilja uglavnom blagi, onda je ovo best case scenario.
Upravo to, prva pametna, samo što bih izbacio iz ove jednadžbe "pelcovane", a koji nisu preboljeli - njih to jednostavno čeka, nema tu popusta, svatko će biti zaražen prije ili kasnije. Nadajmo se samo da će imati blage simptome kako je virus ipak oslabio.
Ma dobro... Napisao sam to onako idealistički. Pelcovanje je u idealnom (i obećavanom) scenariju, zajedno s preboljelima, trebalo stvoriti bedem prema ostatku populacije. Međutim, pelcovanje je ispalo prdac i ispalo je da se svako cijepio samo za sebe. Moram priznati da mi to zvuči sasvim prikladno za narcisoidni svijet u kojem živimo.
Oko mene je trenutno hrpa cijepljenih koji su se zarazili na novogodišnjim zabavama, tkogod nije prebolio (bez obzira "pelcovan" ili ne), a bio je na nekoj zabavi, sada je pozitivan. Neki imaju skroz blage simptome, neke je "slomilo" i imaju temperaturu i kašalj, ali očigledno je da idemo u smjeru imuniteta krda, meni je više teško naći ikoga da nije prebolio, možda ih znam svega dvoje-troje.
Na staru godinu se dopisujem s poznanikom... Lik je DJ i ima gažu za doček. Veli da ga pere temperatura. Dakako, ne možeš otpiliti ekipu za doček. Danas javlja da je pozitivan na PCR-u. Šta reć?
Pali smo na ispitu odgovornosti.