Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

• Daddo
  • Posjetitelj
25.12.2021 | 01:57
Nope. Niste vi. To sam si omogućio sam. Od onih poreza i prireza koje plaćam jednako kao i vi. A sve što mi treba ionako moram privatno i plaćam iz svog džepa (i ne očekujem drugačije).

No eto od tih poreza i prireza plaćam i zdravstveno klincima koji ne rade i starcima koji su plaćali svojim starcima i meni ko klincu i nemam problem s tim.

To što ste mi vi omogućili da sebi i tim klincima i starcima plaćam više (jer odradim više sati pa je bruto veći) u konačnici nije održivo, jer sustav ne može podnijeti tu količinu bolesnih bez obzira na status cijepljenja.
25.12.2021 | 11:38
Nego naišao sam na ovaj naslov:

"Ursula von der Leyen is thinking about the mandatory nature of vaccines for EU citizens. All doubts and lack of transparency of the system" - naime, ispada da je njen muž u tom biznisu i da je Medical Director biotech kompanije Orgenesis - koja surađuje s Pfizerom i koja je izradila platformu za cjepivo.

www.manufacturingchemist.com/news/articl...ng_SARS-CoV-2/165088

Ako to nije sukob interesa, onda što je?

Pa to sve više i više zvuči kao HDZ-ova balkanska namještaljka!

Haha, moram dopuniti ovo... kada kreneš kopati, samo ispada!

Ova fotka je kao ono kada se Kolinda grli s Mamićem:

Naravno, nema tu nikakvog sukoba interesa i pogodovanja...

Europljani nisu navikli na takve igre, zato i imaju povjerenje u svoju vlast na daleko višoj razini od nas na Balkanu koji smo prošli sve moguće i znamo prepoznati prevare i namještaljke, vjerojatno od tuda i tolika skepsa naših ljudi prema cijepljenju - jer u tome vide još jedno "farbanje tunela", Fimi-mediju i nebrojene druge afere... ukratko "mi na Balkanu smo taj film već gledali".
25.12.2021 | 19:49
Prvo utjerivanje straha, a onda kontrola...

26.12.2021 | 01:16
I ovo je odličan primjer pohlepe, licemjera i čiste zloće EU i big pharme:

Poslušajte čovjeka i recite tko je tu razuman i normalan, a tko zao?
  • Daddo
  • Posjetitelj
26.12.2021 | 08:18
Davore a gle ovo na trulom Zapadu:

www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category...ovnica_auto_ostalo_m

I ovo na Balkanu gdje ste vi:

www.mojnovisad.com/vesti/srbija-mladi-gi...selfija-id41490.html

Pa onda ovo, i opet tvoj Balkan:

srpskainfo.com/od-struje-nema-jaceg-bik-...epobjediv-video/amp/

Dakle nepažljivi bi i neuki štioc iz prva dva članka bez problema izvukao zaključak da su dizel lokomotive budućnost mladih na Balkanu.

A kako struja bikove čini nepobjedivim i za selfije je nužna, možda nas u budućnosti u regionu čekaju bebe minotauri?

Rođenje u štali ionako već štujemo i slavimo… pa nam doktori samo se u veterinare prekvalificiraju…. Par ispita samo razlike?
26.12.2021 | 11:26
Evo nije samo na Balkanu, padaju sportaši i u Alžiru:

gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/pr...-udara---689815.html

U komentarima na njihovim potralima ljudi vrište "Što se događa, ovo nije normalno...":

"I pray that Fauci, Gates, and anyone else involved with the vaccines are brought their deserves judgement in this live, but I’m certain they WILL get their judgements in the next."

A naš "nezavisni" Reuters radi svoj Pfizer podmazani fact-checking:

www.reuters.com/article/factcheck-corona...s-fifa-idUSL1N2SL1NJ

Ali dio koji je to već sam po sebi sumnjiv je da se mora raditi fact-checking, to znači da se događa nešto što nije normalno, a čak i sam Reuters priznaje da imamo "rise in players having cardiac arrests".

"Sve je u okvirima statistike, nema to veze s cjepivom!"
26.12.2021 | 11:54
Daddo kaže:
Nope. Niste vi. To sam si omogućio sam. Od onih poreza i prireza koje plaćam jednako kao i vi. A sve što mi treba ionako moram privatno i plaćam iz svog džepa (i ne očekujem drugačije).

No eto od tih poreza i prireza plaćam i zdravstveno klincima koji ne rade i starcima koji su plaćali svojim starcima i meni ko klincu i nemam problem s tim.

To što ste mi vi omogućili da sebi i tim klincima i starcima plaćam više (jer odradim više sati pa je bruto veći) u konačnici nije održivo, jer sustav ne može podnijeti tu količinu bolesnih bez obzira na status cijepljenja.

LOL. Nemam daljih pitanja
26.12.2021 | 22:36
Evo Lauc o miokarditisu:

teleskop.hr/hrvatska/gordan-lauc-o-rizic...ladima-i-studentima/
27.12.2021 | 00:07
Evo i "slip of the tongue", ili lapsus iz podsvjesti predsjednika Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), dr. Tedrosa Ghebreyesusa...

Deepfake? Tehnički je moguće...

I onda još i ovo, što je u ovom trenu potpuno nevjerojatno, ali sjetimo se da su nam jednako tako bili nevjerojatni i logori za necijepljene u ludoj Australiji, pa su na kraju istina:

catholicherald.co.uk/new-zealand-okays-e...-for-covid-patients/

Ukratko:

"Patients admitted to hospital with COVID-19 can die by euthanasia if doctors decide they might not survive, the New Zealand government has declared.

The Ministry of Health confirmed that a right to a lethal injection under a new euthanasia law could extend to patients who were either dying from the coronavirus or suffering unbearably from its consequences.

In response to a request for clarity on a euthanasia law which came into force last month, the government declared that “in some circumstances a person with COVID-19 may be eligible for assisted dying”.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.12.2021 | 04:59
Nego Davore, veliš, Rusi bi reciprocitet? Tovariš P. je poslao listu želja:

www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category...ica_vijesti_ostalo_m

A gle samo godinu dvije prije dok još nije bilo covid putovnica kako su sportaši trenirali na tvom Balkanu:

m.vecernji.hr/amp/vijesti/za-zajednicku-...400-i-pancir-1354607

Uskoro, nadam se, doći ćemo i do toga da nam logori budu svakodnevica. Sad jal gulazi jal humani, teško je kas’ti. Za svaki slučaj pripremit valja wd40 i ducktape… inžinjerski pristup je sve!
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.12.2021 | 05:40
dpasaric kaže:

In response to a request for clarity on a euthanasia law which came into force last month, the government declared that “in some circumstances a person with COVID-19 may be eligible for assisted dying”.

Davore, moram reagirat malo mi je clanak - tupast.

Ova recenica samo znaci da pacijent koji ima kovid moze zatrazit eutanaziju i mogla bi mu biti odobrena. I to ima smisla.

Ono sto clanak ne spominje jest baza kako je zamisljen cijeli protokol oko eutanazije.

Inace pacijent (malo mi je tesko koristit rijec korisnik) mora bit pri punoj svjesti i zdravoj pameti kad zatrazi assisted dying, isto tako mora bit takav netom prije izvrsenja. Iliti, moze se predomislit, ne smije se ubrzigat injekcija ukoliko nije u stanju potvrdit da mu je to i dalje zelja... Ne postoji lista bolesti koje su zadovoljavaju ili ne zadovoljavaju uvjete eutanazije.
Vise je individualni pristup. Osoba zatrazi, komitet sjedne i vijeca i odlucuje da li je to zaista bolje za osobu i da li ce se smanjit panja.

Ova katolicka stranica je napisala clanak kao da ce doktori odredjivat i ubijat pacijente da oslobode krevete..

Vidio sam taj clanak na jednocifreni broj sumnjivih stranica, nema nista svjezeg na tu temu na stranicama ministarstva (koje su vjerovao ili vrlo azurne)... Tak da bih pricekao jos koji dan za potvrdu...

CatholicHerald...
27.12.2021 | 08:31
www.telegraph.co.uk/news/2021/12/23/one-...xuPUOwhybXIuWp7Z6-YQ

Mislim da krivo koristimo potvrde.
27.12.2021 | 09:05
Ovo kaj unazad godinu dana sve češće umiru nogometaši ne mora biti nužno povezano sa cijepljenjem nego sa činjenicom da nikad do sada nije bilo toliko liga i kupova, odnosno nikad nisu morali toliko igrati tako da se tijelo nema vremena oporaviti ako uz svakodnevne treninge moraš tjedno odigrati dvije pa i tri utakmice.
27.12.2021 | 10:00
Dijete kaže:
dpasaric kaže:

Davore, moram reagirat malo mi je clanak - tupast.

Ova recenica samo znaci da pacijent koji ima kovid moze zatrazit eutanaziju i mogla bi mu biti odobrena. I to ima smisla.

Ono sto clanak ne spominje jest baza kako je zamisljen cijeli protokol oko eutanazije.

...

Vidio sam taj clanak na jednocifreni broj sumnjivih stranica, nema nista svjezeg na tu temu na stranicama ministarstva (koje su vjerovao ili vrlo azurne)... Tak da bih pricekao jos koji dan za potvrdu...

CatholicHerald...

Drago mi je da je tako, ja nakon Australije "pušem i na hladno", a ona vaša premijerka je i javno rekla da "necijepljene treba učiniti građanima drugog reda", tako da sve treba kritički preispitati, jer stvar je meni zvučala kao SF distopijski horor:

"Strpat ćemo ih u logore, tamo ćemo vrtitit PCR test dok ne pokaže da je netko pozitivan, a onda ćemo ga legalno eutanizirati jer je bio u velikim mukama" - znači time bi shema za legano ubojstvo bila pravno i formalno otvorena. A onda njihova bio-policija može ljude otimati od doma kao onu Australku "jer bili ste covid kontakt" i voditi u logore prema svom nahođenju gdje se jednostavno možeš riješiti političkih konkurenata ili bilo koga tko ti smeta u neograničenoj totalitarnoj vlasti.

Ja ti to gledam čisto programerski, ima li put da se nešto izvede kroz dani algoritam ili ne - s ovim bi to bilo moguće.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.12.2021 | 10:12
@Bertone: Naravno da ne moraš igrati 2-3 utakmice tjedno. Treneri su ti koji biraju i stavljaju igrače... ko im je kriv što angažiraju Krunu Jurčića i onog RTV servisera i kojekakve sumnjive strance...
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.12.2021 | 11:20
dpasaric kaže:

Ja ti to gledam čisto programerski, ima li put da se nešto izvede kroz dani algoritam ili ne - s ovim bi to bilo moguće.

Kad već to gledaš tako programerski... kako to da ne vidiš Vladimiru bugove, odnosno ne smatraš ih logičkim (ne i sintaktičkim) greškama?

add, mov, pa opet add... dok ne popuniš sve registre... usput tamaneći neprijatelje po svijetu jer su "demokrati" plaćeni od Zapada.

I to je OK jer su u pitanju Rusi, veliš... ali eto Australcima koji nisu milimetra napredovali u ekspanziji nijednom metodom, dapače, teritorij im nestaje globalnim zatopljenjem tražiš logore i izmišljaš "teorije" a praksu ne vidiš ni u Južnoj Osetiji ni na Krimu ni u Crnoj Gori, pa ni u vlastitom dvorištu na prvom otoku do sebe...
27.12.2021 | 14:56
@dpasaric, to se zove fasizam. Ovi u NZ to ne vide. Nisu vidjeli brojni stvaranje totalitarizma.
Ovo sto se sogadja je upravo to.
Milanovic vidi fasizam u Austriji gdje je nas velwposlanik pozvan na raport, a Zoki im nije ostao duzan.
27.12.2021 | 15:41
Bertone kaže:
Ovo kaj unazad godinu dana sve češće umiru nogometaši ne mora biti nužno povezano sa cijepljenjem nego sa činjenicom da nikad do sada nije bilo toliko liga i kupova, odnosno nikad nisu morali toliko igrati tako da se tijelo nema vremena oporaviti ako uz svakodnevne treninge moraš tjedno odigrati dvije pa i tri utakmice.

A i dopinga ima.

KOLIKO LJUDI JE UMRLO OD CJEPIVA? A KOLIKO OD CORONE? ha...! Mutacije se dešavaju jer mi virusu dajemo previše prostora da se etablira. Da se svi cijepe već bi pandemija bila prošlost. A ovako, maske qr-ovi i sranja!

Btw. danas sam u vožnji slušao Deutschland Radio s jednom epidemiologinjom i pediatricom koja objašnjava da su RNA i vektor cjepiva i te kako ispitana jer se već 20 godina radi na tom tipu cjepiva. Prvo je ta metoda trebala poslužiti kao cjepivo protiv crnog raka kože. Kad su uspjeli stabilno izolirati RNA i kad su uspjeli dokazati da se RNA nakon 52 sata u organizmu rastvara i ostaje samo informacija, a i kad im je uspjelo osigurati da se RNA neće nikako umiješati u DNA došla je pandemija i trebalo je cjepivo samo stabilno i pouzdano kondicionirati na novi zadatak a pošto je RNA samo Mesinger to je bilo moguće. Trebalo je samo dokazati komponente i stabilizirati cjepivo. Na pitanje gdje bi sad bili da to nije uspjelo tako brzo, ona kaže: to bi bila katastrofa, zamislite samo punjenje bolnica u ovom 4 i 5 valu! Dok su u 5-om valu ugrožena i djeca s ozbiljnim simptomima.

Naj veći problem u 5. om valu je da će masovno na bolovanja, jer se Omnicron širi munjevitom brzinom. Može se reći da je tako brz da se pojavljuje svugdje skoro pa u isto vrijeme.
27.12.2021 | 15:52
Civilizacija.
Što je to?

Autor,
Antonije Pušić aka Rambo Amadeus
27.12.2021 | 16:26
dpasaric kaže:

Drago mi je da je tako, ja nakon Australije "pušem i na hladno", a ona vaša premijerka je i javno rekla da "necijepljene treba učiniti građanima drugog reda", tako da sve treba kritički preispitati, jer stvar je meni zvučala kao SF distopijski horor:

"Strpat ćemo ih u logore, tamo ćemo vrtitit PCR test dok ne pokaže da je netko pozitivan, a onda ćemo ga legalno eutanizirati jer je bio u velikim mukama" - znači time bi shema za legano ubojstvo bila pravno i formalno otvorena. A onda njihova bio-policija može ljude otimati od doma kao onu Australku "jer bili ste covid kontakt" i voditi u logore prema svom nahođenju gdje se jednostavno možeš riješiti političkih konkurenata ili bilo koga tko ti smeta u neograničenoj totalitarnoj vlasti.

Već sam napisao, ali je valjda prošlo ispod radara, ona curka nije završila u kampusu jer je bila kontakt pozitivne osobe nego zato što je lagala i za laganje je dobila dva tjedna odmora.

PS. Što mene netko neće tako kazniti da se malo odmorim
27.12.2021 | 16:26
tino1 kaže:
KOLIKO LJUDI JE UMRLO OD CJEPIVA? A KOLIKO OD CORONE? ha...! Mutacije se dešavaju jer mi virusu dajemo previše prostora da se etablira. Da se svi cijepe već bi pandemija bila prošlost. A ovako, maske qr-ovi i sranja!

Btw. danas sam u vožnji slušao Deutschland Radio s jednom epidemiologinjom i pediatricom koja objašnjava da su RNA i vektor cjepiva i te kako ispitana jer se već 20 godina radi na tom tipu cjepiva..

Je, pokušalo se napraviti cjepivo za stoku jer je stoka oboljevala od korona virusa, vjerojatno i od onih šišmiša što im sišu krv.
Zanimljivo je kad se Ivermektin omalovažava kao "lijek za konje", a malo se priča o povijesti cjepiva protiv korone.
I da... U kontekstu sa stokom, nisu bogznašta napravili u pogledu cjepiva jer vjerojatno nije postojao neki interes niti računica. Sad je ipak druga situacija. Cjepivo za stoku je ipak postalo izvor zarade.

Prvo je ta metoda trebala poslužiti kao cjepivo protiv crnog raka kože. Kad su uspjeli stabilno izolirati RNA i kad su uspjeli dokazati da se RNA nakon 52 sata u organizmu rastvara i ostaje samo informacija, a i kad im je uspjelo osigurati da se RNA neće nikako umiješati u DNA došla je pandemija i trebalo je cjepivo samo stabilno i pouzdano kondicionirati na novi zadatak a pošto je RNA samo Mesinger to je bilo moguće. Trebalo je samo dokazati komponente i stabilizirati cjepivo.

A e...

Na pitanje gdje bi sad bili da to nije uspjelo tako brzo, ona kaže: to bi bila katastrofa, zamislite samo punjenje bolnica u ovom 4 i 5 valu! Dok su u 5-om valu ugrožena i djeca s ozbiljnim simptomima.
Naj veći problem u 5. om valu je da će masovno na bolovanja, jer se Omnicron širi munjevitom brzinom. Može se reći da je tako brz da se pojavljuje svugdje skoro pa u isto vrijeme.

Po čemu su djeca (ili čak bilo tko drugi) u 5. valu ugroženija nego što su bila u 1. ili 2. ili 3. ili 4. valu?

Ako je "naj veći" problem što će ljudi masovno otići na bolovanje, onda možemo odahnuti. Bez obzira na "masovni odlazak na bolovanje", svijet neće stati, a time bi se onda i riješila ova pandemija.
Gomila ljudi je već procijepljeno, a "masa ljudi" će preboljeti koronu s omikronovim puno blažim simptomima i hospitalizacijama i smrtnim ishodima.
Napokon ćemo doći na onu razinu smrtnosti koja je čak i Daddi prihvatljiva.
27.12.2021 | 16:27
Bertone kaže:
Već sam napisao, ali je valjda prošlo ispod radara, ona curka nije završila u kampusu jer je bila kontakt pozitivne osobe nego zato što je lagala i za laganje je dobila dva tjedna odmora.

PS. Što mene netko neće tako kazniti da se malo odmorim

Pa nauči se lagati
27.12.2021 | 16:35
tino1 kaže:

A i dopinga ima.

Slažem se i sa time, a i prošla su vremena Prosinčkog i ekipe sirovih mužjaka koji su do pet ujutro lokali u narodnjačkom/striptiz baru/klubu i u tri popodne odigrali 90-100 minuta ko da su prije toga spavali dva dana.
27.12.2021 | 16:40
Gjuroo kaže:

Pa nauči se lagati

Ma da, pa da me počnu opsjedati aktivisti političkih stranaka da im se pridružim
27.12.2021 | 16:45
Bertone kaže:
Gjuroo kaže:

Pa nauči se lagati

Ma da, pa da me počnu opsjedati aktivisti političkih stranaka da im se pridružim

Pa jel se želiš odmoriti ili ne? Priključi se, brate, nekoj stranci i mozak na pašu
Kad ti se dosadi odmarati, onda kreneš podrivati stranku iznutra
27.12.2021 | 16:52
27.12.2021 | 17:18
Odakle vam te gluposti? Ne mogu vjerovati!
27.12.2021 | 17:27
tino1 kaže:
Odakle vam te gluposti? Ne mogu vjerovati!

Moraš biti precizniji, svašta smo nadrobili
27.12.2021 | 18:00
dpasaric kaže:
2) to da je do sada 100% slučajeva bilo kod ljudi koji su cijepljeni, a znamo da nas je oko pola necijepljenih, pa je malo čudno da raspodjela nije ravnomjernija.

Da si se potrudio i potražio koliko ih je umrlih od srčanih udara u istom periodu, a necijepljenih još bih nekako te i razumio. Ovako, sereš
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 33 minuta
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?