24.03.2025 | 11:35
mbp2009 kaže:
Ne, ti si taj koji izvrće činjenice. Od svih ljudi koje je nabrojao, ti si samo spomenuo doktore opće prakse (koji su btw dio “struke”, dakle iznad tebe i mene u ovoj diskusiji, prema tvojim mjerilima.) Davor je jasno rekao da mu je savjet dao doktor epidemiologije, i Davor je odlučio vjerovati osobnom poznaniku kod kojeg ide već godinama.
Na to sam već odgovorio (Davoru ne tebi), ali vidim zaborav ti je brži od pamćenja:
Gle, možeš ti biti prijatelj sa 7 sekretara SKOJ-a ili sa 7 najviše rangiranih članova MENSA-e, ili 7 vrhunskih svjetskih doktora, ali njihovo mišljenje neće biti relevantno, pogotovo ako oni govore dijametralno suprotno od onoga što govori struka.
mbp2009 kaže:
nego mene napadaš jer Davor nešto s Youtubea objavi na forumu?
Ja ne napadam nikoga, pa ni tebe, nije ovo neka ratna zona nego forum, pričamo, diskutiramo, razmjenjujemo mišljenja i suprotstavljamo stavove. I, nisam ja taj koji je uletio u tvoju diskusiju sa Davorom, nego si ti taj koji je izmasakrirao moju diskusiju sa Davorom, kako bi mi se malkice narugao.
Još vidim da nitko nije komentirao moj post, direktno s MSNBC-a koji je ljude naveo na krivi trag, i vjerojatno prouzročio nekolicinu smrti zbog zaraze ovih s najslabijim imunitetom. Zašto?
Zašto bi netko morao komentirati tvoj post?
Ti si taj koji je, namjerno, dr. epidemiologije stavio u isti koš s ostalih 6.
Upravo suprotno, Davor je taj koji je rekao da mu je svih 7 doktora reklo isto. Dakle, ako ih je netko stavio u isti koš onda je to on, a ne ja.
On nema kredibilitet niti malo, jer je jedan, od njih 1000? Zašto? Zbog koncenzusa?
Naravno da bilo koji doktor ima kredibilitet i da ono što on kaže, vezano za medicinsku struku, ima puno veću važnost od onoga što kažemo ja ili ti, ali ovdje se ne radi o tome da se mišljenje jednog doktora razlikuje od mišljenja jednog forumaša na tamo nekom forumu, nego o tome da se mišljenje doktora razlikuje od preporuke struke, dakle konsenzusa većine, i ne samo u jednom zemlji, nego u velikom broju zemalja.
Pa baš zato što je on netko tko ima doktorat iz tog polja i upozorava treba barem malo izazvati neku vrstu sumnje za istraživanje. I nije jedini koji je u najmanju ruku specijalist u tom polju, i koji upozorava na nešto. Kakvo je to kritičko gledanje na svijet? Gdje je onaj dio znanstvenika koji tvrdi da jedva čeka da netko pobije njihovu tezu?
E, vidiš, baš zato što svaki stručnjak može upozoriti na neku nelogičnost ili izraziti sumnju u neko istraživanje, i baš zato što na svijetu postoji veliki broj stručnjaka koji kritički gledaju na svijet, a samo je manjina izrazila sumnju, vezano uz cjepiva za koronu, ja ne vjerujem Davoru i njegovim izvorima, koji nam žele prodati priču o velikoj svjetskoj zavjeri big farme, jer, po njemu ispada da su svi ti stručnjaci beskičmenjaci, daju se lako zastrašiti, i rade isključivo za račun big farme, a protivno Hipokratovoj zakletvi.