Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

06.01.2022 | 15:00
dpasaric kaže:
Riba kaže:
Navodno 2/3 preminulih kraj doceka na respiratoru, pa pretposatvljam da barem za 2/3 tog autobusa mozemo zakljuciti sto je uzrok smrti, zar ne? Doduse mozes se prikloniti i taboru ljudi koji kazu da ih se namjerno stavlja na respiratore i ubija.

Evo čak i to s respiratorom nije ispravan kriterij, to baš nažalost mogu reći iz prve ruke - znači moj tetak je umro na respiratoru, a voditi njega kao covid smrt je krivo jer je bio teški plućni bolesnik. Jednako tako barba od frenda. Statistika bi morala biti detaljnija i transparentna, ovo sada nije potpuna slika, samo to govorim, znači dati samo broj novozaraženih ili dati samo broj umrlih je tek dio slike iz jednog kuta.

Zao mi je zbog tvog tetka, naravno... ali, jesi li siguran da tetak ne bi jos koju pozivio da se nije zarazio covidom?
06.01.2022 | 15:09
Moonlike kaže:
dpasaric kaže:
Riba kaže:
Navodno 2/3 preminulih kraj doceka na respiratoru, pa pretposatvljam da barem za 2/3 tog autobusa mozemo zakljuciti sto je uzrok smrti, zar ne? Doduse mozes se prikloniti i taboru ljudi koji kazu da ih se namjerno stavlja na respiratore i ubija.

Evo čak i to s respiratorom nije ispravan kriterij, to baš nažalost mogu reći iz prve ruke - znači moj tetak je umro na respiratoru, a voditi njega kao covid smrt je krivo jer je bio teški plućni bolesnik. Jednako tako barba od frenda. Statistika bi morala biti detaljnija i transparentna, ovo sada nije potpuna slika, samo to govorim, znači dati samo broj novozaraženih ili dati samo broj umrlih je tek dio slike iz jednog kuta.

Zao mi je zbog tvog tetka, naravno... ali, jesi li siguran da tetak ne bi jos koju pozivio da se nije zarazio covidom?

To vjerojatno nitko ne može reći sa sigurnošću, njemu već duže vrijeme nije bilo dobro, moguće da bi ga "prebacila" i obična gripa ili bilo kakva druga viroza, on je non-stop bio po bolnicama zadnjih par godina, još je i cijepljen 2x, znači ako slušamo trenutni narativ "cjepivo možda ne štiti od zaraze, prenošenja i same bolesti, ali barem štiti od smrti", a ispada da ne štiti, tj. smrt u ovom slučaju nije bila od covida, nego šira slika konkretnog bolesnika, ali naravno da je zaviden kao "umro od covida".
06.01.2022 | 15:09
A jesi li ti siguran da bi?
06.01.2022 | 15:19
smayoo kaže:

Nisam, naravno. Stvar je u tome da postoji razlog zbog kojeg je osoba "gurnuta preko ruba", da li gripa, covid, nesto trece. U ovom slucaju je to bio covid, ili je bar medicina zakljucila da jest. Sad mozemo u nedogled razgovarati dali to pripisati covidu ili ne. Da je osobu "gurnula preko ruba" gripa, da li bi se vodio kao umrli od gripe?
06.01.2022 | 15:21
jura22 kaže:
Zato sada nema plašenja s respiratorom već je s kisikom (koji nije problem jer je jeftin i može si ga priuštiti puno ljudi). Ne znam s čime se budu ljudi plašili sutra.

Mene najvise plasi ljudsko neznanje, recimo vezano uz cijenu litre kisika.
06.01.2022 | 15:26
Tu si u pravu. Što manje netko zna o određenoj temi, to je čvršći i radikalniji u svojim stavovima i uvjerenjima. Kreni od srednjeg vrijeka i spaljivanja vještica na lomači pa do "neću se cijepiti da mi ne ugrade 5G čip", ali i, "ovi idioti antivakseri se neće cijepiti dobrovoljno pa ćemo mi njima uvesti prisilno obavezno cijepljenje".
06.01.2022 | 15:29
Moonlike kaže:
smayoo kaže:

Nisam, naravno. Stvar je u tome da postoji razlog zbog kojeg je osoba "gurnuta preko ruba", da li gripa, covid, nesto trece. U ovom slucaju je to bio covid, ili je bar medicina zakljucila da jest. Sad mozemo u nedogled razgovarati dali to pripisati covidu ili ne. Da je osobu "gurnula preko ruba" gripa, da li bi se vodio kao umrli od gripe?

Ne bi. U tome i jest stvar. Statistika se savija i lijevo, i desno da se prilagodi zamišljenoj namjeri.
06.01.2022 | 15:34
Kako onda imamo statistiku umrlih od gripe? Gripa ne ubija isto kao niti covid. U rizicnoj skupini su ljudi koji imaju druge znacajne zdrvstvene probleme (to smo vec utvrdili i nadam se da se svi slazemo), a jedno od ovih ih samo "gurne preko ruba".
06.01.2022 | 15:35
Riba kaže:
jura22 kaže:
Zato sada nema plašenja s respiratorom već je s kisikom (koji nije problem jer je jeftin i može si ga priuštiti puno ljudi). Ne znam s čime se budu ljudi plašili sutra.

www.kvantum-tim.hr/komplet-za-terapiju-kisikom-2l.html
06.01.2022 | 15:44
jura22 kaže:
Riba kaže:
jura22 kaže:

www.kvantum-tim.hr/komplet-za-terapiju-kisikom-2l.html

Sjajno, dakle komplet sa praznom bocom od 2l je nesto manje od 3000 kuna, jedino sto s tim kompletnom ne dobijes - kisik.
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.01.2022 | 15:58
I jedino što ti recimo te 2,75l kisika traju u slučaju da ti treba zbog covida otprilike 30-45 min.

Boca ide na kauciju i jednokratno je plaćaš 400 kn za onu kapaciteta 10 litara. Ovlašteni distributer je messer plin croatia i hzzo ti daje doznaku za 100 litara godišnje cca, ovisno o dijagnozi. Ostalo plaćaš iz vlastitog džepa plus imaš 1 servis boce godišnje na teret sustava, servis ako sam dobro upamtio ide kvartalno, cijena je 250 kn povlaštena. A kisik kupuješ na istom mjestu i mislim da je 5 litara oko 80 kn.

Kolega koji je proveo 10 dana hospitaliziran radi covida potrošio je oko 200 litara (platili porezni obveznici). Od tih 10, 3 dana je imao halucinacije i deluzije slične delirium tremensu.

Onaj koji je bio s njim u sobi je popravio se i taman prije nego je trebao bit otpušten je imao novu fazu, respirator i za 2 dana pusa i papa.

Ni jedan ni drugi nisu bili cijepljeni (nije bilo cjepiva još tad).
06.01.2022 | 16:18
Jutros gledam u USA djeca 12-15 godina approved for Booster shots.

Sta nase zdravstvo kaze na to?

Ja imam kcerku od 14 godina i nije uopce primila cjepivo. Vadim joj testkada negdje putujemo. Supruga i ja jesmo.
06.01.2022 | 16:21
Moonlike kaže:
Kako onda imamo statistiku umrlih od gripe?

Pa nemamo više. 2020. godine ne da nitko nije umro od gripe. Nitko se nije od gripe ni razbolio.

Čak i kad gledaš godine prije corone, jako, jako malo ljudi je upisano da je umrlo od gripe, s obzirom na broj oboljelih.

Sve se to na kraju svodi na onu poznatu misao da se statistikom može dokazati što god želiš.
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.01.2022 | 16:27
dpasaric kaže:
Moonlike kaže:
dpasaric kaže:
Riba kaže:

To vjerojatno nitko ne može reći sa sigurnošću, njemu već duže vrijeme nije bilo dobro, moguće da bi ga "prebacila" i obična gripa ili bilo kakva druga viroza, on je non-stop bio po bolnicama zadnjih par godina, još je i cijepljen 2x, znači ako slušamo trenutni narativ "cjepivo možda ne štiti od zaraze, prenošenja i same bolesti, ali barem štiti od smrti", a ispada da ne štiti, tj. smrt u ovom slučaju nije bila od covida, nego šira slika konkretnog bolesnika, ali naravno da je zaviden kao "umro od covida".

Tvojom logikom obzirom da je non stop bio po bolnicama a ionako nije bio izlječiv samo nas je koštao novaca sve te godine.

Zamisli koliko dugo tek taj UZP medicinara i farmaceuta traje kad “spašavaju nespašljive” i troše novce na placebo.

Zašto ste ga uopće vodili u bolnice kad bi ionako umro? Bar bi umro doma okružen poznatima i obitelji. Je da bi vas to koštalo medicinske opreme i novih znanja i bar dvoje ljudi ne bi radit moglo ali bi konačan rezultat bio isti a trošak puno manji. Ovako ste svjesno i namjerno punili džepove onima koji su ga ubili.

Nema smisla, jel da? Mislim ovo moje napisano.

E, tako meni zvuči iz moje perspektive svako tvoje možda i “samo su pozitivni” bez posljedica, svaki put kad pričaš o mogućim nuspojavama cjepiva za 10-20 ili godinu dvije, istovremeno tvrdeći da covid nakon preboljenja nema posljedica po “nerizične skupine”.

I meni je ok da se ne slažemo, samo me zanima zašto ti narativ nije identičan i u slučaju tetka (i Zoka).

Ako već biraš argumente koji idu kontra struke (ili “struke”) daj bar budi dosljedan i pokrpaj rupe u logici.
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.01.2022 | 16:53
drlovric kaže:
Jutros gledam u USA djeca 12-15 godina approved for Booster shots.

Sta nase zdravstvo kaze na to?

Ja imam kcerku od 14 godina i nije uopce primila cjepivo. Vadim joj testkada negdje putujemo. Supruga i ja jesmo.

Ne znam koje je tvoje zdravstvo (u ranijoj temi nekoj si pisao da ne koristiš usluge zdravstvenog sustava u BiH ni HR, već da sve što treba ideš privatno i platiš), pa na pitanje nema baš nekog smislenog odgovora.

Kolega je cijepljen, žena cijepljena, kćeri cijepljene obje jer su punoljetne. Ima sina od 12. I imali su uplaćeno skijanje u (čini mi se) Francuskoj. Nekad živjeli u De. I sve su spakirali da će žena s klincima otić do kumova u De bit svi skupa tamo i nakon toga na skijanje. Ali hop, veli Njemačka tu večer prije polaska da svi sa 12 mogu bit cijepljeni. Tko nije a ulazi u De mora u obaveznu karantenu na dvoznamenkasti broj dana. I ode skijanje kvragu.

A kolega je otišao u USA - Chicago s muzikantima na poziv. I do zadnjeg nije znao da li će avion poletit iz Varšave za USA.

Tako da… imaj na umu da ti PCR rezultat ne garantira slobodu kretanja (kao ni cijepljenje i eu digitalna potvrda, jer to da li moraš ili ne u izolaciju ovisi o konkretnoj epidemiološkoj situaciji zemlje u koju putuješ).

To da “necijepljeni ne ugrožavaju nikog osim sebe” isto bi trebalo uzeti s dozom rezerve jer navodno češće pune mjesta u bolnicama radi čega se rad istih reorganizira a nastaju problemi i poteškoće jer je cov-19 zarazna bolest koja se širi i u bolnicama i zatvara odjele i smanjuje kapacitete.

P.S. Boosteri su “pola doze” za nerizične.
06.01.2022 | 17:08
Imam bosansko zdravstveno osiguranje, mogu imati i hrvatsko. Ali to nije vazno. Trazio sam ja svojevremeno i privatne klinike da platim vakcinu, pa nisu imali to u ponudi.

Tako da cijepljen sam u Srbiji, koja je otvorila vrata svima sa Balkana, jer:

1. jedna moja domovina (BiH) nije dovoljno naprosila i naciganjala po svijetu da bi imala vakcine za svoje gradjane
2. druga moja domovina (HR) tada nije ni nudila gradjanima iz regiona da se dodju cijepiti (ukljucujuci i HR gradjane iz BiH)

I mi odemo u Mali Zvornik i zavrsimo to za pola sata. Dobio digitalni certifikat koji mi je nedavno vrijedio i za put u Ameriku, kao i u UK.

Nisam siguran da li cijepiti dijete ili ne. Tu se lomim eto...

Jer tada su pricali da za djecu ne treba.
06.01.2022 | 17:27
Evo da iznesem neke činjenice koje su mene navele na razmišljanje kakvo imam. U kampu gdje radim do sada smo imali dva outbreak-a COVIDa. Prvije bio tamo negdje u Ožujku 2021, i drugi je evo sada momentalno (kamp je u lockdown-u). Kamp ima kapacitet 80 ljudi, u njemu je uvijek između 55 i 65.

Prvi val, još nitko nije bio cijepljen. Bilo je ukupno 16 slučajeva zaraze. Od 16 slučajeva 5 je završilo u bolnici (od samog pregleda i odmah otpuštanja do 2 tjedna) od tih 5, 2 na respiratoru. Zbog jednog smo morali i MEDEVAC raditi te je morao biti prebačen medicinskim avionom u bolnicu višeg ranga.

Drugi val, eto ga traje, 18 aktivnih slučajeva. Svi OK bez nekih većih simptoma (kako kod kojeg lagana temperatura, lagani kašalj, možda koja glavoboljai tu simptomi staju, većina nema nikakve simptome). Svi su OK, razina kisika iznad 98% kod svih. Svi smo cijepljeni, osim jednoga (i taj jedan je jedan od 18 aktivnih slučajeva). Od tih 18, dvojica su ponovno zaraženi (na projektu imamo ukupno 8 slučajeva ponovne zaraze na 140 ljudi).

Prema gore navedenim činjenicama ja zaključujem slijedece:
- cijepljena osoba se može zaraziti i ponovno zaraziti
- cijepljena osoba može prenijeti zarazu isto kao i necijepljenja (u kojem trajanju i obimu, to ću ostaviti znanstvenoj zajednici), no meni u praksi ne mjenja ništa
- cijepivo sprijecava razvijanje težeg oblika oboljenja
- bio netko cijepljen ili ne (doduse od 140 ljudi samo jedan nije cijepljen) svi se drže istih i u jednakoj mjeri svih uvedenih mjera s ciljem spriječavanja širenja daljnje zaraze (svi pozitivni su u izolaciji te nakon 10 imaju PCR, ako se pokaze negativnim otpušteni su, svi bliski kontakti su u izolaciji, nakon 7 dana otpušteni nakon negativnog PCR testa, svi ostali nose maske, držanje razmaka itd.)

Netko drugi može iz gore navedenoga zaključiti potpuno nešto drugo od netočnih PCR testova, preko 5G i fašizma do onihi koji su cijepljeni slobodno hodaju i ne moraju u izolaciju ako su bliski kontakti, preko pokušaja depopulacije, i posljedica cijepiva tih i takovih.

No brojke gore ostaju iste… Dok nije bilo cijepiva, prvi val nas je fino pogodio, sada smo svi cijepljeni, drugi val smo, nećete vjerovati ali sasvim slučajno otkrili.
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.01.2022 | 17:30
Misliš li da je itko siguran?

Da je meni bio gušt i jedva sam dočekao stat u red za sve 3 doze eksperimentalnog Pfizera na Velesajmu? Nakon sve 3 sam imao (i prijavio) nuspojave. Srećom "blage".

Odluka je bila samo moja i niti me je poslodavac tjerao niti bi radi eventualne drugačije odluke ostao bez posla. Ali sam imao iz prve ruke priliku vidjeti kako izgledaju blagi simptomi onih koji su pozitivni... i prvim otkrivenim sojem i svim naknadnim. I rekao sam sebi da si to ne želim. Tim više što radim gdje radim sa ljudima koji doma imaju kao i ja imunokompromitirane i koje ne može "zaštititi" cjepivo ni blizu kao što može mene. A i sam sam rizična skupina.

I opet mi nikad nije palo na pamet nikom "uvjetovat" svoje prijateljstvo time da li je cijepljen ili ne... ili pružanje pomoći. Meni. Mom poslodavcu je druga priča. Ali ja nisam samo to što radim. I ne mislim da je to što radim nešto nenormalno ni posebno u ovim uvjetima. Radim svoj posao najbolje što mogu. Tko mi može pomoć i želi... super... tko ne - ne.

Ti jesi. I hvala ti na tome što si odvojio i vremena i love da odeš po tu dozu cjepiva (između ostalog). Iako u tvojoj Bosni i našoj Hrvatskoj ne haju za maske i za boleštine, jer sve se nekako preživi pa će se i to...

Problem "cijepljenja" nije da li cijepiti... cjepivo je trenutno jedini raspoloživ alat kojim možemo minimalizirati trenutni i aktivni rizik. Alternativa je preboljenje koje uz nove sojeve traje predugo i širi se zaraza dalje, jer se mjere ne poštuju.

To što je netko čisto politički odlučio upotrebljavati potvrde o cijepljenju kao putovnice je greška koju je tko zna koliko ljudi dosad glavom platilo. A nije "moralo". EU digitalna potvrda nije magični štit... niti ikog amnestira od pridržavanja mjera i upotrebe "zdravog razuma".

Tko god ima neko bolje, pametnije i sigurnije rješenje od imunizacije... ja bih ga rado čuo... pa da konačno odem na godišnji (i pivo s Bertoneom).

P.S. Šaljem ti detalje na PM vezano uz iskustvo s cijepljenjem klinaca.
06.01.2022 | 17:40
drlovric kaže:
Imam bosansko zdravstveno osiguranje, mogu imati i hrvatsko. Ali to nije vazno. Trazio sam ja svojevremeno i privatne klinike da platim vakcinu, pa nisu imali to u ponudi.

Tako da cijepljen sam u Srbiji, koja je otvorila vrata svima sa Balkana, jer:

1. jedna moja domovina (BiH) nije dovoljno naprosila i naciganjala po svijetu da bi imala vakcine za svoje gradjane
2. druga moja domovina (HR) tada nije ni nudila gradjanima iz regiona da se dodju cijepiti (ukljucujuci i HR gradjane iz BiH)

I mi odemo u Mali Zvornik i zavrsimo to za pola sata. Dobio digitalni certifikat koji mi je nedavno vrijedio i za put u Ameriku, kao i u UK.

Jer tada su pricali da za djecu ne treba.

Supruga i ja smo se lomili također oko toga i na kraju odlučili da cijepimo kćer (15 godina joj je). Nije imala nikakvih nuspojava i sve je OK… ne nagovaram, naravno, prenosim samo svoja iskustva.
06.01.2022 | 17:46
drlovric kaže:

Jesu li djeca rizična skupina? Nisu. Hoće li im išta biti i ako dođu u doticaj s virusom? Neće. Je li cjepivo prošlo standardne procedure provjera i dobilo dozvolu za stalnu, a ne privremenu, upotrebu? Nije! Što dalje imamo pričati... Zašto izlagati svoje dijete riziku, čak i ako je nizak? Ono "da, je ruski rulet, ali bubanj ima 10.000 metaka, neće mu biti ništa, daj zavrti..." - osim naravno ako nemaš ekstremno altruističke stavove i želiš pomoći korporaciji da usavrši cjepivo tako da i tvoja djeca budu dio tih testova - to je ono što je Markićka rekla: "da će se sada cjepivo testirati i na našoj, a ne samo na afričkoj djeci". Ta njena brutalna izjava, zapravo je istinita, ali etički vrlo upitna i digla je golemu buru u javnosti u Hrvatskoj.

Inače, imam frendove, koje nazivaju "antivakserima" i imaju ozbiljne probleme sa sustavom i školom, a oboje su cijepljeni protiv svega, a sada i protiv covida, ali ne žele svoje dijete nikako cijepiti jer je nakon onog inicijalnog cjepiva u rodilištu dijete imalo strašne komplikacije i sustav im oko toga nije bio od pomoći, dapače, nego su se sami godinama bavili time i jedva oporavili dijete. I sada im ne pada na pamet to ponoviti. I oni su sada etiketirani kao "antivakseri", a samo razumno i kritički razmišljaju!

Cjepivo je super stvar za rizične skupine i treba ga promovirati takvima, ali ostali bi trebali sami (i uz pomoć svojeg liječnika, ali koji nije pod pritiskom) procijeniti rizik sami za sebe i tako odlučiti. Moji klinci su cijepljeni protiv svega što se moglo, ali za covid ne, može i to jednog dana, ali kada ovo više ne bude eksperiment i kada podaci ne budu tajni. Moj specijalist epidemiologije je samo zakolutao očima na ideju da se djeca cijepe protiv covida.
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.01.2022 | 17:56
Davore, imaš svog specijalista epidemiologije? Kol’ko to košta na godišnjoj razini novaca? I uopće koliko takvih je na tržištu rada, pa da vidimo da li si svatko može priuštit jednog?

Super mi je kako decidirano tvrdiš da djeca nisu rizična skupina. I kako držiš stav da preboljenje sa blagim simptomima ne ostavlja posljedice. A to je u praksi provjereno - kako?

Super mi je i kako veliš da je ponovna zaraza rijetka i samo kod cijepljenih naknadno nakon preboljenja. I uredno ignoriraš svaki upis koji tvrdi iz praktičnih primjera osoba koje zna, ne brojki, da to ne drži vodu.

Izvrsno je i kad zagovaraš kineski i ruski pristup i cjepiva za koja nisu puštena testiranja u javnost kao sigurnija, dok za ona koja jesu prošla peer review i ušla u upotrebu kao eksperimentalna - skeptičan si.

Meni ne smeta i nemam problem s tim niti mislim da si “antivakser” radi tog ili da si glup/neuk. Jer nisi. Da je mene zakačila i da sam je “prehodao” možda bih mislio jednako. Ili ne bi. No i dalje mi je nejasan dvostruki kriterij koji primjenjuješ za isti problem.
06.01.2022 | 18:08
Daddo kaže:
Davore, imaš svog specijalista epidemiologije? Kol’ko to košta na godišnjoj razini novaca? I uopće koliko takvih je na tržištu rada, pa da vidimo da li si svatko može priuštit jednog?.

To se ne kupuje, to je kada ti se slučajno poklopi da si s takvim prijatelj 30 godina. I onda ću prije vjerovati takvoj osobi, bez filtera medija, nego Stožeru i sličnima. Mislim da je to razumno od mene.
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.01.2022 | 18:21
Naravno da se ne kupuje. I naravno da ćeš mu vjerovat. Pitanje je bilo retoričko. Ali me i dalje zanima ostatak “prilagođenosti kriterija ovisno o tome da li stav afirmira vlastiti ili ne” i kako tako nonšalantno uzimaš njegovo iskustvo kao dogmu.

I dalje mi je ono za Ruse i Kineze misterij, taj stav (usput, Rusi su poslali padobrance da smire Kazahstance, nakon što su im složili gospodarsku krizu).

Svi mi u nekom trenutku dođemo u situaciju da ne ovisimo sami o sebi i da nekom moramo vjerovati. Tu nema ništa sporno ni čudno, nego me zanima koliko je tvom frendu kristalna kugla precizna, jer ja uživo iz prvog reda gledam drugačiji film.

I pritom uopće ne umanjujem značaj njegovog rada ili mislim da nema potrebne vještine i znanja, samo me zanima otkud tolika sigurnost u to što tvrdi?

I uopće mi pritom nije važno ni tko je predsjednik ni premijer ni kakva je gospodarska situacija. Čisto sa zdravstvenog aspekta - koje je bolje i pouzdanije i sigurnije rješenje od cijepljenja?
06.01.2022 | 21:23
smayoo kaže:
Evo, ja, isto kao i Davor, čujem za puno (desetke) ljudi koji su se cijepili i sada razboljeli (srećom, nitko teže), ali baš baš ni za koga tko je ranije prebolio i sad se opet razbolio. I baš sam se ciljano raspitivao među ljudima za koje znam da su preboljeli ranije (kao i ja) jer me upravo to zanimalo.

Ja mislim da si ti sad izmislio to što si napisao, samo da kontriraš, jer više ne znaš što bi, a priznao da si u krivu - ne bi.

Vjeruj ti što hoćeš, velim ti što čujem. Napominjem, nisam opovrgnuo ovo što Davor kaže, i to se masovno događa, što je i razumljivo - no osvrnuo sam se na njegovo (a očito i tvoje) forsanje da se preboljelima to - ne događa.

A da imam vremena kopati sad po twitteru da nađem tih 5-6 ljudi koji su komentirali - nemam.
06.01.2022 | 21:26
dpasaric kaže:
Ma ne zezam te Vanja, ja ZAISTA ne znam nikoga tko je prebolio i da je dobio opet. Nula slučajeva u cijeloj mojoj široj okolini. Znam samo nekoga s Twittera, ali on je cijepljen dva puta nakon što je prebolio.

Ne mislim da me zezaš, svi u ovome pokušavamo biti ozbiljni... No ovo kaj si napisao sad daje mi misliti - ja sam prebolio, pa se cijepio. Damn, sad su veće šanse da ću se opet razboljeti - zbog cjepiva...
06.01.2022 | 21:31
jura22 kaže:
Reinfekcija postoji ali je vrlo rijetka par promila. Nisam nasao da li su oboljeli od tezeg oblika bolesti.

Kako bi kada hrpa necijepljenih - umre. Ne uspiju se opet razboljeti, jebiga.
06.01.2022 | 21:32
Kloba kaže:
A Đoković i drama u Australiji?
Navodno 25 tenisača nije cijepljeno i smiju igrati (prema srpskim novinama), no Novakovi papiri nisu odgovarajući.
Kao, nešto je krivo donio.

Može se taj antivaxer jebat, nisi cijepljen - nema dalje.
i sad tu diže frku i cvili, ma fuj.

A ona ruskinja koja je uredno cijepljena, ali su je odjebali jer ne priznaju rusko cjepivo - e ona bi trebala dizati frku, a ona pak sva gospodski pristojna. Nema pravde.
06.01.2022 | 21:35
Daddo kaže:
Što mi vrijedi raspravljat sa Davorom koji ne zna nikog da je drugi put obolio a da nije cijepljen i reć da ja znam njih 4 od kojih je jedno dijete od 9 godina koje je prebolilo nema 90 dana? Reć da su među onima koje znam bolesne i šestomjesečna beba... a koja nije cijepljena, baš kao ni taj brat joj? Da je kolegica još uvijek s nuspojavama od "nije mi ništa korone" iz 04/2021 i da ju je opet dobila nema 2 tjedna i da ova nije "nije mi ništa" kad su sve to "izolirani slučajevi" i moji koje ja vadim po potrebi.

Nema rasprave Daddo, lažeš.
06.01.2022 | 21:35
Gluposti. Smrtnost u RH je oko 1,7% ukupno. Vjerojatno je i manja jer se procjenjuje da je zaraženih još i više ali se nisu testirali.

I naravno nije lijepo navijati za nečiju smrt.

Nego, reci ti nama, je si li cijepio djecu kada si tako negativan prema antivakserima?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 29 minuta
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO