Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

08.10.2022 | 23:50
Ajme ova finska premijerka mi je na listi antipatičnosti tek malo ispod one dvije pohlepne i korumpirane licemjerke - Jacinde Ardern i Ursule von der Leyen. Sanna se barem na prvu ne čini zla, ali je toliko neiskusna i naivna, toliko živi pod iluzornim plaštom svoje "progresivnosti" da i sama ne zna koliko toga ne zna. A na poziciju premijerke je došla čistim političkim inženjeringom i pogodnim imidžem koji je tražila njena stranaka, a ne stvarnim zaslugama i političkim iskustvom.
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.10.2022 | 00:28
dpasaric kaže:
na listi antipatičnosti

Jel imas i muske na listi?
09.10.2022 | 00:51
Dijete kaže:
dpasaric kaže:
na listi antipatičnosti

Tek je ta lista pozamašna... Klaus Schwab je uvjerljivo prvi, a onda je teško odlučiti tko je idući u ljigavosti, vjerojatno Trudeau ili Fauci. Gates čvrsto drži treće mjesto.
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.10.2022 | 00:58
dpasaric kaže:
Dijete kaže:
dpasaric kaže:
na listi antipatičnosti

Tek je ta lista pozamašna... Klaus Schwab je uvjerljivo prvi, a onda je teško odlučiti tko je idući u ljigavosti, vjerojatno Trudeau ili Fauci. Gates čvrsto drži treće mjesto.

Odlicno!
  • Daddo
  • Posjetitelj
09.10.2022 | 06:02
Dijete kaže:
dpasaric kaže:
Dijete kaže:
dpasaric kaže:
na listi antipatičnosti

Odlicno!

Imao bi čovjek i non-binary listu ali jbg kao vrhunski programer i stručnjak medijski blizu je stack overflowu...
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.10.2022 | 07:16
U mene je all in one lista… boli me patka imas li pimpek ili ne… ako si govno, govno si - i ides na listu…

Isprike na zaobilaznici teme… al znatizelja je jaca od razuma…
09.10.2022 | 08:00
dpasaric kaže:
tino1 kaže:
Stvarno ne znam šta mu je šapnuo, ali kažu da je ovaj pozorno slušao (što je rijetkost) i poslje troga se vidjelo da je pravo nasekiran. Tako da, živi bili pa vidjeli.

A koji su to izvori koji znaju te finese njhovih razgovora? Prisluškivala je čistačica?

Inače, Zelenski traži preventivne napade na Rusiju(!) kako bi se onemogućila njihova mogućnost nuklearnog napada. Ne znam odakle bih počeo ovo komentirati, pa niti neću.

www.rebelnews.com/ukraine_zelensky_calls...ve_strikes_on_russia

Kažu provjereni izvori da su se u vodstvu pravo nasekirali i svađaju se ko treba ostati a ko dati ostavku.
VVP je ljut ko puška i j++e milu majku svima. Ali sve jedno gleda biti strpljiv i smanjuje značaj napada na jedinu rutu materijala na Krim.
Kažu, dobro je da je još jedna traka u funkciji.
Ta će im trebati da razgule u spilje iz kojih su došli.
09.10.2022 | 11:05
Zanimljiv video: img-comment-fun.9cache.com/media/aQ4EWW8/aw6XB4PQ_700wv_0.mp4

Termalna kamera? Kao da je netko sjedio na obali i čekao.
09.10.2022 | 11:31
IgorD kaže:

Možda je i ovo ?

Ukrajinci su postavili eksploziv na dresirane ruske dupine, to objašnjava udar odozdo. Sad se postavlja pitanje o kvaliteti dresiranih dupina, oni su trebali napasti ronioce i usmrtit ih. Moguće je da su ronioci imali slovo Z pa da su ih dupini zbog toga zamijenili za prijateljske snage. Ili su ih zavarali ribom koju su im dali, puno je nepoznanica kako god okreneš.
09.10.2022 | 11:50
btw. Igore na toj snimci od 4 sekunde se vidi u zadnjem fremu da ide još jedan projektil, sad zašto je drugi koji nije do kraja snimljen nebitan ?
09.10.2022 | 11:53
Kroz povijest je dokazano da se najbolje i najjace bore ljudi koji nemaju gdje da se povuku ili pobjegnu. Kada si stjeran u kut, nagon za prezivljavanje izvuce iz tebe ono sto nisi ni znao da imas.

Krimski most bi recimo bio takav idealan primjer da su Ukrajinske snage tamo vec dosle. Moras porusiti most da ne dolaze nova pojacanja, ali svejedno moras neprijatelju ostaviti izlaz da se ima gdje povuci, kao i da odu civili koji to zele.

Ali to nije ni blizu stvarnosti na terenu, tako da ne mogu se oteti dojmu da je to napravljeno vise kao moral boost. Putinov rodjendan za taj napad nije odabran slucajno, a Ukrajinska ofanziva lagano stagnira. Zima koja ce sve usporiti polako ali sigurno dolazi. Rusi ce konsolidirati snage, opskrbiti ih, bolje obuciti ove tek regrutirane.

U svakom slucaju, jedini nacin da Ukrajina dobije ovaj rat je da odrzava momentum. Moraju napadati i kretati se. Kad god su borbe usle u stagnaciju, Rusi ih jednostavljno samelju artiljerijom i prosetaju se kroz taj teritorij.

Ukrajinci nisu porusili niti trajno onesposobili Kerch bridge, ali su pokazali Rusima da ih mogu udariti gdje god pozele. Putin se javno hvalio da je ovaj most najosiguranija tocka na planeti. Toliko im je vazan i bitan. Ali nesposobni kakvi jesu, ne cudi me da nisu bili u stanju zastititi ga.

Koliko znamo Ukrajina nema rakete dovoljnog dometa da pogodi Kerch sa svoje teritorije. Covjek kojem vjerujem mi je rekao da je svojim ocima vidio ATACMS rakete za Himars u Poljskoj. Dostavljene su iz USA i cekaju isporuku u Ukrajinu. To je bilo prije 2-3 tjedna mozda. Znaci vojska je svoje odradila, dovezla ih u zonu, ceka se zeleno svjetlo politicara i diplomata. Moguce da se to tajno i desilo ali cak ni ta raketa sa svojim dometom 300km nije mogla pogoditi taj most.

O cemu god da se radi, operacija je uspjesna i pokazala je svu ranjivost Ruske vojske. Nisu u stanju zastititi cilj koji spada u top 3 u cijelom ratu. Ukrajinci mangupski ne priznaju nista. Kao ne znaju ni oni sta se desava. Isto kao i sa napadnutim aerodromima na Krimu.

Ako pogledamo sada ovu mapu aktivnih nuklearnih reaktora u Rusiji, postoje samo jos dva na krajnjem sjeveroistoku. Svi ostali su logicno u zapadnom dijelu Rusije.

ScreenShot2022-10-09at06.40.30.png

U scenariju da Putin posegne za nuklearnim oruzjem ja sam vise nego siguran da bi Ukrajinci mogli vratiti istom mjerom, izazivajuci eksplozije i sabotaze ovih reaktora, kreirajuci prljave nuklearne bombe na njihovom tlu.

To je najcrnji moguci scenarij u kojem smo i mi u EU kolateralna steta, ali dokazano Rusi to ne bi mogli niti znali sacuvati od sabotaza. Ionako im svako malo nesto cudno eksplodira u majcici Rusiji
09.10.2022 | 12:30
Iskusan hrvatski obavještajac Željko Kekić komentira rat u Ukrajini, hladno i objektivno:

Kaže da su Rusi koristili tek 8% vojnog kapaciteta koji je namijenili za Ukrajinu i da je Putin vrlo uspješan u toj operaciji. Trenutni uspjesi ukrajinske vojske su strateški gledano nebitni.

Mirno i staloženo obrazlaže zašto Ukrajina nema šanse zadržati svoje istočne pokrajne.
09.10.2022 | 13:16
Zapadne pokrajine?
09.10.2022 | 13:27
Mislim da svi, oni koji poznaju zemljopis i prate temu, znaju da se zabunio i mislio na istočne
09.10.2022 | 14:43
smayoo kaže:
Zapadne pokrajine?

Lako za to, ali da Davor, IZ RIJEKE, prati podcast naslovljen Velebit... Očekujem sad od njega citate Zekanovića, Grmoje, pa i Hasanbegovića...

Btw, kakva nam je država, takva nam je obavještajna zajednica. Ovih 8 posto je famozna brojka, baš onak, famozna
09.10.2022 | 14:48
dpasaric kaže:
A na poziciju premijerke je došla čistim političkim inženjeringom i pogodnim imidžem koji je tražila njena stranaka, a ne stvarnim zaslugama i političkim iskustvom.

Molim te, navedi mi JEDNOG svjetskog lidera (osim Plenkovića, jasno) koji je na poziciju došao STVARNIM zaslugama i političkim iskustvom, kad smo već kod toga? Demokracija je diktatura prosjeka, to smo naučili odavno, još je Aristotel to smatrao najmanje dobrim uređenjem od dobrih....
09.10.2022 | 15:18
Nego, ajde, dosta za_bancije, idemo na posao. Ofanziva AFU u Luhansku nastavlja. Službeno je potvrđeno oslobođenje sedam naselja prethodnih dana (Novoljubivka, Nevske, Hrekivka, Novojehorivka, Nadija, Andrijevka, Stelmahivka). AFU nastupaju opet po istom obrascu kojem svjedočimo u ovom ratu. Isprvra rade probne napade i traže slabu točku u ruskoj obrambenoj crti. Kad ju nađu, onda koncentriraju snage za udar na tom mjestu, rade prodor i onda polako šire taj mostobran. Koliko god je moguće izbjegavaju izravnu konfrontaciju s jakim neprijateljskim snagama i rade obuhvat dok ih ne počnu gušiti prekidom logistike. Tad se neprijatelj, ako nije raspoložen za umiranje, povlači unatrag, a Ukrajina ima minimalne gubitke. To se događa i na područje Hersona i na području Luhanska.
Pritom imamo još dva bitna momenta: otkako je Kerčki most pogođen (trenutno preko njega smije proći samo 10 osobnih automobila u pola sata; na Krimu su nastale kolone ljudi koji čekaju da pobjegnu u Rusiju), u prekidu je glavni logistički željeznički pravac (Rusija ŽIVI na željeznici doslovce) prema snagama u Hersonu i Zaporižju. Drugi i jedini alternativni postojeći ide kroz Luhansk i Donjeck prema Melitopolju i, gues what, i njega je Ukrajina jučer pogodila. Pritom AFU imaju baš nezgodnu naviku da uvijek roknu i vlak pun naoružanja/goriva koji prolazi prugom da o istom trošku udvostruče štetu.
twitter.com/GirkinGirkin/status/15787532...GCQ2DqF1pQne26zBDdmw
twitter.com/GirkinGirkin/status/15787564...GCQ2DqF1pQne26zBDdmw
Girkin, aka Strelnikov, je objavio udar i ogromnu eksploziju još jednog pretovarnog skladišta na pruzi oko 50 km od Marijupolja.
To se dogodilo ovdje:

FejkXEoWIAE2cKa.jpeg

Jasno da sve ovo nije baš dobro primljeno u Kremlju. Ono što je potvrđeno je da je mesara Dvornikova zamijenio general Sergej Surovikin kao zapovjednik SVO. Nagađa se da su smijenjeni i Šojgu kao ministar obrane i načelnik glavnog stožera Gerasimov. Jučer je prostrujala glasina o mnogobrojnim uhićenjima u Moskvi među vojskom, ali to nije potvrđeno ni na koji način i ostalo je u sferi glasine.

Fem0YFZXwAAyfYW.jpeg

To su ova gospoda. Budući da je Šojgu prijatelj Putina koji mu drži štangu od samih početaka, sumnjam u tu vijest.
Ruski je problem u tome što je vojska takva kakva jest i to ni jedan general preko noći ne može promijeniti. Evo, pojavila se vijest da je Rusija pokušala od Turske kupiti 200 tisuća zimskih uniformi i 500 tisuća zaštitnih prsluka. Erdogan je rekao ne. Ruske snage su JOŠ UVIJEK u zimskim odorama u kojima su započele okupaciju (one koje su krenule u prvom valu), a one koje su stigle naknadno NEMAJU zimske odore i kako stvari stoje, neće ih ni dobiti , dok neki mobilizirani nesretnici dobivaju gnjile i raspadnute dronjke umjesto odora i čizama i liste s popisom svega što moraju nabaviti sami (o čemu sam već pisao i objavio i listu ovdje; toliko o 8 posto potencijala o kojem tlapi ovaj naš obavještajac-analitičar).
Rusi su jučer izgubili još jedan Ka-52 helikopter, a danas dva aviona. Jedan Su-34 je skončao nad Ukrajinom, a Su-24 se srušio u Rostovskoj oblasti, tijekom trenažnog leta, kažu sami Rusi. Budući da je ta oblast točno na granici s Ukrajinom, a i prema objavljenoj slici, meni se čini da je on dobio po repu i onda uspio doći do ruskog teritorija....
FeofawRWIAAAJ2n.jpeg

dpasaric kaže:
Djuro genijalac kaže:
Osim političkih reperkusija, koje sad ostavljam po strani, ovo je posve novi moment od strateškog značaja u ovom ratu.

Da, jer sada Rusi više nemaju nikakvu "moralnu obavezu" štedjeti transportnu, komunikacijsku i eneregetsku infrastrukturu Ukrajine.

Evo još nekoliko prikaza moralne obveze, kako si to rekao. Sinoć su ruske snage raketama pogodile stambenu zgradu u Zaporižju te usmrtile 17, a ozlijedile 40 osoba na spavanju. Stambena zgrada, nikakav vojni kompleks, najobičnija zgrada kakvih i u Rijeci ima puno.

FemuhxpWAAAZ7vp.jpeg

U međuvremenu se pojavio video iz okolice Kupjanska koji prikazuje egzekuciju kompletne obitelji i njihovo bacanje u jamu. Ako to nije destilirani fašizam, ne znam što jest. Ne mogu to ovdje linkati, jer mi je još uvijek zlo; može se naći i na telegramu i na twitteru bez problema, ako netko baš želi to vidjeti.
09.10.2022 | 17:20
Djuro genijalac kaže:
smayoo kaže:
Zapadne pokrajine?

Lako za to, ali da Davor, IZ RIJEKE, prati podcast naslovljen Velebit... Očekujem sad od njega citate Zekanovića, Grmoje, pa i Hasanbegovića...

Kak se stvari odvijaju, možda će biti linkan i Bujanec Nego s kim ono novi vođa svijeta sastaje, s Kadirovim, Dodikom i Seagalom.
09.10.2022 | 17:55
smayoo kaže:
Zapadne pokrajine?

Ispravio, hvala!
09.10.2022 | 17:56
Djuro genijalac kaže:
Molim te, navedi mi JEDNOG svjetskog lidera (osim Plenkovića, jasno) koji je na poziciju došao STVARNIM zaslugama i političkim iskustvom, kad smo već kod toga? Demokracija je diktatura prosjeka, to smo naučili odavno, još je Aristotel to smatrao najmanje dobrim uređenjem od dobrih....

Tito?
09.10.2022 | 18:29
dpasaric kaže:
Djuro genijalac kaže:

Tito?

Zbilja mi je žao da ti ja moram dojaviti vijest da je Tito umro 1980. Referirao si se na aktualne događaje, pa sam pretpostavio da o tome govorimo. Jer ako idemo u povijest, onda bi se našlo mudrih vladara, iako ne nužno kao proizvod demokracije i demokratskih procesa per se....
09.10.2022 | 18:30
cariblanco kaže:
Djuro genijalac kaže:
smayoo kaže:
Zapadne pokrajine?

Kak se stvari odvijaju, možda će biti linkan i Bujanec Nego s kim ono novi vođa svijeta sastaje, s Kadirovim, Dodikom i Seagalom.

Pa to vam mnogo govori; ako su vremena takva da je potrebno ulagati dodatno vrijeme u informiranje i kod "desničarskih" izvora da bi se dobila potpunija slika stvarne situacije jer se iz masovnih medija ne može dobiti vjerodostojna informacija.

Iako sam "komunjara iz Rijeke" volim poslušati svakoga, a podcast Velebit ima svega, bilo je i odličnih gostiju od kojih se moglo čuti dobrih razmišljanja. Naravno, mnogo ovisi o temi. A Bujanec je Bujanec , ali čak i kod njega je bilo dobrih gostiju i emisija u kojima se iznosilo više istine nego li na državnoj televiziji.

Ne treba biti zatvoren i slušati s predrasudom bilo koga. Oprez i propitivanje - da, ali predrasude - ne.

Ako je netko proveo život kao obavještajac, onda je razinu iznad nas u ovoj situaciji i vjerujem da treba poslušati što i takav čovjek može reći.
09.10.2022 | 18:46
Na kraju krajeva, i Putin je bio obavjestajac.
09.10.2022 | 19:34
IgorD kaže:

Ako ovo nije fake video, ovdje se jasno vidi da su most pogodile dvije rakete. Koje? Cije?

Rakete tog dometa su letjele dovoljno dugo pa bi se moglo znati nesto vise o njima bazirano na samoj trajektroiji. Nije to drone koji zavrsi u centru Zagreba i niko ne zna ciji je
09.10.2022 | 21:08
Riba kaže:
Na kraju krajeva, i Putin je bio obavjestajac.

Pa upravo to. A i ne može škoditi imati informacije iz više različitih izvora i od ljudi različitog svjetonazora.

Cijeli život sam se deklarirao lijevo s naglašenom "zelenom" ekološkom komponentom, a onda sam zadnjih godina vidio da je sve to preraslo u jedan pohlepan politički dar-mar i da je tu malo tko pozitivac kakav bi trebao biti.

Lijevi su otišli predaleko s pretjeranim "woke" ludostima, a onda skroz neočekivano stali iza korporativnih lobija i velikog kapitala i time razotkrili da je moderna ljevica tek naličje istog novčića, da ih nije briga za obične ljude, za radničku klasu, tj. ono što su sada kod nas obrtnici, mali poduzetnici i razni "digitalni proleteri". Narod se zabavlja "ideološkim" temama i problemima tipa abortus i kod nas ustaše/partizani.

Zeleni su se pak pokazali kao tehnološki retardi koji bi uzvišenom filozofijom i hipi-ezoterijom stvarali megavate energije iz ničega uz potpuno nerazumijevanje energetske infrastrukture modernog društva, najradije bi izazvali kolaps cijele tehnološke civilizacije bez da daju vremena za laganu tranziciju u neki suvisli i održivi sustav.

Desnica mi nikada nije bila bliska, ali sada vidim da su u nekim pitanjima razumniji od lijevih i zelenih, da po nekim pitanjima treba i njih poslušati jer cijelo naše društvo je daleko od crno/bijelo modela. Često završim na tome da bih zapravo ukinuo stranke i da biramo samo ljude i da oni onda stoje iza onoga što kažu, ali to je u ovakvom sustavu nemoguće i svaka stranka i politička opcija rade kompromise, prodaju se na političkom tržištu i političare koji iskreno služe svojim biračima (bez obzira gdje su u spektru) se može nabrojati na prste.

I zato pratim sada sve, i lijeve i desne i centar i zelene, od Radničke fronte do Bujice, pa sam izvlačim zaključke koji mi imaju smisla i najviše podloge u stvarnosti.
09.10.2022 | 22:33
drlovric kaže:
IgorD kaže:

Ako ovo nije fake video, ovdje se jasno vidi da su most pogodile dvije rakete. Koje? Cije?

Rakete tog dometa su letjele dovoljno dugo pa bi se moglo znati nesto vise o njima bazirano na samoj trajektroiji. Nije to drone koji zavrsi u centru Zagreba i niko ne zna ciji je

I čiji je dron na kraju i zašto je baš na Jarunu završio?
09.10.2022 | 23:19
Mnogo nezavisnih medija je prenijelo fotku gdje glavni ukrajinski vojni zapovjednik, general Valerii Zaluzhnyi (Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine) na svom službenom profilu pokazuje fotografiju na kojoj se vidi da nosi nacističku narukvicu.

I ok, razumijem kada to čine vojnici, uvijek ima takvih izuzetaka, u svakoj vojsci, ali ako to čini visoki zapovjednik, onda je to znak nekog malignog problema na samom vrhu.

Kako to može biti u redu? Kako onda Putin laže da je potrebna "denacifikacija"? Ili su odjednom nacistički simboli postali ok? Zašto to rade? Zašto im to treba? Kako Zelenski, ako je porijeklom Židov, to tolerira?

Evo fotografija direktno s njegova profila (da, nije fake, ima plavu kvačicu):

pbs.twimg.com/media/FeZ69HAWIAEe_uR?format=jpg&name=large

Ako fotku otvorite u zasebnom prozoru i povećate, vidjet ćete jasno svastiku na narukvici.
09.10.2022 | 23:34
nitter.net/Toshevskiy/status/1579185081020977154

Kao da nije svastika što znači da nikad neće gostovati kod Bujanca.
10.10.2022 | 00:19
IgorD kaže:
nitter.net/Toshevskiy/status/1579185081020977154

Kao da nije svastika što znači da nikad neće gostovati kod Bujanca.

Hm-hm... usporedio sam to sada u Photoshopu i ono što se vidi na fotografiji meni ne prolazi kao "čudan lom svjetla" na onom drugom simbolu za koji nagađaju da je možda to u pitanju. Taj "knot" za koji oni tvrde da se vidi kao svastika ne bi tako izgledao.

Uzeo sam ga sada iz screenshota tog webshopa, postavio na fotografiju, a onda se igrao svim mogućim kombinacijama kontrasta, inverzija, osvjetljenja i levela, ništa niti približno tome ne izlazi da se tako jasno i neprekinuto ocrtava svastika.

Prije da su ovo sada napravili kao "damage control" jer to je najlakše. A s druge strane, naravno da neće netko prodavati svastike direktno u webshopu, ali nula bih bio iznenađen da se mogu naručiti kao ekstra moduli (jer je narukvica modularna), a pogotovo ako je kupac vrhovni general.

Da nisam vidio toliko svastika kod njihove vojske i da je ovo prva, još bih progutao da je to nešto slučajno i "stari indijski simbol sreće", ali ovako ne vjerujem. Sjetim se one tetovirane na nadlaktici zapovjednika civilne obrane koju je prenio i Reuters, tako da se nisu mogli izvlačiti da su to Rusi docrtali u propagandne svrhe.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 50 minuta
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

divanl, jmirakul, Maxxy, miomika, robee, Anonimci (350)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO