26.02.2022 | 17:12
tino1 kaže:
Sve ja to znam i vidim. Niko od njih nije anđeo, ali sad pričamo o Ukrajini i napadu na njih svim mogućim sredstvima...
Pa da... Ali nije Rusija napala Ukrajinu zato da ubija ljude već ih je napala iz nekog interesa. Isto tako su Ameri krenuli talasati sa Ukrajinom iz nekog interesa. Ukrajina ima samo tu nesreću da je (ne)povoljnoj geostrateškoj lokaciji za velike sile. "Širenje demokracije" je samo floskula kojom su Ameri opravdavali invazije i ratovanja u zemljama koje geografski nemaju veze s USA. Samo interesi.
Ne sjećam se baš da smo tako osuđivali Amere i NATO saveznike kad su razarali Irak, Libiju, Siriju... Jbga, Ameri i NATO su "naši", a mi sigurno nismo na krivoj strani, pa je onda ok da se razaraju zemlje ako to naši saveznici odluče.
Međutim, sada ispadamo licemjeri kada osuđujemo druge koji rade isto što i mi. Ubijaju za svoje interese.
...laganje Francuskog Predsjednika od strane ruskog predsjednika, laganje njemačkog ministra vanjskih poslova i onda napad, sve s ciljem mijenjanja fašističke i narkomanske vlade za kleptokratsku pro rusku vladu.
Osobno ne znam o čemu i kako su pričali svi ti vrli predsjednici... Znam (donekle) samo što su napisali domaći mainstream mediji, a znam da njima ne mogu vjerovati na riječ. NIsam si dao truda pročiti što o svemu tome kaže "druga strana". Istina je obično negdje između. Možda su se na tim sastancima upravo izdogovarali da bude upravo ovako kako je, a za medije su davali izjave kako im službeno paše.
Možda je EU rekla "Mi se ne bi šteli mešat, to je između vas i Amera". Možda se onda USA pobunila jer je toliko uložila u Ukrajinu, a sad neće dobit ništa, pa se pitaju di je tu njihov komad kolača. Možda im je EU onda rekla "Pa pošaljite par tankera s plinom kojeg ćemo vam platiti po nerealno viskoj cijeni. Bumo to nekak riješili". Itd, itd...
Serem. Nemam pojma, al tako nekako vidim politiku i diplomaciju u tim nekim svjetskim okvirima. Ono što izađe u medijima su samo kosti za mase.
U svom govoru otvoreno prijeti s nuklearnim oružjem.
Moram priznati da je i mene to malo iznenadilo. Nadamo se da to toga neće doći jer bi to onda bio puno veći pičvajz od ovoga što nam se tek sprema.
To nam se sve dešava pred vratima. Ako kojim slučajem desi da napadnu jednu NATO državu imamo rat u našoj avliji, ali ne "neki" sukob nego sukob s jednom od najmoćnijih vojska na svijetu. Za to nema pravo nikako! Nema legitimnih razloga. Kakva povijest tu treba biti razglabanja? Nakon 70 godina u Europi rat dviju mega sila! Nego što je krivo nego Putinov egoizam, kompleksi, psihopatija, impotencija, a i digao mu se tako taj dan. Za takav potez nema isprike i treba ga sankcionirati do bola.
Imali smo mi rat i u kući, a ne pred vratima.
Moja procjena je da Rusi nemaju namjeru širiti rat preko Dnjepra. Oni sami vjerojatno nemaju ni moći za opći rat protiv NATO-a.
Jedino je pitanje kako NATO gleda na sve to i koje karte drže u rukavu. Možda žele pustiti Rusiju da se isrpi u Ukrajini, pa ih onda potjerati (ako se uopće misle miješati u Ukrajinu).
Sigurno je jedino da, ako se bilo koja članica NATO-a uključi u otvoreni ratu u Ukrajini, onda smo svi skupa žestoko najebali.
Pitanje je jedino koliko je NATO uopće više jak. Uzmimo da na svijetu postoje tri velike sile - Nato, Rusija i Kina (možda i Indija, al oni se prave da se njih to previše ni ne tiče).
Rusija i Kina su države. NATO nije. Rusija i Kina su jake onoliko koliko su im jake države, a NATO je jak onoliko koliko je jaka najslabija karika u savezu.
Kad već uzimaš Putinov egoizam, komplekse i sve što mu pripada, nemoj zaboraviti da je s druge strane arogancija, licemjerje, prepotentnost, narcisoidnost, pa isto tako i psihopatija zapadnog svijeta čije ruke su još uvijek krvave od kolonijalnih "osvajanja".
Koje su ruske kolonijalne zemlje? Di su oni radili sranja po svijetu? Samo su "čistili" oko svog dvorišta. Najdalje su došli do Berlina, a i to su išli pješice ko na izlet
Nije zapadni svijet baš tako nevin kako se voli prikazati.
Ako neka zemlja koja je bila u federaciji sa rusijom toliko godina prosvjedima građana smjeni kleptokratskog vođu i okrene se zapadu a ne njima onda valjda zna koje je od tih dva zla bolje za nju! A zašto suverena zemlja nema pravo na to? Ovo nije rat Putina i Bidena, nego rat Autokrata s Liberalnim društvima. Ako još tih maloumnika krene oružjem kukala nam majka.
Narod je tu samo instrument, oružje i topovsko meso između velikih sila.