Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

20.03.2022 | 14:23
Kloba kaže:
A o Grupaciji Walter s druge strane, skoro pa mrtva tišina što se svjesti javnosti tiče.

Mislis Wagner Grupa... sto je BTW Ruski pandan Americkom Black Water-u Nisu ni Ameri imuni na takve "privatne grupacije"

Navodno, kaze "prijatelj od prijatelja", da su se svojedobno u Siriji pomlatili Wagnerovci i Black Water... prica kaze da su u tom slucaju Wagnerovci izvukli deblji kraj... al ko ce ga znati gdje je istina...
20.03.2022 | 14:28
Wagner, da - sorry...
Ma toliko toga pogledam u danu da mi ostane bućkuriš informacija.
Nisam prvi puta pomiješao da se zovu Walter.
Ne znam zašto to radim.
Pun mi je HD u glavi.
Što se zapada tiče, ne proturiječim ti uopće...
PS:
Što se mlaćenja sa Amerima tiče o kojem pišeš: pa Wagnerovci su po tom dokumentarcu koji sam pogledao plaćeni 2000 USD mjesečno.
Imaju bolju opremu od standardne ruske vojske ali ako ih usporedimo (samo po opremi) sa američkim privatnim ratnim grupacijama ispadaju inferiorni.
E sada ostaje obuka i ostalo, a to stvarno ne znam.
20.03.2022 | 15:05
dpasaric kaže:
Kao i u svakom ratu, u nekom trenu se izgubi kontrola nad osvetničkom masom, vojne policije očigledno nema, a onda razne samopozvane grupe i ukrajinska zlokobna Azev bojna idu okolo i kažnjavaju građane koji ne podržavaju Zelenskog. Ne čini se namješteno jer se odvija unutar gradova, ali sve treba gledati sa zrnom skepse.

Dosta brutalan thread na Twitteru, pa nemojte gledati ako želite mirnu nedjelju.

twitter.com/Youblacksoul/status/1505309631542931459

Ne znam što si ti vidio na početku našeg rata (mislim na period 91/92, ali ja sam prošao Zapadnoslavonsko, Kordunsko i malo Južnodalmatinskog bojišta i tamo je bilo je kako je bilo, ali najugroženije sam se osjećao 91 u Zagrebu od pripadnika Narodne zaštite tako da svakako sve informacije koje vidimo treba uzeti sa skepsom.
20.03.2022 | 15:28
Kloba kaže:
Mene zanima koliko ovo može trajati.
Zaista me to zanima.
S jedne strane imamo prognoze do kraja travnja.
S druge strane, ohoho pa i godinu dana ili više ako treba.
Ne znam.
Nisam više pametan šta da mislim o svemu...

Spremi se na ovu dužu prognozu, ako je za vjerovati Banožiću, a vjerojatno ima neke podatke koji nisu za svačije oči.

Sve u svemu ne piše nam se dobro. Ono što mi ulijeva malo optimizma smo mi europljani koji se grijemo na plin, i koji ćemo, nadam se, izvršiti pritisak a svoje vlade da nešto naprave, kada ćemo hodati u jaknama u stanovima sljedeće zime.
20.03.2022 | 18:12
Kako ono ide?
Prvo idu topovi, iza njih popovi, a onda lopovi?

twitter.com/olex_scherba/status/15051905...xJK3fBenpGGXYA1-j4pQ
20.03.2022 | 18:17
Nijedan rat koji nije završio u 2-3 tjedna, nije završio ni u 2-3 godine.
20.03.2022 | 18:35
Što se Plave balade tiče:
www.vecernji.hr/vijesti/veliki-raskol-u-...komunicirati-1572243
20.03.2022 | 18:52
Evo vlasnik Gasproma ne krije aspiracije, pojavio se na utakmici Zenita u trenirci natpisom SSSR...
20.03.2022 | 18:56
A Wikipedia je dešifrirala značenja svih slova koja se pojavljuju na ruskoj vojnoj mašineriji.
20.03.2022 | 19:10
smayoo kaže:
Nijedan rat koji nije završio u 2-3 tjedna, nije završio ni u 2-3 godine.

Falkland rat 3 mjeseca.
20.03.2022 | 20:41
Djuro genijalac kaže:
tino1 kaže:
Ali, sad za sad se Ch-47M2 Kinschal lansira s modificiranog MiF-31 koji raketu ubrza na lansirnu brzinu i onda lansira. To je šansa za ZO da sruši duboku u ruskom teritoriju cijeli paket prije lansiranja? Genijalac, je li ono moguće? Ako je čime bi se to moglo izvesti a da je ipak malo sofisticiranije od praćke?

Već sam napisao da bi se to nekad dalo činiti s F-14 koji bi ispaljivali Phoenix (AIM-54) rakete koje imaju doseg od preko 160 km. Za veće udaljenosti nisam siguran kako stvari stoje sad iz zraka. Zemaljski PZO sustavi nemaju tako velik doseg, koliko je meni poznato.

Ali Phoenix nije više u upotrebi? Ili? Možda imaju nešto što niko ne zna? I Phoenix je brz- Mach 5. Ali za ofenzivnu upotrebu bi im bolje došao domet nego brzina.
20.03.2022 | 20:59
Kloba kaže:
@marioart - evo ti ova stranica da si pogledaš sva tri nastavka Putin: a Russian Spy Story.
Neki stream dokumentarnih filmova, javi da li ti radi:
www.documentarymania.com/results-series....ussian%20Spy%20Story

zasada radi... pogledam preko tjedna za vrijeme posla

super je link, ima tu jos zanimljivih stvari

hvala puno
20.03.2022 | 21:05
dpasaric kaže:
Kao i u svakom ratu, u nekom trenu se izgubi kontrola nad osvetničkom masom, vojne policije očigledno nema, a onda razne samopozvane grupe i ukrajinska zlokobna Azev bojna idu okolo i kažnjavaju građane koji ne podržavaju Zelenskog. Ne čini se namješteno jer se odvija unutar gradova, ali sve treba gledati sa zrnom skepse.

Dosta brutalan thread na Twitteru, pa nemojte gledati ako želite mirnu nedjelju.

twitter.com/Youblacksoul/status/1505309631542931459

A Kadirov u svojoj bojni ima mirotvorce. Prvo su se hvalili da će očistiti gradove, a sada čiste iza zadnje ruske linije, one koji dezertiraju ili se ne žele boriti. Ja i dalje mislim da je netko @davoru hakirao acc.Ovakvu pristranost bi mogao razumijeti na tekmi Dinamo-Hajduk.
20.03.2022 | 21:08
Gledaj ovu vojnu blamazu

21.03.2022 | 02:27
cariblanco kaže:
A Kadirov u svojoj bojni ima mirotvorce. Prvo su se hvalili da će očistiti gradove, a sada čiste iza zadnje ruske linije, one koji dezertiraju ili se ne žele boriti. Ja i dalje mislim da je netko @davoru hakirao acc.Ovakvu pristranost bi mogao razumijeti na tekmi Dinamo-Hajduk.

Zašto bih bio pristran time što dijelim vijesti iz raznih izvora, pogotovo onih koje mainstream mediji zaobilaze. Ja sam na strani tog sirotog naroda koji se našao na vjetrometini dvije velesile. Njima je najviše u interesu da ovo čim prije stane. A da bi sukob stao postoji nekoliko scenarija, a niti jedan nije idealan za Ukrajinu, ali takav je svijet - nepravedan i licemjeran.
21.03.2022 | 05:27
Kako ova kriza mijenja svijet je čudo.

Venezuela i Amerika pregovaraju o isporuci nafte, ali trajat će neko vrijeme dok Maduro može isporučivati. Do sad nije mogao ni za sebe rafinirati, pa je kupovao gorivo od Irana.

Pregovori o Atomskoj snazi Irana su sad punom parom krenuli i napreduju. Ali tu se i Rusija pita tako da neće ni to biti tako brzo.

Macron će pobijediti u Francuskoj, jer su populisti i fašisti zapeli na bliskosti Putinu. A pošto on nije toliko popularan, puše na izborima.

Populisti puše svugdje u svijetu, ljudi se prepali apsolutne vlasti. Tako da ne vjeruju nikome više.
21.03.2022 | 05:41
dpasaric kaže:
cariblanco kaže:

Zašto bih bio pristran time što dijelim vijesti iz raznih izvora, pogotovo onih koje mainstream mediji zaobilaze. Ja sam na strani tog sirotog naroda koji se našao na vjetrometini dvije velesile. Njima je najviše u interesu da ovo čim prije stane. A da bi sukob stao postoji nekoliko scenarija, a niti jedan nije idealan za Ukrajinu, ali takav je svijet - nepravedan i licemjeran.

Pošto se sad već da vidjeti da je vele sila svoju snagu do sad temeljila na propagandi i strahu, velika je vjerojatnoća da će im Ukrajinci otkinuti jaja. Kapitulacija ne dolazi u obzir. A vožd se izolirao, tako da mu je svejedno oče li pobijediti ili ne on je prošlost.
Nove rakete će se potrošiti, i što onda? Cijeli svijet je pod uzbunom.
21.03.2022 | 06:00
drlovric kaže:
Gledaj ovu vojnu blamazu

Ja vidim samo hrpu uplašenih klinaca koje je netko poslao da poginu. I to smo, nažalost, kod nas vidjeli...
21.03.2022 | 06:21
smayoo kaže:
drlovric kaže:
Gledaj ovu vojnu blamazu

Ja vidim samo hrpu uplašenih klinaca koje je netko poslao da poginu. I to smo, nažalost, kod nas vidjeli...

Zamisli da je rat i niko ne dođe.
Rat je prljav.
21.03.2022 | 07:13
Svi to znamo. Ali jedna stvar je napisati tu rečenicu na nekom forumu, iz udobnosti svoje sobe, dok pijemo mirišljavi prvi jutarnji espresso, a druga stvar je nakon 30 godina još uvijek čekati da netko negdje pronađe tijelo tvog sina, možda, da ga sahraniš prije nego umreš.
21.03.2022 | 07:36
smayoo kaže:
Svi to znamo. Ali jedna stvar je napisati tu rečenicu na nekom forumu, iz udobnosti svoje sobe, dok pijemo mirišljavi prvi jutarnji espresso, a druga stvar je nakon 30 godina još uvijek čekati da netko negdje pronađe tijelo tvog sina, možda, da ga sahraniš prije nego umreš.

Tako je! Ali ništa ti drugo ne preostaje. Nevine žrtve su velika hipoteka rata. Zato treba jačati jedinstvo i nadati se da se ovo ne pretvori u globalnu mržnju prema Ruskom narodu jer onda se jedna nepravda sveti drugom i vrtlog je pokrenut i niko ga ne može zaustaviti. Neki dan sam u Duinu kod Trsta sreo jednu gospođu iz Rusije, kad sam ju pitao odakle je stidljivo mi je odgovorila tiho da je skoro pa nisam čuo, ja sam joj rekao da ovo što se dešava ne rade Rusi nego samo jedan Rus.
Svijet se mora mijenjati! Mi moramo iskoristiti našu inteligenciju u pametnije stvari nego rokati jedan drugog novim i sofisticiranijim raketama.
Za provođenje nekih političkih idea je potreban narod! Može se njegovo mišljenje držati pod tepihom neko vrijeme, ali kad tad će se morati uvažiti. To je povjest kroz sve svoje revolucije dokazala.
21.03.2022 | 17:59
Danas se nije puno toga dogodilo što je različito od jučer. Sve je više izvještaja o niskom moralu ruskih snaga koje nisu očekivale ovako organiziran i snažan otpor Ukrajinaca. O navodnim pobunama na razini postrojbi je već toliko izvještaja da se to ne može tj. nije to razumno ignorirati. Znate već; gdje ima dima, ima i vatre.
Sve je više pokazatelja i izvještaja koji posredn potvrđuju ono o čemu sam već pisao jučer. Ukrajinske snage su krenule u protunapad prema Hersonu (onaj isti s čijeg su se aerodroma Rusi povukli nakon što su pretrpjeli teške gubitke prije nekoliko dana). Ista priča kruži i o Melitopolju, ali to je još u povojima pa to treba uzeti s oprezom.
Američke analize tvrde da je Rusija dosad ispucala više od 1100 raketa na Ukrajinu i da je to otprilike polovica dostupnih količina koje imaju na raspolaganju. I ono navodno lansiranje hipersoničnog projektila s kojim se Rusija pohvalila je priča u kojoj je sve više rupa. O lokaciji navodnog skladišta na Karpatima koji je razotkriveno kao laž sam već pisao jučer pa se sve svodi na jedno i ključno pitanje: zašto bi netko iz relativne blizine ispalio hipersonični projektil na farmu na istoku Ukrajine?
Dalje se u analizama tvrdi da je Rusija u Ukrajini angažirala oko 60 posto dostupnih zračnih snaga (ukupno, misli se i na letjelice s fiksnim krilima i s propelerima), ali još uvijek nije ostvarila zračnu nadmoć nad Ukrajinom. No, u posljednjih 24 sata je primjećeno pojačanje aktivnosti ruske strane s više od 300 letova koji 'nisu išli daleko na niti dugo bili u zračnom prostoru Ukrajine'. Ručno PZ oružje kojim raspolaže Ukrajina pokazuje se izuzetno efikasno i kao dobro sredstvo odvraćanja ruskog zrakoplovstva koje se ne usudi letjeti nisko, niti dugo braviti iznad Ukrajine.
Opet se ponavlja procjena o gubicima ruske strane od 10 posto i da su sad na 75% efektivne moći. Rusija pokuašava dovući pojačanja, ali to se još ne primjećuje niti na terenu, niti u dolasku. Bjelorusija se i dalje drži po strani (o tome sam jučer pisao).
Ruska flota u Crnom moru se sad sastoji od 12 brodova. Već su se pojavile vijesti da su položili mine uzduž komercijalnih ruta (ionako je cijela ukrajinska obala u blokadi), ali danas se pojavila vijest da su Rusi jednostavno oteli komercijalni brod koji prevozi kukuruz i priveli ga u svoju luku. Potez na razini somalijskih gusara.
Također, izgubili su još jednog visokog časnika: admirala koji je nastradao od ukrajinske ruke. Pored njega, ruske su snage dosad izguble već pet generala.
Za kraj ostavljam baš onaj nasramotniji dio rata. Ruski vojnici su sad već uhvaćeni u dovoljno komunikacija (kako rekoh jučer, sve više koriste nekriptirane komunikacije koje svi mogu čuti) da to nije slučajno: postrojbe na terenu imaju odobrenja za pljačkanje. To će sasvim sigurno do kraja razjariti ukrajinsku stranu i bojim se da je ovo potez koji će do kraja zatrovati odnose među narodima na dulje vrijeme (barem jednu generaciju populacije).

EDIT: zaboravio dodati da je prema provjerenim (koliko je to u ratu moguće) podacima Ukrajina dosad izgubila 109 tenka. No, istovremeno je zarobila 260 ruskih pa je u plusu što se tiče oklopa.
21.03.2022 | 18:52
Kojim lazima i obmanama su oni izgradili reputaciju najjace kopnene sile na planetu. Ameri su vec gruntovali nebo i more, pa eto da Rusi budu kao neki gospodar kopna u tim vojnim igrarijama

Zamisli ti vojsku koja gubi 1 generala tjedno

U Afganistanu je poginuo samo jedan general i to iz uspjesne talibanske akcije. Odmetnuti Afgan vojnik je ubio tog generala. Fakticki je covjek poginuo "od prijateljske ruke".

Nisam istrazivao materiju, ali usudio bi se reci da USA nije izgubila 5 generala sve ukupno od svog nastanka.

Sto se tice avijacije tu se ne bi slozio sa Djurom. Moje misljenje je da Rusi nisu iskoristili niti 10% svoje strategijske avijacije (citaj velikih bombardera, tipa Tupolev TU-95).

To ce biti naredni potez. Raketa su vec ispucali jako puno i to ne moze vjecno trajati. Klasicnu cijevnu artiljeriju ne mogu postaviti dovoljno blizu velikih gradova da te gradove sravne sa zemljom. Rakete i granate tesko dopremaju na bojisnicu jer logistika je katastrofa.

Naredni potez ce biti nausmicno bombardiranje gradova iz zraka (jer pametnih bombi nemaju, a nije ih ni briga za civile, realno) i teror kakav smo gledali u II sv ratu. Imajuci u vidu da se takticno-vojnicki nisu ni pomakli iz tog perioda, to nikoga i ne bi trebalo da cudi.

Ili jos gora opcija je da ce opaliti nekoliko low-yield nuklearki u nedostatku drugih vojnih opcija. Koliko god to jezivo zvucalo, male nuklearke usmjerenog dejstva su puno bolja opcija za bilo koji grad, od dugotrajnog razaranja klasicnom artiljerijom.

Volio bi da grijesim, ali do sada su bili poprilicno predvidljivi.
21.03.2022 | 19:31
drlovric kaže:
Sto se tice avijacije tu se ne bi slozio sa Djurom. Moje misljenje je da Rusi nisu iskoristili niti 10% svoje strategijske avijacije (citaj velikih bombardera, tipa Tupolev TU-95).

Ovo (60 posto) nije moja ocjena, nego službena procjena Pentagona. Koju metriku onu koriste, ne znam. Samo znaj čuvenu pilotsku: mali avion, malo sranje, veliki avion, veliko sranje!
Ako idu u klasično bombradiranje (tzv. polaganje tepiha) onda su ti Tupoljevi jako lijepe mete za ukrajinske suhoje i migove koji još uvijek lete. Pokušavam pronaći negdje koliko im je toga ostalo, ali izvještaja o tome nema. Dosad su Rusi koristili avijaciju uglavnom u misijama tipa CAS (Close Air Support), ali gubici su ih prisilili da odustanu od toga. Za složenije operacije u kojima sudjeluju veće zračne snage, o tome se nagađalo, a sad bih se usudio reći da je bjelodano, nisu sposobni. U tom svjetlu promatram i ovo potencijalno korištenje strateških bombardera koje bi zahtijevalo jako ozbiljnu lovačku potporu inače će ih Ukrajinci poskidati s neba kao patke.

EDIT: kad dođeš doma i u kuhinji nađeš iznenađenje...
twitter.com/_vertical_A/status/150557963...H-B_OeMnxLBAjATuqO1w

Toliko o preciznim ruskim oružjima
21.03.2022 | 20:16
Pricamo ipak o drzavi cije ratno zrakoplovstvo broji nekoliko tisuca aparata. Pa nek su i stari, nek su i lose odrzavani, nek i nemaju dovoljno obucenih pilota. Istina, Rusi gube puno vojnika i oklopa, ali avione ne gube u tolikoj mjeri.

Ipak imaju resurse da u svakom trenutku mogu podici 200-300 borbenih aviona (samo eto da koriste MIG-29 i SU-27 mogu to skupiti) i kompletno zasititi nebo iznad Ukrajine.

Riskiraju da im obore odredjen broj aviona, ali ce trajno unistiti ukrajinsko zrakoplovstvo, kompletnu PZO i vojne aerodrome. Barem njima problem zrtvovati ljudske zivote svojih vojnika. Dokazali su to kroz povijest.

Nakon toga imaju otvoreno nebo da rade sto zele. Da su znali da ce se ovoliko obrukati, to bi se dogodilo u prva 3 dana rata. Medjutim tesko je iz glava istjerati ono komunisticko da se red zavodi ISKLJUCIVO tenkovima po glavnim gradovima
21.03.2022 | 20:24
Inača bih ovo obradio u onom velikom postu o situaciji, ali ovo zaslužuje poseban post. Komsomolskaya Pravda koja je inače vrlo bliska Putinu i režimu je u jednom trenutku objavila članak o specijalnoj vojnoj operaciji. Ono što je posebno zanimljivo je da su objavljeni gubici ruske strane do 20.03.
Prema tvrdnjama Ukrajinaca, Rusi su izgubili 96 aviona, 118 helikoptera i 14,7 tisuća vojnika.
No, rusko zapovjedničtvo to pobija i daje svoje podatke: 9861 mrtav i 16153 ranjena vojnika!

Po tome ispada da su ukupni gubici čak i veći od 10 posto. Članak je ubrzo skinut online. Lovrić je u pravu, ovo je katastrofalan podbačaj ruskih oružanih snaga.

KP.jpeg
22.03.2022 | 10:02
Analiza kako sankcije djeluju na Rusiju, a kako će se dio njih vratiti kao bumerang zapadu. Nije to baš neka sreća niti za nas, što već osjećamo.

unherd.com/2022/03/sanctioning-russia-could-topple-the-west/
22.03.2022 | 10:23
BTW šteta što su nam mediji jednostrani: npr. svi objavljuju snimke trgovačkog centra u Kijevu koji je sravnjen sa zemljom balističkom raketom (znači izgleda stravično, ako niste vidjeli), a ne pokazuju ruske snimke što je dovelo do toga - kada snimaju lokaciju i vidi se kako kamioni s kaćušama rokaju s parkirališta tog centra, a onda se sklanjaju u njegovu garažu.

Rusi vjerojatno imaju svoje špijune na terenu jer se vide i snimke s tla tih garaža i raketnih bacača koji su tamo sklonjeni. Očigledno to više nije bio trgovački centar pun civila (kako bi se dalo naslutiti iz medija) nego njihova ključna točka obrane. I naravno da je normalno da se brane s takvih lokacija, pa svatko bi to tako izveo, samo treba biti jasno da to više nije bio civilni cilj.

Začudila me i razina uništenja, pa je na kraju ispalo da je toliko jer tamo bilo i skladište raketa za iste te bacače, jer toliku štetu ne može napraviti balistički projektil s običnom bojevom glavom. Gadno.
22.03.2022 | 10:54
Da , sve u ovom stilu :

Badman.jpg
22.03.2022 | 11:18
svako tjera propagandu na svoj mlin..

isto smo i mi kukali kako nam gadjaju skole, a kad ono u skolama i vrticima smjestena vojska... usred mog,komplet civilnog naselja, medju drvecem parkiran kamion sa protuavionskim oruzjem...

naravno da ce onaj koji napada "gadjati samo vojne ciljeve", al ce se tu i tamo "omaknuti" koji projektil... naravno da ce onaj koji se brani isto tako koristiti sve moguce objekte i zaklone...

ovaj mariupol mi sve vise lici na vukovar... okruzenje, nece se predati, a ovi lupaju iz sve snage po njima... nekako ispada da je svaki rat samo remake...

steta izgubljenih zivota... gandi je zakon za sve njih...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 17 minuta
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?