Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

08.03.2025 | 17:21
dpasaric kaže:
accom kaže:
Mene zanima samo jedna stvar (ne da mi se više prepričavati više-manje jedno te isto): odakle ideja, da će Rusi krenuti prema zapadu i da imaju apetite po zemljama EU. E, da mi neko to objasni na nekakav vjerodostojan način.

Glupost, čista propaganda koja je, što je najluđe, u kontradikciji s onim što su oni sami pričali neposredno prije toga! Samo kulisa za novo drmanje love. Možemo očekivati novi val inflacije kada natiskaju 800 milijardi € da bi ih podijelili sebi samima, tj. vojnim korporacijama koje su im u vlasništvu. I to je to, to je sva filozofija.

Godinama smo ignorirali signale koje su slali i za to smo kritizirani (Davor i Žabac su uvjereni da je to jedini razlog rata u Ukraini).
Da li će nas nagaziti ili ne, ne zna niko. Ali jeli to razlog da tu mogućnost ne uzmemo ozbiljno? Mislili smo da skupljane vojske na Ukrainskoj granici nije znak da će napasti Ukrainu i? Naivnost je najlošija osobina.
08.03.2025 | 19:33
dpasaric kaže:
... Možemo očekivati novi val inflacije kada natiskaju 800 milijardi € da bi ih podijelili sebi samima, tj. vojnim korporacijama koje su im u vlasništvu. I to je to, to je sva filozofija.

S obzirom da je trenutno u opticaju 1.6 bilijuna eura, a 800 milijardi je polovica od toga, možemo očekivati inflaciju od najmanje 33% (u stvari i više, ali budimo konzervativni kod procjene).

Ako se to dogodi, onda si bio u pravu, ali ako se ne dogodi, onda će biti isto kao sa "brojnim opasnim i još nepoznatim nuspojavama" od cijepljenja.

Evo, ja "predviđam" da se neće dogoditi.
08.03.2025 | 19:57
IgorD kaže:
Pa je, ti valjda misliš da je EU vojna industrija nagovorila Trumpa da natjera EU da ulaže više u obranu pa sad kad su krenuli onda se Trump predomislio?

Ne, Trump gleda svoje interese i ima različite prioritete od prošlog postava koji je sve učinio da do konflikta dođe. Imali su višestruk interes: guranje NATO-a istočno, iscrpljivanje strateškog protivnika, rezanje jeftine ruske energije za EU i prodaja svoje, lova za njihove korporacije nakon što su napustili Afganistan i ugasili to žarište za koje su stalno sisali lovu. I tu su im se planovi podudarali s WEF-ovom elitom koja je debelo imala prste u svemu i jednako tako gurala sukob.

Trump je dobio izbore i temeljem toga što je obećao zaustaviti taj rat, dakle sada to mora odraditi ako želi ostati koliko-toliko vjerodostojan. Njega je manje briga za WEF elitu, koja je dobrim dijelom EU bazirana. Naravno da je i on pod utjecajem lobija, ali koliko se može naslutiti to je prije svega izraelski kapital. A oni su svuda odlično umreženi i imaju lijepo diverzificiran portfolio, pa u svakom scenariju imaju neki ishod koji im je povoljan.
08.03.2025 | 20:39
Mene sve ovo podsjeca na gorljivo navijanje i analiziranje utakmice dok istu gledas izmedju Arsenala i Liverpoola, a neovisno o ishodu nista dobro se nece dogoditi za tebe.
08.03.2025 | 22:06
Ribaaaa… ne talasaj. Vidiš kako nam dobro ide a ti tu sad povlačiš neke paralele. No good.
09.03.2025 | 07:06
Glupoća nije samo odsutnost znanja, glupoća je i ignoriranje novog znanja. Glupoća je opasnija od kriminala. Jer kriminal je štetan za druge, glupoća je štetna i za druge i za sebe samoga.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 8 minuta
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, Gjuroo, m@xym, MacSlavko, Riba, tino1, vikt0r, Anonimci (285)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO