Mene zanima samo jedna stvar (ne da mi se više prepričavati više-manje jedno te isto): odakle ideja, da će Rusi krenuti prema zapadu i da imaju apetite po zemljama EU. E, da mi neko to objasni na nekakav vjerodostojan način.
Glupost, čista propaganda koja je, što je najluđe, u kontradikciji s onim što su oni sami pričali neposredno prije toga! Samo kulisa za novo drmanje love. Možemo očekivati novi val inflacije kada natiskaju 800 milijardi € da bi ih podijelili sebi samima, tj. vojnim korporacijama koje su im u vlasništvu. I to je to, to je sva filozofija.
Godinama smo ignorirali signale koje su slali i za to smo kritizirani (Davor i Žabac su uvjereni da je to jedini razlog rata u Ukraini).
Da li će nas nagaziti ili ne, ne zna niko. Ali jeli to razlog da tu mogućnost ne uzmemo ozbiljno? Mislili smo da skupljane vojske na Ukrainskoj granici nije znak da će napasti Ukrainu i? Naivnost je najlošija osobina.
... Možemo očekivati novi val inflacije kada natiskaju 800 milijardi € da bi ih podijelili sebi samima, tj. vojnim korporacijama koje su im u vlasništvu. I to je to, to je sva filozofija.
S obzirom da je trenutno u opticaju 1.6 bilijuna eura, a 800 milijardi je polovica od toga, možemo očekivati inflaciju od najmanje 33% (u stvari i više, ali budimo konzervativni kod procjene).
Ako se to dogodi, onda si bio u pravu, ali ako se ne dogodi, onda će biti isto kao sa "brojnim opasnim i još nepoznatim nuspojavama" od cijepljenja.
Pa je, ti valjda misliš da je EU vojna industrija nagovorila Trumpa da natjera EU da ulaže više u obranu pa sad kad su krenuli onda se Trump predomislio?
Ne, Trump gleda svoje interese i ima različite prioritete od prošlog postava koji je sve učinio da do konflikta dođe. Imali su višestruk interes: guranje NATO-a istočno, iscrpljivanje strateškog protivnika, rezanje jeftine ruske energije za EU i prodaja svoje, lova za njihove korporacije nakon što su napustili Afganistan i ugasili to žarište za koje su stalno sisali lovu. I tu su im se planovi podudarali s WEF-ovom elitom koja je debelo imala prste u svemu i jednako tako gurala sukob.
Trump je dobio izbore i temeljem toga što je obećao zaustaviti taj rat, dakle sada to mora odraditi ako želi ostati koliko-toliko vjerodostojan. Njega je manje briga za WEF elitu, koja je dobrim dijelom EU bazirana. Naravno da je i on pod utjecajem lobija, ali koliko se može naslutiti to je prije svega izraelski kapital. A oni su svuda odlično umreženi i imaju lijepo diverzificiran portfolio, pa u svakom scenariju imaju neki ishod koji im je povoljan.
Mene sve ovo podsjeca na gorljivo navijanje i analiziranje utakmice dok istu gledas izmedju Arsenala i Liverpoola, a neovisno o ishodu nista dobro se nece dogoditi za tebe.
Glupoća nije samo odsutnost znanja, glupoća je i ignoriranje novog znanja. Glupoća je opasnija od kriminala. Jer kriminal je štetan za druge, glupoća je štetna i za druge i za sebe samoga.
Mene sve ovo podsjeca na gorljivo navijanje i analiziranje utakmice dok istu gledas izmedju Arsenala i Liverpoola, a neovisno o ishodu nista dobro se nece dogoditi za tebe.
Ne bih se složio. Dvije velike, životno ključne, stvari su bitno različite ovisno koji od utjecanih lobija upravlja našim životima. Svi oni imaju svoje interese, ali pragmatično biram one koji će manje gaziti direktno po mojim interesima i slobodama.
Posebno sam osjetljiv na dvije stvari koje me direktno dotiču i koje je prošla politička garnitura eskalirala do opasnih granica.
1) Život mojih sinova za koje ne želim da ih neki anemični Plenković pošalje "u prijateljsku Ukrajinu" u borbu protiv "ruskog agresora". Ta prošla ekipa američke vlasti, slizana s WEF-ovcima u EU, uz marionetu Bidena, Ursulu, Macrona i ostale zlikovce je otvoreno podržavala upravo taj plan i činili su sve da njihov "war business" funkcionira i potraje što duže, a svom lutku Plenkoviću su naredili da šalje milijune € našeg poreznog novca u Ukrajinu, a slao bi i ljudstvo, ali mu na sreću to nije prošlo u Saboru jer ipak još ima domoljuba koji nisu prodani.
2) Sloboda kretanja i rada, sloboda osobne odluke o svom vlastitom zdravlju i zdravlju obitelji. Tu smo u prošlom korumpiranom postavu, kojim je uvelike upravljala big pharma, doživjeli fašizam prema svima koji su propitivali službeni narativ, cenzuru, gdje su nas svrstavali po suludim "covid putovnicama", polarizirali društvo do usijanja i uz to nas legitimirali kao Židove u WW II, branili nam slobodu kretanja i rada, a sve temeljem laži i prevare. Mi u Hrvatskoj smo još imali sreće što smo "Balkan", pa je sve to prošlo lakše nego u npr. Austriji ili onoliko ekstremno kao u Kini i Australiji gdje su imali prave orvelovske logore za necijepljenje.
Neovisno o pobjedniku ove utakmice, Evropa se i dalje namjerava naoruzavati, sada cak i vise nego prije a i oni ce bez puno razmisljanja nagaziti na tvoju slobodu kretanja i rada cim se to poklopi sa nekim njihovim interesima - govorim o dvopartijskom sustavu u Americi, to su svije strane istog novcica. To sto je nesto trenutno povoljno za tebe je puka slucajnost. Hodali su i slucajno ovaj put nisu nagazili na tebe.
Znam to, ali ako jedan viče "Hodat ću tu i gaziti sve pred sobom", a drugi viče: "Hodat ću tamo i rigati vatru", navijat ću za onoga koji me u ovom trenu ne gazi direktno, da odgodim loše što duže.
Ja znam da ako navijam za jednu ili drugu stranu tada navijam za zlo i i nisam drugačiji od njih (tko drži ljestve isto je lopov kao i onaj koji krade).
Trebat će nam više od 800 milijardi, krenuo je na RHM. RHM izgubio 5,8% u zadnjih 8 sati!
Vidjet ćemo sutra ujutro kad mu Kinezi roknu i uzmu to sve. Pitam se samo koliko mu treba da ga razapnu na rogove Bika na Wall Street-u.
Edit: youtube.com/shorts/myS-d8vB0no?si=d2ZISJSRXIGn8t9G
By Cristina Gallardo
Rheinmetall is scheduled to report results for 2024 on Wednesday. Here is what you need to know:
SALES FORECAST: The German arms maker expects to confirm sales of around 10 billion euros ($10.83 billion) in 2024, up by 39.45% year-on-year, due to stronger performance in the second half, as Europe accelerates efforts to modernize their armies.
Rheinmetall's vehicle systems unit, which includes a portfolio of combat, support and tracked vehicles, should continue accounting for the lion's share of the sales, at 3.87 billion euros, up from 2.61 billion euros, according to a consensus estimate compiled by Visible Alpha. Its weapon and ammunition business should contribute with 2.87 billion euros, up from 1.76 billion euros in 2023, according to analysts.
NET PROFIT: Net profit for 2024 is expected to increase to 836.55 million euros, according to the Visible Alpha consensus.
Rheinmetall said its operating profit--more closely watched by analysts and investors--should improve, and that the operating margin should range between 14% and 15% in 2024, growing from 12.8% year-on-year.
Rheinmetall shares on Monday have more than doubled over the last 12 months to 1,115 euros.
WHAT TO WATCH:
Rheinmetall is one of the European defense companies that has benefited the most from the war in Ukraine, and remains the top pick of many analysts watching European defense stocks, including Berenberg. They said in a note that Rheinmetall is well positioned to benefit from increased defense spending across Europe, including in Germany, where the likely coalition partners have agreed to allow defense spending beyond 1% of gross domestic product to be exempted from the country's current deficit limit.
Rheinmetall has already booked around 50% of the orders under Germany's 100 billion-euro special fund for defense, far more than the 30%-40% initially expected, Mwb research analyst Jens-Peter Rieck said. "This is largely because they produce exactly what Europe urgently needs: ammunition, tanks, air defence systems, and drones," he said. "Notably, Rheinmetall is the only European company capable of producing complete ammunition rounds. Their early specialization in this area also gives them a cost advantage of around 20% compared to peers, while maintaining healthy margins of approximately 25% in this segment."
Amid calls for the European defense industry to consolidate and Rheinmetall solidifying its role as a prime supplier, Rieck forecasts Rheinmetall could capture between 7% and 9% of the money spent on defense by European members of the North Atlantic Treaty Organization, up from its current 3% share.
Rheinmetall's backlog is expected to reach 32.10 billion euros in 2024, up from 21.98 billion euros, according to the Visible Alpha consensus.
Nemoj se bojat, vrijeme je za ulaganje. Rheinmetall prije Ukrajine je tradeao oko 120 dolara, vidi je sad.
Nisam pročitao baš cijeli članak i ne bih htio biti partybreaker, ali...
Uzmimo da Rusija ima vrhunsku propagandnu mašineriju i špijunsku mrežu. Mislim da to nije diskutabilno.
Međutim, ni USofA nije baš za baciti po tom pitanju. Govorimo o dvije zemlje koje su u zadnjih 80ak godina obilježile doba međusobne špijunaže i kontrašpijunaže. Nitko se kroz taj period nije mrcvario kao Rusija i USA.
Sad, ako su Rusi uspjeli u USA uspjeli instalirati, ne špijuna, ne kongresmena koji šapuće za ruske interese... već samog predsjednika USofA, bez da to NSA detektira, onda je to apsolutna pobijeda Rusije. Mislim, nije lako postaviti marionetsku vlast ni u Ukrajinu ni u Gruziju ni u neku drugu "nebitnu" zemlju.
S obzirom da je u USA ionako lakrdija, možda bi ozbiljnije zvučalo da zamislimo da su Ameri uspjeli postaviti svoju vlast u Moskvu. Koja je vjerojatnost za to i ima li to uopće smisla?
Štajaznam... Ako je NSA iole ozbiljno radila zadnjih 30ak godina i da su procijenili da je 50/50 mogućnost da je Trump ruski igrač, vjerojatno bi ga već ucmekali ili diskreditirali na humaniji način. Rusi su po tom pitanju ipak transparentniji. Oš Sibir, oš novičok, oš prozor, oš čaj, oš avion za Prigožina... Putler se tu ne skriva i rješava shituaciju u hodu. Jednostavno ne dozvoljava da ima "političkog oponenta" ili bilo kakvu drugu opciju.
Rekli bismo da će Rusija učiniti sve da ne dođe do promijene na vlasti, a pogotovo da ne dođe neki "američki spavač" na vlast.
Nije nemoguće, al teško mi je povjerovati da je USA sebi to dozvolila.
Ok, živimo u vremenu kada se centri moći pomjeraju, ali ne čini mi se izgledno da bi Ameri samo tako kapitulirali. Ipak je tamo bahata ekipa koja neće tek tako potpisati poraz.
Nedavno mi je palo na pamet kako bi bilo zanimljivo da je Putler, ustvari, potpomognut na vlasti od američana. Ne od Trumpa već općenito politički. U stilu, bez jake Rusije i Američka sila gubi smisao. Nemam nikakvu drugu misao dalje od toga. Čisto, food for thoughts.
Dakako, dok se djeca i dalje nabacuju kamenjem, danas su sve oči ipak uprte u Kinu. Jel kod njih isto neka marionetska vlast?
Izglednije je da su ga postavili Židovi jer je odmah počeo pričati o rješenjeu krize u pojasu Gaze.
To je u stvari strateško i političko pitanje, dok je Ukrajina više gospodarsko pitanje.
S jedne strane Palestince treba maknuti da Židovi imaju mir, a s druge strane s Rusijom treba mir da se počnu iskorištavati rudna bogatstva Ukrajine.
Mada sam negdje pročitao da je Ukrajina potpisala sporazum s UK o mineralima, tko će ga znati u ovom dobu laži i obmana.
Izglednije jej da su ga postavili Židovi jer je odmah počeo pričati o rješenjeu krize u pojasu Gaze.
To je u stvari strateško i političko pitanje, dok je Ukrajina više gospodarsko pitanje.
S jedne strane Palestince treba maknuti da Židovi imaju mir, a s druge strane s Rusijom treba mir da se počnu iskorištavati rudna bogatstva Ukrajine.
Mada sam megdje pročitao da je Ukrajina potpisala sporazum s UK o mineralima, tko će ga znati u ovom dobu laži i obmana.
Ja bi bio oprezan s traženjem krivca u nekoj naciji ili nekoj od "kolateralnih žtava". Zamisli tako neko identificira nas za krivca, što je u ovom ludilu moguće?
Donald je legitimno izabran od Amerikanaca! Mi moramo poštovati njihovu odluku, ali da mu duša smrdi je ne dvojbeno!
Nisam nigdje pročitao da je UK potpisala taj ugovor, ali ako i jesu i oni su mi!
Da se ispravim, američki Židovi su pomogli da Trump postane predsjednik.
To je moj zaključak jer pomaže Izraelu oko njihovih problema u Gazi i zanemaruje Ukrajinu radi "minerala".
Da se ispravim, američki Židovi su pomogli da Trump postane predsjednik.
To je moj zaključak jer pomaže Izraelu oko njihovih problema u Gazi i zanemaruje Ukrajinu radi "minerala".
Ne vidim gdje sam napisao tko je "krivac"?
Za što misliš da smo mi krivi?
Nisi me razumijo. Ja sam mislio, da ne trebamo sad tražiti nikoga ko bi mogao biti odgovoran za ovo sranje. Normalno da nismo mi krivi! Nego isto kao što se sad traži ko je kada i s kakvom namjerom pomogao Trumpu, pa onda identificirao nekog, neko i nas kao skupinu optužiti ( ne optužuje na niko, da se razumijemo).
Ja sam mislio, da ne trebamo sad tražiti nikoga ko bi mogao biti odgovoran za ovo sranje.
Kako ne? Krivac je sasvim jasan. Odgovorna je višedesetljetna hegemona američka vanjska politika koja je gurala svoje interese mimo dogovora koji su imali s Rusima. I onda su danu riječ kršili x puta, a Rusi tolerirali ono što Ameri ne bi da je situacija bila obrnuta. I kada su u konačnici prešli preko crvene linije u Ukrajini, dobili smo razaranje jedne države radi njihove pohlepe.
Sada Trump to dijelom dovodi na red i ide prvo počistiti svoje dvorište, a čini se da mu to jako dobro ide - koliko pratim DOGE rastura. No, da nemamo neke iluzije, i on ima svoje financijere, prilično očigledno to je židovski lobi u US, tako da je sasvim izgledno da će on provoditi njihove interese i to znači da Palestinci u Gazi neće uskoro sudjelovati na "festivalu demokracije".
jao, jao... jao, jao...
kakvo dusebriznistvo, i kakva iskrena briga za jadne i prepostene ruse! ti zli amerikanci su ih onoliko puta nasankali, a oni kao francuske sobarice, nista ne kapiraju a sve posteni i naivni.
al eto dosao je tramp da uvede red u ovaj pokvareni svet. i poceo i od svog dvorista, citam da ti iz DOGE lom i haos prave. da stavim onaj link i ovde, za slucaj da neko nije citao:
Ja sam mislio, da ne trebamo sad tražiti nikoga ko bi mogao biti odgovoran za ovo sranje.
Kako ne? Krivac je sasvim jasan. Odgovorna je višedesetljetna hegemona američka vanjska politika koja je gurala svoje interese mimo dogovora koji su imali s Rusima. I onda su danu riječ kršili x puta, a Rusi tolerirali ono što Ameri ne bi da je situacija bila obrnuta. I kada su u konačnici prešli preko crvene linije u Ukrajini, dobili smo razaranje jedne države radi njihove pohlepe.
Sada Trump to dijelom dovodi na red i ide prvo počistiti svoje dvorište, a čini se da mu to jako dobro ide - koliko pratim DOGE rastura. No, da nemamo neke iluzije, i on ima svoje financijere, prilično očigledno to je židovski lobi u US, tako da je sasvim izgledno da će on provoditi njihove interese i to znači da Palestinci u Gazi neće uskoro sudjelovati na "festivalu demokracije".
De Davore, ne seri! Sve se karte otvaraju i provaljeni ste sto posto ili ko što bi tvoj miljenik rekao "120%".
u vezi teze da je tramp moguce ruski igrac - da li je moguce ili ne?
jesu americke i zapadne sluzbe jake, ali im se desava da omanu, ima tamo i improvizacija i otaljavanja posla. 11. sep recimo - mnogo toga je proslo ispod radara, al da ne idemo sad u onu teoriju zavere. dalje, u engleskoj obavestajnoj sluzbi na najuticajnijim mestim tokom '30.-ih, '40.-ih i '50.-ih godina su bili kim filbi i njegova cetvorka, koji su radili za sssr. na najtajnijem projektu - manhatan, za konstrukciju atomske bombe je bilo onoliko spijuna koji su radili za sssr. ima toga jos, tako da me ne bi nista iznenadilo.
s druge strane, ruske sluzbe su level-up institucije, i to je kod njih dovedeno skoro do savrsenstva. gresaka nema ili se ne zna za njih, a ne sme ni da ih bude. imaju i svoje agente-spavace neaktivni su decenijama i onda se samo pojave. imaju i one koji su ucenjeni ili kupljeni. spijunira se sve - i industrijski i vojni i civilni sektor, sve se spijunira.
America cut a key intel link for alerts at 2pm Kyiv. Before that: targeting data for HIMARS. Ukraine also isn’t receiving realtime information for long-range strikes. “Trump wanted a thank you,” says a source. “We will be writing it on graves of dead Ukrainians”
samo ti gledaj takve filmove i posmatraj svet crno-belo, evo jedne prigodne pesme:
"Da zaboraviš poraz i ljubavni neuspjeh
Da zaboraviš svu nepravdu i belaj
Kupi košpe i jeftinu kartu
I dođi u kino Prvi maj
Da se osvetiš onim što te tuku
Da ne misliš kako nisi baš naj
Za tebe danas pobjeđuju
Čelični Obad il' Mali Zmaj
I dok vjetar njiše travu, vijore zastave
I dok vjetar mrsi kosu njegove drage
On pobjeđuje sam protiv svih, ali znaj
Još samo na platnu kina Prvi maj
S tobom neće biti tvoja djevojka
Njoj se ne sviđa ovakav film
Ne voli ona jeftine priče
Ne voli pucnjavu i ne voli dim
Neprijatelj leži mrtav u prašini
U barutnom dimu okupan je suton
Ona odlazi s njim i sretan je kraj
Još samo na platnu kina Prvi Maj
Još samo na platnu kina Prvi maj"
m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)
JOHN: Ako se granatiranje Zagreba ili recimo razvaljivanje Valpova smatra ulazak neprijatelja, onda jesam. I ne pričam drugačije od onoga što ti pričaš, nego samo kažem da netko okreće dobru lovu na tuđoj patnji. Ali kad me već potežeš za jezik…..daj me podsjeti kakve veze ima Afganistan i slične lokacije na kojima si radio s ulaskom u tvoj grad. Ponavljam, ja jedam za obuku i spremu, ali
drlovric: Da bi se ti u svojoj drzavi osjecao sigurno. Skupa sa svojom obitelji.
drlovric: Nisi srecom doziivo kako izgleda kada ti nepoznati naoruzani ljudi udju u grad/selo. Inace bi pricao drugacije i borio se za to da ti drzava ima najjacu mogucu vojsku.
drlovric: Vatrogasac treba alat za svoj posao. Ako ne ugasi pozar ljudi ginu. Vojnik treba alat za svoj posao. Ako vojnik ne odradi svoj posao, ljudi ginu. Jednostavno je.
JOHN: Vatrogasac neće nikoga ubiti brentačom ili recimo bocom kisika
JOHN: Pa uvijek je sporna kad je u pitanju ljudski život
drlovric: ne znam zasto je nenormalno to ocekivati. Nece ni vatrogasac gasiti pozar bez opreme, ali samo je za vojsku uvijek sporna svaka nabavka. Osim kad te napadnu pa kad radi guza od straha
drlovric: oni koji su spremni da riskiraju zivot, treba da imaju sve sto bi im u toj borbi pomoglo, da soase drzavu svih nas i ostanu zivi ako je moguce
drlovric: Ja sam kazem da sutra CG, SR, HU, IT napadne HR, ja bi za 3 dana bio na prvoj crti. Ako sam ja voljan braniti tu drzavu i riskirait svoj zivot, normalno je da ocekujem da ta drzava ima sanitet, ili helikopter da me spasi ako negdje krvarim. Ili da ima topnistvo, avione, obucene vojnike/ljekare/informaticare. A imati sve to je proces koji trazi vrijeme, pare i znanje. Ne treba svi ni da ratuju, ali
Bertone: Ak netko iz SOA-e sad čita Jabučnjak, još bu zaključio da je drlovric švercer oružja
stefanjos: znam ja kako je drlovric kruha zaradio, i niti jednim postotkom svog tijela mu ne zamjeram na to. to je nazalost ta realnost koju on meni pokusava predociti, i svjestan sam je. samo mi se gadi da smo mi kao ljudi takvi kakvi jesmo.
JOHN: Treba se znati braniti, no to nužno ne znači da moraš poginuti. Netko u ratu bude iza monitora, netko na bojištu, ali oboje bi trebali znati koristit obrambena sredstva. Čudne sorte vode države. A ako ćemo tjerat mak na konac….tko ih je u konačnici birao?! Pa na kraju dođemo do one…..svi bi jebali a nebi umočili
JOHN: Čim shvatite da je drlovric dobar dio svog kruha zaradio na tematici naoružanja i rata, možda će te ga shvatiti. Malo je iskrivljeno, ali što će te. Slične poveznice možemo tjerati s farmaceutima, modificirane hrane i ostali. Zbog nekih umreš jer te riješio metak, drugi i treći jer te trovao, četvrti jer te lago, peti jer te klikom miša okrao/opleo …….
stefanjos: pa jesam evo, nije me sram. mene je sram sto postoje ljudi koji su voljni ici ubijati druge za svoju korist. to je mene sram.
drlovric: Svaka ozbiljna drzava mora imati ozbiljnu vojsku. Ne mozes tu cinjenicu ignorirati. Osim ako nisi lik sa vjecitom pricom "koliko smo vrtica mogli napraviti za te pare?" Takvi prvi bjeze u slucaju rata...
drlovric: @stefanjos: Ti se onda uzdaj da ce misice uspjeti da se izbore za mir u svijetu Sta drugo da ti kazem. I kada ti neko tko zna koristiti oruzje dodje da ti nametne svoju volju, ti mu lijepo umilim tonom objasni da to nije lijepo i da je glupo koristiti oruzje
stefanjos: drlovric i zasto je to lose, ova civilizacija je usitinu tako nakaradna ako je nije cilj oruzje u potpunosti izbrisati kao izum, a tebi je bed sto netko ne zna ocistiti pusku. koga boli, evo da budem prost i trpiti cu ban, kurac za puske i gluposti. moramo se sto prije udaljiti od tog midnseta da je ikakvo ubijanje potrebno
smayoo: Evo, razumijemo se. Moj je sin, nažalost, taman u dobi da ga pozovu da pogine.
drpongrac23: Imam sina, 8 godina mu je, kao i svaki roditelj, za njega želim najbolje, a u ratove neće ići dok sam ja živ.
drlovric: Kukala nam majka sa danasnjim sinovima, ako bi se sutra zaratilo pa nas oni budu branili 95% mladica danas ne zna pusku ocistiti ni rasklopiti, nije nikada ispalilo niti jedan metak, ne moze uraditi 10 sklekova niti trcati par stotina metara. Sustavni je reset potreban i povratak vojnog roka, da bi se imali cemu nadati u buducnosti.
smayoo: Od tebe neće nitko to ni tražiti. A od tvog sina (ako ga imaš)?