10.10.2023 | 09:57
Nemam bas puno vremena ali moram iznijeti svoje misljenje o temi
Osobno sam, u vise navrata, spominjao i hvalio Izrael u temi o Ukrajini. Mali narod with big balls koji jednostavno mora da se bori za goli opstanak. Ne opravdavam uvijek njihove metode ali mogu razumjeti zasto rade sve to sto rade.
Oni svoju drzavnost nisu dobili niti naslijedili, vec se za nju bore jos od deala sa Britancima iz prvog svjetskog rata. Dobili su nesto vise teritorija nakon WWII (najvise radi holkausta), ali ipak je to bilo znatno manje nego imaju danas. Razlog je sto su okolne zemlje odlucile da napadnu Izrael prije 50 god i zamalo uspjele da ih poraze. Medjutim izgubili su, i Izrael logicno uzme jos vise teritorija za sebe.
Nesto kao projekt Velika Srbija. Hoces Krajinu, ostanes bez Kosova. Tako su i Muslimani prosli u svojim osvajackim pohodima na Bliskom Istoku. Hoces a ne znas, pa popusis.
Gaza je ranije bila puno veca, kao slovo L. Nije bio strip. Kombinacija reduciranog prostora sa prirodno ogromnim natalitetom Muslimana dovela je do najgusce naseljenog prostora na planetu. Ja imam jedno dijete a moji vozaci imaju u prosjeku 15-20. Pa vidi tu razliku
Palestinci s druge strane su od casnih boraca za slobodu prerasli u gole teroriste koje civiliziran svijet prezire. To se treba jasno reci. Hamas vise nije opozicija niti nekakva anomalija tamo, vec mainstream vlast.
Njima je prece i draze otici na jedan dan u ubilacki pohod po Izraelu, a vrlo dobro znaju kakvu ce cijenu platiti nakon tog teferica. Ali briga njih. Jaci je poriv za ubijanjem nevjernika, jer njihova agenda nije da
Palestinici zive bolje, vec da Izraelci zive gore. I tu je uzrok svih problema tamo.
Nikome normalnom nije jednostavno gledati roditelje kako izvlace obitelji ispod rusevina, ali ti isti ljudi se dan ranije raduju na ulicama dok ovi teroristi razvlace mrtvu i golu njemacku turistkinju. Iako su svi vrlo dobro znali sta ce Izrael uraditi za odmazdu.
Zamisli taj MINDFUCK!!! Njemica se sigurno osjeca u Izraelu a ubiju je Muslimani koje njemacka vlada hrani i poziva da dodju u Njemacku. Osim toga, salje milijune dolara financijske pomoci, koju btw vise nece slati. Zavrcu se financijske injekcije sa zapada, sad ce vas Iran hraniti.
Moje predvidjanje je da ce Izrael potpuno blokirati Gazu, humanitarna pomoc ce ulaziti na kapaljku. Porusit ce jako puno postojece infrastrukture, gadjajuci tunele dubinskim bombama. Tuneli se nalaze ispod stambenih zgrada, da ih ne mogu vidjeti dronovima.
Nakon toga slijedi kopnena invazija i ulazak/ostanak trupa tamo. U najgorem scenariju, itekako mogucem, sve ce ih odatle otjerati ili u West Bank ili u Egipat.
Izrael ima i sredstva i zeludac da sravni Gazu sa zemljom, i da onemoguce ljudima boravak tamo. Jednostavno ce ih prisliti da sami odu ili da svi izginu.
Ukoliko dulje potraje rat tamo, Ukrajina ce dobijati manju vojnu pomoc jer i americka vreca ima dno. Sreca u nesreci je da je cijela Gaza ko jedan otok u Hrvatskoj i kada Izrael donese konacnu odluiku (kakva god ona bila) to nece trajati godinama kao u ogromnoj Ukrajini.
Hamas vec trazi primirje (2 dana nakon "velike pobjede") i vjerujte da bi izraelska odmazda do sada bila puno veca i gora da ovi nemaju stotine taoca u samoj Gazi.
Qatar (gdje stvarni lideri Hamasa i zive) sada pregovara sa Izraelom o razmjeni zarobljenika. Cim izrael spasi sto se spasiti moze, slijedi armagedon sa jos vecim zrtvama.
Izrael je okruzen slicnim grupama koje bi imale slicne ambicije da ponove ovakve stvari u buducnosti. Zato Gaza sada mora platiti cijenu da svi ovi ostali dva puta razmisle prije nego nesto pokusaju.
A uskoro dolaze i jako neobicne smrti i nesrecni slucajevi u samom Iranu. Samo prati sta ce se tek tamo desavati.
Americka flota uplovljava tek tako da se susjedne zemlje ne petljaju dok Izreal ne odradi sta je naumio...