02.04.2024 | 23:05
Djuro genijalac kaže:
Cariblanco, postoji jedna suštinska razlika između HDZ-a i SDP-a. U HDZ-u su karijerni, sposobni kriminalci. Da mi ne veliš da lijepim etikete, postoji pravomoćna sudska presuda koja govori upravo to. Dakle, u HDZ se ulazi isključivo zato da se, ako si dovoljno visoko, mazne nešto.
SDP je drugi kraj skale. Oni su karijerno nesposobni za bilo što (ima i tu lopova i kriminalaca), a konačni cilj je bivstvovanje na trošku proračuna dok traje mandat (vidi Grbin i slični).
Dakle, imamo dva zla: jedno čisto zlo u djelu, a drugo zlo u nečinjenju, ako to mogu tako reći. I, otkako postoji Hrvatska d.d., samo ta dva plemena su bila na vlasti. Svaki put pred izbore slušamo majkemi, sad će biti drugačije i bolje, ali činjenica je dasvaki put se prigrijava isto jelo koje sve gore smrdi.
To su činjenice, a ti sad spinaj kako želiš.
Postignuća, spomenuo si ih. Prije nego se utopimo u samozadovoljstvu našeg članstva u EU i Schengenu, postavio bih jedno pitanje: je si li bio u SLovačkoj, Poljskoj, Češkoj ili Mađarskoj prije 1990. i nedavno? Usporedi njihov napredak s našim uzevši u obrzi činjenicu da su oni kretali u utrku na 100 m sa zaostatko od dobrih 20 metara iza nas i pogledaj gdje su sad: 20 metara ispred nas. To prije svega mislim na njihove proizvodne kapacitete koje promatram kroz prizmu autoindustrije o kojoj znam puno. Sve te države imaju vrlo razvijene proizvodne kapacitete na svojim teritorijima. Ako si u dvojbi, da ti nabrojim po državama.
Češka: Škoda, Huyndai
Slovačka: Volkswagen, Kia
Mađarska: Suzuki, Audi
Poljska: Fiat, Opel
To su samo pogoni iz kojih izlaze gotovi automobili, ne nabrajam sad pogone Boscha, Mobisa i ostalih Tier 1 dobavljača. Mi smo nekad bili u stanju proizvesti kompletnu hidrocentralu po principu ključ u ruke, a sad, nakon 30 godina, nismo u stanju više napraviti Jadranski most. To su tužne činjenice, sve ostalo je magla.
Pa ako postoji presuda, zašto onda ta stranka nije zabranjena ? Znači kod mene u Končaru je bio direktor lopov, koji je krao,osuđen je i mi bi sad svi trebali biti ugašeni i na cesti.
Ostali dio posta ti je vrlo smislen s kojim se mogu složiti. Odgovor zašto je to tako, imaš moj post ispod ovog koji si kvotao. Istina je da su te zemlje, za nas bile špansko selo, samo su na vrijeme proveli lustraciju i zbog toga su tu gdje jesu. Kod nas nažalost službe ama baš s svime upravljaju, kao da je još uvjek SFRJ