Neka igre zapocnu!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Neka igre zapocnu!

31.12.2003 | 13:37
Buduci da je Jabucnjakov forum ovih dana mrtav ko suhi bakalar, ajmo malo unijeti zivosti. Predlazem: neka igre zapocnu! Odnosno, kladjenja u povodu svete mise Stevea Jobsa i onoga sto ce on donijeti 6 sijecnja 2004.

Neka svak iznese ono sto misli da ce biti predstavljeno. Onom tko bude najblizi medj pogadjacima, osobno cu poslat razglednicu

Mozda dobije i Jabucnjakovu nagradu -- strudel od jabuka i pice po zelji u Londoneru

Evo mojih hitaca:

1. Novi jeftiniji iPodovi i smanjenje cijene postojecim modelima
2. Unaprijedjena linija PowerMacova
3. Unaprijedjen iLife
4. Novi software (revamp AppleWorksa i jedna potpuno nova aplikacija)
5. Potpuno novi Mac, baziran na G5 procesoru

A sad da vidimo ostale!
31.12.2003 | 15:20
Heh...

1. Da, nešto će se definitivno dogoditi s iPodima. Vjerujem da će Jobs puno pričati o svemu tome i uspjehu Music Storea. Najviše polažem na novi manji model, manjeg kapaciteta, ali i cijene 100-150$.

2. PowerMac G5 update, ali do najviše 2.4 GHz. Moguće je da ih uopće ne predstavi na Expou nego napravi silent release kasnije tijekom mjeseca.

3. Zaista bi bilo krajnje vrijeme da obnove dizajn monitora. Bit ću gadno razočaran ako to ne naprave. Isto tako, nedopustiva je šlampavost uz stroj te klase isporučivati onu jadnu bijelu eMac tastaturu. No, ovo je više moja želja nego predviđanje da će se to dogoditi 6.1.

4. iLife može dobiti update, ali ne očekujem ništa bitno.

5. iWrite... ne znam, dajem 50:50.

6. 20 godina Maca? Ha... ako je Jobs još uvijek onaj stari onda će izvesti nešto odvažno i svježe... no, možda ga surova realnost prizemlji i sve to prođe tiho... možda kakav kompromis tipa - postojeći Mac, ali u nekakvom Special Edition izdanju s laserkom gravurom i serijskim brojem.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
02.01.2004 | 00:02
1 Zadnji rumori o iPodovima su da će se ići na mini iPod, manjega kapaciteta i duljega života baterije, bazirano na IBM/Hitachi 1-inčnim microdriveima. No, to bi morala biti mala senzacija, jer je za iTunese besmislica sve ispod 5 GB, a microdrive toga kapacita trebao bi imati prvo pojavljivanje , što ne mora biti nevjerojatno: ako se uči od Toshibe (ATIja... itd) svašta se može zaključiti o promoviranju OEM proizvoda preko Applea.
2 PoweMacovi će ići gore. Lineup bi bio:
single 1.8 ili 2, dual 2.2 i dual 2.4. To model bi išao s 1 GB RAM-a.Nadam se da će bar dva gornja napokon dolaziti potpuno opremljena za bežična umreženja, ali ne mora biti
3 Restyling monitora. O, da.
4 iLife, novi iMovie, iDVD, i posebno - novi iPhoto. A must. Keynote 2.0?
5 iWrite? To znamo da Apple ima. Kako su samo lako ugradili most prema Wordu u Pantherov TextEdit! Međutim, tu se radi o strateškoj odluci hoće li (tj. ima li Apple snage) u kost nagaziti Microsoft. Ne bi me čudilo da Jobs s time izađe iz puke nervoze (koju s njime dijelimo svi), pa čak i da nije dobro izračunao sve cost-benefit efekte čina koji je očigledno neprijateljski prema Microsoftu i njegovoj inertnosti, ma koliko dobrih ljudi bilo u MS-ovom MBU.
6 20. obljetnica Maca? Naravno! Jobs je možda namjerno pustio hype i iPodima kako bi otklonio poglede od onoga što sprema. Mac se mora proslaviti jer je on 100% Jobsova beba! što će to biti? Nekako sumnjam da bi to bio revampan iMac, o kojemu se dugo šapuće. Možda i on... Ali što, to samo Jobs zna i samo on o tome jako dobro brine.

Zapazite da bi SVE gore spomenuto bilo jedan jako dobar uvod u kojemu bi se na prezentaciji govorilo o 20 godina Maca i da za kraj ostavo "Just one more thing..."
02.01.2004 | 11:41
iPod dobiva novu bateriju. I nizu cijenu. I novog asemblera. To mora, a kad se mora bit ce.
03.01.2004 | 00:25
To mora, a kad se mora bit ce.

U krajnjem slucaju, netko mora skinut onih 100 milijuna pjesama cije skidanje sponzorira Pepsi, pa onih milijardu ili sl. sto ih sponzorira McDonalds, itd.
Dajte nam kruha i iPodova

iPod ce definitivno biti zvijezda MacWorlda. 20 godina Macintosha definitivno ce biti tema takodjer, s vjerojatno nekom dobrom poslasticom na kraju. Ako analiziramo dosadasnje MacExpoe, u zadnje dvije godine predstavljao se samo jedan potpuno novi komad hardwera (ravni iMac, Alu PowerBookovi) i hrpa softwera.

Dakle, cak i da nemamo 20 godina Maca, mozemo ocekivati barem jednu posve novu igracku i mnooogo sarenog celofana

Vidim takodjer da su mnogi nekako suzdrzani: ako moze, vjerujem da ce Jobs ispaliti neslucene visine u taktu PowerMacova. Nekako imam spurijus da ce sve ici u velikom stilu ...

Nove periferije, monitori i profi tipkovnice i misevi svakako. Koja je to godisnjica u kuci a da se nije pocistio nered?

Buduci da je 90nm G5 vec napravljen, nekako ne vidim razlog zbog kojeg bi se odgadjala i najava PowerBooka G5. J. Kelly je lijepo rekao da su u Fishkillu napraili prototipe sljedeceg narastaja G, vec prije 7-8 mjeseci! Appleovim timovima treba 6-9 mjeseci da izbace proizvod od prve skice do stancanja, pa stoga ... 2+2 = ...

90 nm G5 povlaci puno toga za sobom -- nove servere, nove iMacove, eMacove ... svasta. Ne bi me cudilo da 20 godina Maca bude popraceno najavom da su sva Appleova racunala od toga dana na G5 steroidima!

Bit ce nesto veliko, neka munja iz vedra neba.
Nesto bolje od svih dosadasnjih MacWorldova!
03.01.2004 | 01:46
Zvonimire riječi ti se pozlatile!

Ja sam inače daleko rezerviraniji - valjda zato jer znam da je došlo moje vrijeme za kupovinu, pa da će sada početi komplikacije... neće izbaciti novi G5 odmah, pa kada ga izbace nakon Expoa, onda će biti bez monitora još neko vrijeme i sve tako... no, ipak... nadam se najboljem. Ako sve i ne bude kako bismo mi željeli, to je samo pitanje vremena...
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
03.01.2004 | 17:46
No, ono što nisam spomenuo je X-serve. On MORA ići na G5, a isto tako moraju mu se nukloniti neka uska grla kako bi se ozbiljno uključio u serversku utrku
03.01.2004 | 19:43
... i mozda jos gore staviti softver koji actually radi dovoljno fleksibilno za server, i ima vendora koji ne ignorira sigurnosne propuste?

Malo je previse uskih grla u toj prici
04.01.2004 | 17:07
... i mozda jos gore staviti softver koji actually radi dovoljno fleksibilno za server, i ima vendora koji ne ignorira sigurnosne propuste?

Apple nema ni vremena ni resursa da bi postao tvrtka posve okrenuta serverskom biznisu. Oni su samo bili ponudili prva serverska rjesenja jednom segmentu trzista, entuzijasticnim ljudima koji vec otprije koriste Appleova rjesenja i vjeruju u njih.

Ti korisnici su bili most za osvajanje drugih segmenata, drugih serverskih trzista.

Rekao bih, XServe G4 bjese tek lakmus papir, malo dima da se skrene paznja na sebe. Sada Apple zna gdje je i sto mu valja dalje ciniti. Stoga, nadolazeci XServe G5 bit ce posve nova prica.
04.01.2004 | 17:31
Ja sam inače daleko rezerviraniji - valjda zato jer znam da je došlo moje vrijeme za kupovinu, pa da će sada početi komplikacije... neće izbaciti novi G5 odmah, pa kada ga izbace nakon Expoa, onda će biti bez monitora još neko vrijeme i sve tako...

Kupit cu ga i ja iza Expoa, jer se, kao i ti, nadam da ce prica s G5 biti vec jednom zaokruzena i da ce pro korisnici dobiti svoju opremu kako spada.
U istoj smo kasi i nadamo se istom.
06.01.2004 | 00:33
I ja se pridruzujem dobrim zeljama za Rev. B G5 i monitorima... Cim dodju stavljam potpis
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 31 minuta
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO