Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

23.03.2025 | 19:58
tino1 kaže:
Njemačka upozorava građane da ako putuju u USA mogu računati na uhićenje i da bolje jok, dok se ova dvojca ne spuste sa stabla.

Oho! Je li to ona ista Njemačka koja je bila toliko vokalna kada su im roknuli plinovod? Onda su šutjeli kao mala mica-maca!

Ta dvojica odlično čiste korov uhljeba i bezveznih aktivista, DOGE je nešto što bi trebalo svakoj državi.
23.03.2025 | 20:04
Kako misliš - rade na PRVOM humanoidnom robotu?

www.geeky-gadgets.com/atlas-humanoid-robot-dynamic-mobility/
interestingengineering.com/innovation/wa...-humanoid-robot-walk

Imaš videa po internetu gdje takvi humanoidni roboti već savladavaju ekstremna stress testiranja (guranje, udaranje, podmetanje šipki pod noge) neusporedivo bolje od bilo kojeg čak natprosječno utreniranog čovjeka.
23.03.2025 | 20:14
Ja i dalje cekam robota koji ce postaviti plocice u kupaoni, za podmetanje sipke pod noge svatko je kvalificiran.
23.03.2025 | 20:24
Čekaj.. znači, sve dok ne naprave nešto što si ti zamislio, ovo sve drugo je - što? Goli qrac? Trebali su najprije razviti softver za postavljanje pločica jer za to robot ne mora znati hodati?
23.03.2025 | 20:43
Riba kaže:
Ja i dalje cekam robota koji ce postaviti plocice u kupaoni, za podmetanje sipke pod noge svatko je kvalificiran.

A ja čekam robota, koji će me nakon postavljanja pločica, tražiti pivu
23.03.2025 | 20:50
dpasaric kaže:
tino1 kaže:
Njemačka upozorava građane da ako putuju u USA mogu računati na uhićenje i da bolje jok, dok se ova dvojca ne spuste sa stabla.

Oho! Je li to ona ista Njemačka koja je bila toliko vokalna kada su im roknuli plinovod? Onda su šutjeli kao mala mica-maca!

Ta dvojica odlično čiste korov uhljeba i bezveznih aktivista, DOGE je nešto što bi trebalo svakoj državi.

Samo da se podsjetimo, Njemački istražitelji su pronašli i indetificirali počinitelje. Nakon toga su raspisali Europol potjernicu za njima. Tako ne šuti mica maca!
23.03.2025 | 20:57
dpasaric kaže:
tino1 kaže:
Ali nema spasa Tesla je mrtva.

Rijetko kada su povijesna politička previranja mogla uništiti tvrtku koja ima globalno uspješan i vrlo konkretan proizvod. Teslini EV su i dalje najbolji i najprodavaniji na svijetu. Imaju daleko najbolju infrastrukturu punionica i već samo zato su bez iznimke bili najbolji na real-life testovima.

Sada rade na prvom humanoidnom robotu. I to će biti hit koji bi mogao biti velik uspjeh, a u tom slučaju postaju možda i najjača tvrtka jer bi se oni mogli prodavati u milijunima. Imaju komparativnu prednost nad ostalima jer gomilu AI iskustva s automobila mogu prebaciti na robote, a tu je i StarLink, što nitko drugi nema.

Ti si smješan. Je li to onaj robot koji sam kaše da faca iza paravana s njim upravlja.
Kad bi proizvod i tvrktka bili stvarno toliko vrijedni koliko se trže njene dionice, ali ovdje je napuhana vrijednost tvrtke do Jaja (uh oprosti zaboravio sam da nemaju jaja).
23.03.2025 | 21:13
smayoo kaže:
Čekaj.. znači, sve dok ne naprave nešto što si ti zamislio, ovo sve drugo je - što? Goli qrac? Trebali su najprije razviti softver za postavljanje pločica jer za to robot ne mora znati hodati?

Nisam strucnjak, ja sam samo razocarani krajnji korisnik.
23.03.2025 | 21:21
smayoo kaže:
Kako misliš - rade na PRVOM humanoidnom robotu?

Haha, ma ok, znaš na što sam mislio! Imali smo mi i u PEEK&POKE-u i "prvog hrvatskog androida" kojeg su složili Mrle i Prlja! Imam negdje i snimku toga... Belonguzije se zvao i govorio je, ali imao je dosta ograničen rječnik!

Kada sam rekao "na prvom" mislio sam na prvi koji bi bio tržišno uspješan, proizveden u velikim serijama i dostupan i običnim ljudima, kada za robote naprave ono što je Apple napravio za osobna računala.

Tesla je u tome izgleda najdalje došao. Pratim članke o tome već godinama u jednom tech-magazinu.
23.03.2025 | 21:22
tino1 kaže:
Samo da se podsjetimo, Njemački istražitelji su pronašli i indetificirali počinitelje. Nakon toga su raspisali Europol potjernicu za njima. Tako ne šuti mica maca!

Oh, ništa od toga se nije moglo čitati u MSM-u. I tko su počinitelji i kako to da nisu uhićeni?
23.03.2025 | 21:58
dpasaric kaže:
tino1 kaže:

Oh, ništa od toga se nije moglo čitati u MSM-u. I tko su počinitelji i kako to da nisu uhićeni?

www.tagesschau.de/investigativ/ndr-wdr/nordstream-172.html
23.03.2025 | 22:35
Ma daj, ajde, nemoj zajebavat. Izdali su nalog za uhićenje za nekog Ukrajinca Z. za kojeg misle da je u Poljskoj, poslali su Poljacima, ovi su ih odjebali, kraj. Fkt. Ne šute kao mica-maca.
24.03.2025 | 01:17
Yonkis kaže:
Tebi je taj WEF baš trn u peti, u svakodnevnici?

Da, pa trebao bi biti trn u oku svim slobodoljubivim ljudima, ali većina nema vremena sve to pratiti.

Zar tebi odgovara da tvojim životom upravlja gomila neizbranih elita koje su se udružile i guraju svoje pohlepne agende, a na štetu nas "kmetova"? Pratim WEF godinama, znaš da su imali na svom webu i prezentaciju u kojoj je bila simulacija za ovu pandemiju? Osobno vidio, ali nisam tada išao za tim, kasnije su je uklonili, ali vjerojatno je netko sačuvao... i sve im je išlo po planu. Oni su gazde i Plenkoviću, zato je i uspio ostati na vlasti nakon preko 30 ministara u ili pred zatvorom.

Tko ima imalo vremena posveti analizi tko su ti ljudi, što propagiraju i kako upravljaju vladama, medijima i financiranjem, brzo će pohvatati da nisu to nikakvi altruisti, već James-Bond-filmovi-masonska-klika zlotvora koji ne prezaju od ničega u svojoj pohlepi. Stoje iza svih većih sranja koja smo imali zadnjih godina.

24.03.2025 | 05:14
smayoo kaže:
Ma daj, ajde, nemoj zajebavat. Izdali su nalog za uhićenje za nekog Ukrajinca Z. za kojeg misle da je u Poljskoj, poslali su Poljacima, ovi su ih odjebali, kraj. Fkt. Ne šute kao mica-maca.

Pa što bi to trebali? Poslati vojsku u Poljsku? Ali nije kako Davor sere, eto pokušali zataškati i MSM ništa o tome ne govore.

Kraj? Kako znaš da je tu sve završeno? Nije nekog Ukrajinca Z, nego počinitelje (jer ih je više). Nije da misle da je u Poljskoj, nego znaju njegovu adresu.
Ko što odjebava u ovom ratu je stvarno relativna a i strateška stvar.

Koliko ja znam Rusi nisu nikog imenovali za rušenje onog putničkog aviona? Itd...
24.03.2025 | 06:44
dpasaric kaže:
tino1 kaže:

To je strašna zavjera! De ne seri.

U Americi vlada jedan koji je već i osuđem i kako to da nije uhićen? Tu nema ništa sumnjivo.
Meni neki sileđija maznuo novčanik u Opatiji, tko je počinitelj i kako to da nije uhićen? Ovo je strašna globalna zavjera. Sve je u sekundu izračunano i cilj im je da zavade mene sa svijetom.
Rusi srušikli avion i pobili hrpu nevinih ljudi, ko je počinitelj i kako da nisu uhićeni? To je skroz u redu.
Trump pokrenuo napad na Kapitol i počinitelji uhićeni, ali eto pušteni? Ništa, neće više. Rekli "Majke mi".
24.03.2025 | 10:56
tino1 kaže:

Nije zavjera nego teže izvlačenje! Izmislili su Pedra iz Ukrajine jer nisu smijeli reći istinu jer bi to bila javna objava "državnog terorizma". Moš' mislit kako bi to izvelo par amatera u tom moru na toj dubini, točno su znali gdje, prokrijumčarili takav eksploziv (valjda isto kroz Njemačku) uzeli na AirBnB apartman i unajmili brod i unišitili plinovod!

A čista je slučajnost što je koji mjesec prije toga Biden na TV rekao kako će USA uništiti plinovod! Ok, bliže je bila MI5 ekipa, a i njihovi brodovi su se tamo muvali, pa su to možda outsourceali svojim saveznicima, ali ta priča koja se sada prodaje da je zapad tu nevin i da je to sama Ukrajina izvela je nešto što se ne može progutati.
24.03.2025 | 18:32
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:
Tebi je taj WEF baš trn u peti, u svakodnevnici?

Da, pa trebao bi biti trn u oku svim slobodoljubivim ljudima, ali većina nema vremena sve to pratiti.

Zar tebi odgovara da tvojim životom upravlja gomila neizbranih elita koje su se udružile i guraju svoje pohlepne agende, a na štetu nas "kmetova"? Pratim WEF godinama…

Meni je dovoljna muka što se sa našom politikom “bavim” (i cirkusom u SADu) a kamoli da idem u pohod na Mordor-WEF.
Biram bitke, a preokupacija sa WEFom, raščlanjivanje na proste faktore tko je tko i što radi u EU vijeću, što je rekao Schwab, von der Leyen i slični. Nemam utjecaja ni na lokalnog, kvartovskog političara osim na izborima a kamoli da se brinem što sad sprema WEFova kuhinja. Svaka ti čast što se time “baviš” ali bih na tvom mjestu čuvao živce jer vidim da ti takve stvari oduzimaju podosta vremena a valjda te i sekira to njihovo ponašanje.

Žao mi je da si imao usran dio života za vrijeme pandemije ali, ne znam kako bih to lijepo sročio, to je uvijek tako kad plivaš kontra struje. Jest da je to tvoje uvjerenje, stav, koji može biti čak i plemenit ali ti si se odlučio na taj potez a znao si koje će biti posljedice ustraješ li u tome.

Mene je prvo Trump uveseljavao sa svojim biserima u prvom mandatu ali sada vidim da ima plan, koji se tebi sviđa na način kako ga provodi, dok je meni to kudikamo opasnije nego što WEF igra igre iza kulisa.

Shvaćam i tvoju objektivnost, do neke mjere, i rado bih da mogu biti tako “neutralan” da se tako izrazim, ali ne mogu biti. Ukratko, slažemo se da se slažemo oko nekih tema. Otvoren sam za učenja, druge perspektive, razmatranja, proučavanja ali ne mogu se samo tako “preorijentirati”.
24.03.2025 | 22:15
dpasaric kaže:
tino1 kaže:

Nije zavjera nego teže izvlačenje! Izmislili su Pedra iz Ukrajine jer nisu smijeli reći istinu jer bi to bila javna objava "državnog terorizma". Moš' mislit kako bi to izvelo par amatera u tom moru na toj dubini, točno su znali gdje, prokrijumčarili takav eksploziv (valjda isto kroz Njemačku) uzeli na AirBnB apartman i unajmili brod i unišitili plinovod!

A čista je slučajnost što je koji mjesec prije toga Biden na TV rekao kako će USA uništiti plinovod! Ok, bliže je bila MI5 ekipa, a i njihovi brodovi su se tamo muvali, pa su to možda outsourceali svojim saveznicima, ali ta priča koja se sada prodaje da je zapad tu nevin i da je to sama Ukrajina izvela je nešto što se ne može progutati.

Da ti iskren budem, taj plinovod mi je uvijek išao na k...c. Tako da, sve jedno ko je to roknuo, meni se sviđa.

Ali NS 1 nije bio u funkciji zbog ruskog natezanja oko turbine za koju nisu ko fol imali stand by. A u stvarnosti su čekali da Švabe isprazne spremišta plina tako da se smrznu i otvaranje NS 2 koji nije bio u funkciji. Tako da su roknuli nešto što nije ni radilo, a da je, bilo bi instrumentalizirano u ucjene i trakavice.
24.03.2025 | 22:39
9/26 - Never forget!

Mislim da svatko od nas zna gdje je bio tog dana. Vrijeme kao da je stalo kad smo čuli vijest da je NS2 uništen. Blago rečeno najveća tragedija 21. stoljeća.

Predlažem da na taj dan svake godine Jabučnjak promijeni temu iz zelene u rozu u znak sjećanja na stradanje neprežaljenog plinovoda.
24.03.2025 | 23:57
IgorD kaže:
…promijeni temu iz zelene u rozu u znak sjećanja na stradanje neprežaljenog plinovoda.

Fun fact:
Riječ roza, kao u roza boja, ne deklinira se po padežima. To znači da ostaje u istom obliku u svim padežima, što je karakteristika nesklonjivih pridjeva u hrvatskom jeziku. Stoga, u svim padežima koristi se oblik roza. Na primjer, u genitivu bi se reklo roza boje, a u akuzativu roza boju.
25.03.2025 | 00:05
Visoki dužnosnici Trumpove administracije slučajno su dodali glavnog urednika The Atlantica, Jeffreyja Goldberga, u Signal grupni chat u kojem su raspravljali o osjetljivim vojnim planovima SAD-a za zračne napade na Hutije u Jemenu. Chat je sadržavao operativne detalje poput ciljeva i naoružanja. Bijela kuća je potvrdila propust i pokrenula istragu, dok su kritičari incident nazvali velikim sigurnosnim neuspjehom i potencijalnim pravnim prekršajem.

www.theatlantic.com/politics/archive/202...ts-war-plans/682151/

Hoće li se kotrljati glave? Sumnjam.

“ For a specific list, this was VERY classified info (not merely "stamped classified," but info about an active impending military action) and they:

* Sent it through a unauthorized, not-allowed, non-secure commercial platform
* With hardware you're not supposed to use for it
* Almost certainly from locations where they aren't allowed to have the discussion- you can't even bring a cell phone into the secure room (SCIF)
* Accidentally copied someone who was ABSOLUTELY not supposed to have access to the info
* Set it up for illegal destruction of records

They were supposed to:

* Use the correct hardware
* From the correct secure location (SCIF)
* With the correct secure software
* NOT SEND INFO TO SOMEONE WHO ISN'T ALLOWED TO ACCESS IT
* Archive information securely for the secure records”

Ako za ovakve stvari koriste Signal, koliko god on siguran i enkriptiran bio, što još rade mimo sigurnosnih protokola koji je standardiziran i u pravilnicima.
Jer kako neki kažu, zakoni/regule su zapisani krvlju.
25.03.2025 | 12:07
Yonkis kaže:
IgorD kaže:
…promijeni temu iz zelene u rozu u znak sjećanja na stradanje neprežaljenog plinovoda.

Fun fact:
Riječ roza, kao u roza boja, ne deklinira se po padežima. To znači da ostaje u istom obliku u svim padežima, što je karakteristika nesklonjivih pridjeva u hrvatskom jeziku. Stoga, u svim padežima koristi se oblik roza. Na primjer, u genitivu bi se reklo roza boje, a u akuzativu roza boju.

Oš reć da je "spojen na rozi kabl" neispravno?
25.03.2025 | 12:21
Najispravnije bi bilo “spojen na ružičasti kabel” ali i “spojen na roza kabel”.
25.03.2025 | 22:31
Dobar komentar nove desnice, tj. više stare ljevice koja je sada kao postala desnica:

"We disagreed with a company's values, so we stopped buying their beer. The left disagrees with a company's values, so they decide to set cars on fire. We are not the same!"

Pod pivo misle na Bud Light woke-epizodu, a za aute se naravno misli na ovo paljenje i oštećivanje Tesli.

Da je obrnuta situacija, MSM bi napravio dramu oko toga, a ovako se takav vandalizam skoro pa odobrava, a neki ga čak promoviraju stripovima:

26.03.2025 | 01:50
dpasaric kaže:
Dobar komentar nove desnice, tj. više stare ljevice koja je sada kao postala desnica:
"We disagreed with a company's values, so we stopped buying their beer. The left disagrees with a company's values, so they decide to set cars on fire. We are not the same!"
Pod pivo misle na Bud Light woke-epizodu, a za aute se naravno misli na ovo paljenje i oštećivanje Tesli.

Ma gledaj na to kao na nježnu reakciju javnosti. Ak su Rusi mogli nježno napasti suverenu državu i provoditi nježni genocid u okupiranim područjima, ovo je mila majka spram toga.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, MacSlavko, tino1, VanjusOS, Anonimci (447)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO