23.01.2004 | 00:19
Gledam i gledam, no tesko mi se odluciti. Molio bih kolege sa Jabucnjaka koji su to vec prosli da mi pomognu savjetima.
Mozda ce biti malo izvan teme za neke, ali mislim da bi pobjednicka kombinacija bila "iPod + dobra knjiga (roman, novela, esej, strip, poezija, ...)". Cijenom je jako prihvatljiva, daleko ispod 2500 kuna, portabilnost fenomenalna. Zvuk savrsenstvo (ne cujes da te itko gnjavi, sto je najvaznije!).
Buduci da su knjige u njihovim razlicitim oblicima odavna znane kao prozori u svijet, i hrana za dusu, i buduci da se sve slike realnosti oko nas najprije projiciraju u nasem umu, pa ih tek onda razumijemo, drzim da je najbolje odmah udariti u glavu - zasto nam treba skupa stimulacija snopovima elektrona, kad to mozemo bypassati?
Ovo je cisto razgovor sa samim sobom, pri upitu kud li nas bezglava trka za malo stimulacije (pameti?, mozga? osjetila? duse?) zapravo vodi?
Jesmo li zbilja postali toliko jadni i nesavrseni i prazni da nam treba eskplodirati superskupa zvucna i slikovna bomba u sobi da bismo se osjetili zivima?