16.02.2004 | 16:53
Osnovni izvori problema na njemu dolaze iz softverske i korisnicke a ne hardverske domene.
"How long will it take for Apple to get back into the consumer computer market?"
When they release fairly priced computers on a frequent & regular schedule.
Ovo je jedan od citata koji kruzi Mac zajednicom u zadnje vrijeme. Nije bit je li G4 dobar ili nije (da nije prespore sabirnice za danasnje doba, to bi bio predivan stroj). Poanta je da kod vec najavljene i pokazane bolje G5 tehnologije, treba toliko puno vremena da bi se dogodio sljedeci korak.
Cak je i automobilska industrija postala zivahnija od Applea, koji se dao u nekakva glupa taktiziranja. Ja vec pocinjem sumnjati da je G5 obecavajuca platforma, pa koliko kod Jobs trubio o tome. Vise mu ne vjerujem ni da kaze da je more plavo. Prije 9 mjeseci je rekao da ce za godinu dana (12 mjeseci!) doci 3Ghz.. onda je to vec nakon par tjedana promijenio za kraj ljeta 2004 (pomaknuo za dodatna 3 mjeseca).
Mislim da je postao matora lazovcina
Inace, sva Appleova racunala osim "friskih" PowerMacova i najnovijih XSerera trce sa G4 procesorom, pa oda tvrdnja da u Zagrebu vise nema G4 strojeva ne stoji iBook u sebi ima 800 MHz okljastreni G4, eMac ima plafon na 1GHz i sl ... to su procesori i taktovi iz pocetka 2002 godine. Po meni, to je stara krama koja se naplacuje ko suho zlato.
Pa se onda vracam opet na onaj citat s vrha: "How long will it take for Apple to get back into the consumer computer market?" When they release fairly priced computers ...