31.03.2004 | 19:33
Mislim da oni ne spavaju i da će ove godine ipak izbaciti i nešto što će i ugodno iznenaditi...
To je prognoza koju zna pogoditi i corava kokos poput mene.
Dakako da ce nesto izbacit -- no ja bih volio da nesto ubace!
Zanimljivo u svemu ovome jest stav nas korisnika. Ponasamo se kao skupina religioznih sljedbenika, koji znaju da nemaju spoznaju o skoro nicem glede stavova i akcija vrhunskih autoriteta svoje crkve, ali su cvrsto zapregli da ostanu na svom putu i da vjeruju da ce biti bolje (iako je "bolje" potpuno relativna i osobna stvar svakog sljedbenika).
Tako zagrijaniji korisnici Mac platforme pocinju vidjeti znakove "bolje buducnosti" upravo svugdje, poput pravih religijskih sljedbenika! Analiziraju se konstelacije i datumi bilo kakvih priredbi, vijesti i sajmova, hardwerskih i softwerskih dogadjanja, horoskopa i vremenskih prognoza za podrucja Tajvana i Cupertina u Kaliforniji, odnosno bilo cega sto ima nekakve, pa i najtanje imaginarne veze s Appleom i onda se od toga:
- prvo gradi uvjerenje,
- onda se to uvjerenje zeli prenijeti na drugoga, da bismo nekako zalijecili vlastitu nesigurnost i nedostatak spoznaje o zbilja pravom licu dogadjanja
- onda ta uvjerenja postanu glasine
- glasine postanu toliko jake i razgranate da postanu poluvijesti,
- onda te poluvijesti toliko postanu uvjerljive, da ih pocnu prenositi institucije i drugih religija, kako bi u njima nasle potvrdu za svoja vlastita uvjerenja, oprecnosti, potpore i tomu slicno.
Nakon svega toga, sto nam zbilja ostaje? Nista.
Svijet se vrti kao i prije, a mi Mac korisnici uvijek nekoga i nesto cekamo - tipicno.
Drugi silazak?
Onda gledamo s ceznjom preko ograde, u PC svijet, u svijet "materijalnosti" i svijet neobracenih djavola, u kojemu uvijek ima raskalasenog svjetovnog izobilja i divljeg orgijanja (kojeg se mi, Mac korisnici s ukusom i vjerskom potkovom, gnusamo!).
U PC svijetu, dogadjanja je uvijek u izobilju, jer je golem, svatko pridonosi necem, i brzina razmjene tehnologija i rjesenja je velika, jer jedna firma ne radi sve, kao sto je slucaj s nasom oazom. Stoga su ciklusi promjena kraci, zadovoljstvo (ali i frustracija) prosjecnog korisnika moze biti upravo fantasticna, ali kratkotrajna, i Mac ce korisnik uvijek reci da "to nije to".
Pa se onda potajno pitamo cemu sve nasa patnja? Cekanje. Neprestano cekanje. Uvijek nesto cekas - konstelacije, procesore, sajmove, velike datume, dobavljace, politicke izbore, zemljotrese, pa onda nagadjas koji bi problemi mogli uzrokovati kasnjenja, pa onda sami u sebi opravdavamo ta kasnjenja jer je svijet ipak nesavrsen, a nasi junaci, oci nase vjere, oni su u pravu i uvijek rade pravu stvar za spas nasih dusa ...
I da su novi Macovi tu, odmah iza ugla, ali ih mi ne vidimo jos .. jer smo nesavrseni i jer se trebamo jos jace i usrdnije moliti ...
Ma mi Mac korisnici smo skupina bedaka