01.11.2004 | 21:49
"Mogli biste" - tko to? Ako misliš na ekipu s Jabučnjaka - ovaj projekt je neprofitabilan i volonterski, a sve pod vodstvom Udruge darovitih informatičara. Osim toga, nismo svi iz Rijeke - ljudi koji pomažu Jabučnjak su iz cijele Hrvatske, pa i šire. Mi bismo željeli da Jabučnjak takav i ostane - nekomercijalan, objektivan i otvoren svima. Osim toga, svi mi imamo svoja radna mjesta i gomile poslova, pa teško da bismo odjednom sve to napustili da postanemo trgovci.
Inače u Rijeci postoji pravi mali Apple dućan - zove se Angolo i nalazi se na Belvederu. Istina, malo je van ruke, ali su zato jako ljubazni, susretljivi i profesionalni. Prošle godine su pomogli i DIR inicijativu "Retrobit" - izložbu starih računala. Nedavno su se preselili na novu lokaciju, ali ekipa Jabučnjaka ih još nije tamo posjetila. Vrlo smo oprezni s informacijama o Apple trgovcima jer su nas jednom prilikom na newsgrupi optužili da promoviramo Angolo, a stvar je bila samo u tome da smo s njima najviše surađivali - što je i logično obzirom da su lokalni.
Druga novost je da se u Rijeci pojavio još jedan Mac dealer - tvrtka Control Engineering koja se bavi projektiranjem, inženjeringom i zastupstvima. Vjerojatno su najpoznatiji po svojim "Handy centar" dućanima (u Rijeci je u Korzu). Kako je produkcijsko-marketinška agencija u kojoj radim unajmljena da im odradi svu reklamu i podršku za Apple, znam iz prve ruke da se vrlo skoro planira prodajni prostor u samom centru - u robnoj kući Korzo. Da li će u ponudi biti i Mac igrice - vjerojatno hoće.
Eto, izgleda da se stvari polako, ali sigurno kreću nabolje za Apple čak i u Hrvatskoj...