Pozdrav iz Afganistana
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz Afganistana

12.03.2012 | 13:35
Evo sada nesto potpuno drugacije od ljepota Dubaia.

Ne smijem puno slika stavljati, iz opravdanih i razumljivih razloga, a imalo bi se sto za pokazati, vjerujte mi...

Kada vidis kako ljudi ovdje zive, sramota me sto slinim za nekim novim iPhone/iPad/iNesto
IMG_0037.jpg
12.03.2012 | 13:37
Danima oni ovako cuce, uopce mi nije jasno...
IMG_0043.jpg
12.03.2012 | 13:45
Djeca zaradjuju na ulici...
IMG_0042.jpg
12.03.2012 | 13:46
kakvo je vrijeme sada u afganistanu?
12.03.2012 | 13:47
Tipican ratni krajolik...
IMG_0003.jpg
12.03.2012 | 13:48
Moja malenkost
IMG_0114.jpg
12.03.2012 | 13:52
Lovro, takvu Hoody majcu imam i ja, samo crnu. By the way, koliko ti je stara slika sa profila - brat bratu ja mislio da imaš 20+ godina, a kad ono, nabildana mrcina oko 35. Ili se varam?
Čovjek te prepozno ne bi
12.03.2012 | 13:52
@hackerivs:

Vrijeme je ovdje jaaaaako cudno. Zrako je nenormalno suh. Nema vlaznosti uopce. Susta suprotnost recimo Dubaiu.

Sada je osjetno toplije, ali je do prije 3 tjedna bilo, 19-20C preko dana -10,-15C preko noci. U dva tri sata vremena temperatura se promijeni za 15-20 stupnjeva.

Ljeti je pakao. Jos je ovaj grad i baza (Kandahar) na 600-700m nadmorske visine, pa je kao malo svjezije. Nisam ovdje dovoljno dugo da mogu pricati o ljetu, jer ga nisam dozivio, ali kazu da krajem aprila pocne i popusti tek nekad krajem oktobra.

Nebo gori, preko 60 stupnjeva
12.03.2012 | 13:54
Jesi negdje preletavajući avionom skužio polja maka? Ono, glavna blagajna pobunjenika je opijum, ili se varam?
12.03.2012 | 13:57
kloba:

Tu sam sliku stavio na forum prvi dan kad sam se registrirao. Da si iz ST odmah bi zapazio da je stara riva u pozadini Nisam je htio mijenjati, da me podsjeca na vrijeme provedeno ovdje na forumu

Imam 32g. I nisam uopce nabildan, tek sam krenuo u Gym

A majice su DC sa www.6pm.com, ima ih po 15-20 dolara, non stop su neke akcije i popusti. Naravno, postarina mi je besplatna
12.03.2012 | 14:03
Kada ovo nosis svako jutro na posao, onda znas da radis na opasnom mjestu
IMG_1981.jpg
12.03.2012 | 14:06
Ma kakvi. Kao da sam na Marsu. U mom vidokrugu nema nicega osim pijeska. Pozelio sam drvo vidjeti...

Imaju oni svoje izvore financiranja, mada je nepobitna cinjenica da 80% svjetskog heroina odlazi odavdje.

I imaju svoj poznati hash...
12.03.2012 | 14:43
Vrći se, čovječe! Potreban si mi ovdje.
12.03.2012 | 15:04
Lovro:
Žena mi je "fetiva splićanka" i jako dobro poznajem taj grad. Naravno da sam primjetio Rivu, ali velim, nisam si mislio da si toliko drugačiji danas.
A majicu sam kupio u Splitu 3 u onom podhodniku je neki Skate Shop. Znaš koliko sam je platio u dragoj nam HR.
500 kuna.
Pa sad ti reci...
Drž se ti američana prijatelju, tući ćeš dobru lovu. Eto, baš mi je frend iz Sinja (inače prvi časnik na teretnom brodu neke Norveške kompanije) uzeo stan u Gornjem Vrapču s predivnim pogledom na grad, kupio Mazdu 6, i ženi pomogao da otvori kozmetički salon.
Pazi sad!
I dobije otkaz...
Znaš za koliko je našao drugi posao (star je ko ti).
Dva tjedna. Sada radi za Disney na kruzeru. Veli, biti će zahebanije jer su "teret" ljudi, gdje je uvijek veća odgovornost, ali lova je zato itekako veća.
Iako su ga za početak degradirali u drugog.
A ja si mislio dok nije bio bez posla kako će mu sada stan i auto na bubanj...
Eto šta ti znači kada imaš poznanstva i PRIJATELJE diljem svijeta.
Još jednom, svaka čast majstore.
Nego, opet jedno pitanje.
Jesu li ti vojnici već ludi, tipa, oću doma dosta mi je ove pustare?
Mislim, Obama im je obećao povlačenje iz Iraka i onda iz dovuče u Afganistan. I koliko ih puši u moguću teoriju zavjere oko jedanaestog rujna, zanima me jesu li svi jednoumni ili ima i nekon Michaela Moore thinkalike-a i među Core-om?
12.03.2012 | 17:31
Vojska ti je ovdje jako saren pojam. Ima jako puno zena, ima klosara, jadnika, nafuranih tipova i sl... Ima i pravih vojnika koje vidis samo u filmovima, bas gard i stav vojnicki imaju.

US Army je, u stvari, jedna firma velika, i svi zeljni zarade, avanture ili koji nemaju sta izgubiti u zivotu su se pridruzili vojsci. Drze ih kao malo vode na dlanu. Da vidis kako se jedan vojnik bunio u DFAC (kuhinja) zato sto nije bilo hladne Cole u frizideru. Nisu dovoljno rano valjda napunili frizidere. Toliko su razmazeni

A sjecam se da je moj tata otisao na ratiste sa 11 metaka, a ovaj se buni jer mu Coca-Cola nije dovoljna hladna

Uglavnom, svi su jako kulturni, nikoga ne diraju, jedemo u istim kuhinjama, stoje u redu zajedno samnom i tako.

Vecinom su svi techno osvijesteni, iPode ima svaki, tablete jedno 60-70%. Svi imaju dobre i skupe slusalice (bose, dr.dre, skull, jbl, etc)... Jako malo ih zna za nas dio svijeta. Znaju poneki o ratu nesto, ali geografski nemaju pojma gdje se to nalazi

Tesko je neku sliku generalnu stvoriti jer je moja baza veca od Splita. Jaaaaaaaako puno ljudi je ovdje, a i nema se vremena nesto za upoznavanje i druzenje.

Nisu oni ovdje radi para, vise radi neke casti, obiteljske tradicije, da se saberu malo u zivotu i sl. Ja, recimo, imam duplo vecu platu od obicnog vojnika US Army.

Vecina ih obicno i napusti vojsku i pocne ovako raditi za civilne tvrtke koje pruzaju razne usluge vojsci. Ja isto ne radim direktno za US Army.
12.03.2012 | 17:43
Ma stvarno zanimljivo, nema šta. Iskustvo koje neki za četiri života ne bi sakupili. Nego, na nekom tvojem prijašnjem postu sam pročitao da ćeš si kupiti MacBook Air. Jesi se počastio već, ili čekaš novu generaciju?
13.03.2012 | 04:55
@kloba:

Ma nisam jos nista uzeo... U stvari kupio sam Air, imao ga 4-5 dana i prodao ga jednoj curi ovdje u bazi za iste pare, htjela je da ga nosi na godisnji (koji je bio za 2 dana) pa nije mogla cekati dostavu, a jako joj se svidio.

Moja ti je ljubav MBP. Uzeo bi 13" ali su im graficke slabije nego kod 15" modela, koji mi je opet malo prevelik jer prilicno putujem.

iPad mi ne odgovara kao jedino racunalo jer moram imati "pravi comp". Ona njegova "Sloboda" me previse ogranicava

Zato sam isao na Air, lagan i kompaktan, a dovoljno mocan, i nemam problema sa smjestajem svojih datoteka.

Nesto se suska da ce uskoro novi Air, a meni se ne zuri, tako da cu ipak malo sacekati.

Radni setup ovdje mi je HP EliteBook 8440p(i5) + 24" (2 kom) + docking station. Kada zavrsim s poslom, ponesem comp u sobu, tako da prakticki imam laptop za osobne potrebe.
13.03.2012 | 09:19
drlovric kaze:
Danima oni ovako cuce, uopce mi nije jasno...

Tako cuce da manje osjecaju glad...
  • campo
  • Posjetitelj
13.03.2012 | 10:45
drlovriću ako ti treba PC kupiš pc ako ti treba tablet kupiš tablet nemoj brkat kruške i jabuke..zato se i prodaje tablet jer većini ljudi danas i ne treba pc nego samo mail i facebook i koja igrica
a čuće i radi vrućine ..tako su mi bar rekli kad sam bio u somaliji
13.03.2012 | 12:05
To ne bi nikad pretpostavio. Kako im čučanje pomaže za vrućinu?
  • campo
  • Posjetitelj
13.03.2012 | 12:14
Jako su visoke temperature svi radnici čuće i žvaću neku travu i kažu da je ovo prvo radi vrućine a drugo radi osjećaja sitosti i energije (ne znam da li je to isto i u afganistanu) ovo su direktni odgovori ovih koji čuće u somaliji
13.03.2012 | 13:10
Ako ovo sa čučanjem nije totalna zafrkancija, rekao bih da ti siroti čučnu kako bi sa manjom površinom(ako se skupiš) upijali manje sunčeve energije. A obzirom na visoke dnevne i niske nočne temperature, možda bi mogla proči i teorija da ako išta preko dana ostane hladnijeg nočnog zraka, onda je logično da češ se zadržati što niže. Ipak je hladniji zrak teži od toplijeg, zbog svoje gustoće.

To je onak, možda neko moje logičko razmišljanje. Iskreno bi baš volio saznati zašto čuče. Možda da se manje troše i sačuvaju snagu....tko zna!
  • campo
  • Posjetitelj
13.03.2012 | 13:20
nije zafrkancija,..ja sam ih pitao jer sam bio u cijeloj istočnoj africi tamo 88 i to su bili odgovori a ako su zezali tada nadobudnog mladog bjelaca ne znam (sve je moguće)
13.03.2012 | 13:25
Ma mislio sam kao zafrkancija na forumu. Znam da ti ljude čuče po tim pustinjarama, ali se nikada nisam pitao zašto. Baš ću pitat frenda koji je rodom iz Zambije.
13.03.2012 | 13:48
To sa cucanjem i osjecajem gladi je istina, barem mi je tako rekao covjek koji je sluzio u Hrvatskoj vojnoj misiji u Afganistanu. Ako on laze mene, lazem i ja vas.
13.03.2012 | 13:52
dario15 kaže:
To sa cucanjem i osjecajem gladi je istina, barem mi je tako rekao covjek koji je sluzio u Hrvatskoj vojnoj misiji u Afganistanu. Ako on laze mene, lazem i ja vas.

Aufff jos jedan placenik, okupator i ubica. Kako ga nije bilo sramota da ovamo donese hrvatsku zastavu? Sigurno laze i za to cucanje...
19.03.2012 | 07:38
Evo cijene iPoda u vojnoj bazi.

Nisam radio usporedbu, ali mislim da je to identicno cijenama na Apple.com. Naravno ovo su cijene za krajenjg kupca, nikakav porez se na ovo ne placa...
Prilozi:
19.03.2012 | 07:41
Morao smanjiti slike
IMG_0201.jpg
19.03.2012 | 07:42
iPad 2 ide od $389...
IMG_0200.jpg
19.03.2012 | 07:43
new iPad je povoljniji, cini mi se, nego na Apple.com. Stize za par dana. Nemaju ga jos...
IMG_0199.jpg
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 14 minuta
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Miro Spiro, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (336)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO