PayPal or check?...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PayPal or check?...

• iMo
  • Korisnik
  • 19
21.02.2014 | 00:30
One koji imaju iskustva s isplatama honorara iz inozemstva molim za savjet glede sljedećeg pitanja na jednoj mrežnoj stranici:
If you win prize money in a contest or if your artwork is sold as a fine art print, then we will need to know how to pay you. Would you rather use PayPal, or receive a check in the mail?
21.02.2014 | 01:40
Ako imaš otvoren devizni račun u banci čija kartica radi sa paypal-om (erste i pbz rade, za druge neznam), ja bih išao na paypal.

Kad god sam dobio ček iz inozemstva pa nosio u banku na naplatu, uz to što su mi uzeli proviziju, jako sam dugo čekao isplatu.
Koliko se sječam, sistem je da kad ti dođeš u banku sa čekom, banka ga šalje na kontrolu-autorizaciju u inozemstvo banci koja je izdala ček i tek po njihovoj autorizaciji isplaćuje ti novce.
U mom slučaju to je uvijek bilo najmanje 30 dana od predaje čeka u banku.
21.02.2014 | 03:46
PayPal definitivno.

Cek ce ici na provjeru (inkaso ili tako nesto), najmanje 3 tjedna ces cekati novac.

Meni je prilicno nejasno zasto SVI ljudi nemaju PayPal, kada je besplatna i odlicna usluga.
21.02.2014 | 09:45
Plaćanje paypalom je besplatno ali primanje novaca nije. Postotak ovisi o iznosu, u pravilu nije strašno.

www.paypal.com/hr/cgi-bin/webscr?cmd=_di...utside&countries
21.02.2014 | 10:21
Mislim da i PayPal malo zavlači ako želiš isplatu u cashu. Ali ako primitak ostaviš na PayPal računu za trošenje na kupovine paypalom, onda ti je odmah na raspolaganju, a i manje ti uzmu.
Ali svakako PayPal. Kakav, brate, ček.... Ovo je 21. stoljeće.
21.02.2014 | 11:05
Primitak na PayPalu ne možeš koristiti za kupovinu.

Ukoliko si novi korisnik, mislim na korisnik što se tiće primanja uplata, PayPal ti sredstva drži na računu 30 dana i ne možeš ih koristiti. Naokn isteka 30 dana (tzv. pending balance) možeš novce prebaciti na svoj bankovni račun i to na sljedeći način:
1) automatsko prebacivanje sredstava na kraju mjeseca
2) možeš sam povući sredstva (withdraw), budu ti na računu za cca 5-6 dana, a PayPal ti još uzme $5
  • Navigator
  • Posjetitelj
21.02.2014 | 12:17
U ovom konkretnom slučaju je 1:1. Ček ili PayPal svejedno, nećeš vidjeti svoje novce barem 30 dana. Pa bili mi u 21. stoljeću ili ne.
21.02.2014 | 13:37
Paypal zadržava novce 30 dana samo u slučaju da si novi prodavač na ebay-u.
Mislim da ti u svim slučajevima kada se ne radi o prodaji nećega gdje se kupac na to može žaliti, paypal ne zadržava novce s obzirom da ti pošiljaoc tako i tako mora prilikom slanja odabrati za šta ti šalje novce.
Znači, ako nije prodaja nego usluga, personal uplata ili sl., nema mogućnosti žalbe pa nema ni razloga za zadržavanje novaca.
21.02.2014 | 14:52
paypal ne zadržava uplatu 30 dana. provjereno. u otp banci, pretpostavljam i u drugim hrvatskim bankama, novčiće hendlaju još tri četiri dana.
21.02.2014 | 15:40
Zaradio sam nešto na TurboSquid-u, isto imaju opcije isplate preko čekova ili PayPal-a. Novce na PP računu ne možeš koristiti za direktnu kupovinu već se moraju prebaciti na karticu (u mom slučaju debitna kartica žiro računa, ne mora biti devizni). Sredstva se bez naknade prebacuju krajem mjeseca, ako ih želiš povući odmah uzmu naknadu od nekih 10$ ako se dobro sjećam. Inače deru plaćanja po nekom svom tečaju konverzije, što se može promijeniti u opcijama.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
21.02.2014 | 17:59
Hvala svima na odgovorima, na puno korisnih informacija!… Ako je netko zainteresiran može pokušati 'ubosti' koji dolar na http://www.theydrawandcook.com/glad-party
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
28.06.2016 | 21:29
... Evo, da nastavim gdje sam stao prije više od godinu dana.

Pokušao sam naći na specijaliziranim portalima odgovor na pitanje koje se nadovezuje na uplate honorara iz inozemstva, a radi se o plaćanju poreza na isti. No, nisam našao ništa pouzdano.

Gdje, kada i kako se plaća porez na honorare iz inozemstva, bilo da su veliki ili mali, bilo da su povremeni ili redoviti - ako ih primam preko PayPal-a?

Usput molim i za preporuku za izbor banke u HR s kojom je najbolje povezati PayPal račun.

Ako netko ima novijih iskustava s time, molim ga za nekoliko uputa. Ne mora biti ništa opširno. Bit ću zahvalan na svaku koristnu poveznicu, a možemo se i čuti ako je lakše objasniti kroz razgovor.

Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru : )
28.06.2016 | 21:49
Želim ti puno sreće u pronalaženju konkretnog odgovora. U međuvremenu evo dva korisna linka pa prouči:

wmforum.geek.hr/t/porez-na-prihod-iz-ino...erneta/8714/3?u=riba
www.imamnovac.com/111.aspx
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
28.06.2016 | 22:10
... Hvala!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 48 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, songoku, VanjusOS, Anonimci (501)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO