03.06.2005 | 21:52
ma naravno prijatelji, ovaj tren sam završil jedan dio kolača kojeg radim za ponedjeljak, pa naletih na vaše odgovore, ma ne mislite valjda da ću negdje drugdje nego na Jabučnjak, pa gdje ćeš više strasti od toga (nemojte krivo shvatiti, pogotovo oni koji me ne poznaju!)
Da, moji driveri, alati, programi nisu baš uvijek poslušni i ne sumnjam da bi se netko od vas znalaca brže snašao od mene, još mac-pubertetliju. No da biste imali što za učit, ne sumnjam, jer tako puno stvari nemam koga za pitat!!! Također ne sumnjam da nemate ništa više strasti od mene za tu informatičko-poslovnu domenu, pa ako malo pročitate moje teme, shvatit ćete, da gotovo ništa ne pišem o onom što u stvari poznam na Macu, jer to na Jabučnjaku baš i nikog ne zanima, i nema macovaca u mojoj specifičnoj struci, i sve vas zanima moja domena u onoj mjeri koliko mene Photoshop, ili bolje rečeno tekstEdit, MOffice i Photoshop, a kakve to veze ima s marketingom ili designom? No i ne poznajemo se dovoljno, a i tko sam da bih vas maltretiral s mojom strukom!
Dakle slažem se da je mac os x... genijalno,.. bla bla, pa meni sad sve dosta super radi (momentalno mi se jedino ruši program svako malo, no to je neka mac-nuendo greška koju ne mogu još rješiti developeri.) I kao što neki mogu primjetiti u ovo času na to i neidem đonom...
No čovjek se strpi s hranom kad ima avion i leti na Hawaii-je!
Riba, ja NIŠTA ne prčkam po sistemu, ne daj Bože. Radim samo ono što se MORA da bi funkcioniralo! Čak nemam ni suvišnih programa, kojih sam na os9 imal na tone! Samo ono što koristim!
Ali... l Da biste instalirali i autorizirali sve kaj imam ja, treba fizičkog vremenaaaa, i nema veze s mac os-om, nego s količinom alataaaaa,
koji na žalost svi nisu vezani samo za user library!
Nakon dvije neevidentirane havarije imam detaljne upute koji program i plugin su u koliziji, kako se treba setupirati ili ih koristiti, i moram priznati ima prilična količina podataka i uputa!
A ti alati i programi u najbolji koji se mogu nači na svijetu za moju struku, nema prepreke da kupim bilo što što mi koristi u poslu, obožavam svoj posao i volim sve znati o njemu i svem vezanom uz njega, tako obožavam i maca, i instrumente i monitore...
jer kupujem i koristim ih ja,
pomalo (Zvonimir je dobro primjetil!) opečeni, user (usrani- hrvatski) koji evo da kucnem u drvo radi bez prestanka od prolog lipnja, bez problema, strašću kojom si teško može i zamisliti (bez uvrede) mnogi od vas!
Veliki je problem, kaj imam samo jednog frienda, koga uopće zanima što, kako, zašto, pomoću čega i na čemu na kojem radim. Ostali kolege moram priznati to rade stvarno bez strasti i prepovršno da bih uopće imali o čemu pričati!!!
Havarije su me naučile, da sve treba biti savršeno čisto kod instaliranja i setupiranja, to se ne može preko noći i svakako se slažem, treba strasti, jer svako novo iskustvo je i bit će u novim okolnostima, a kako sve ide... nije uvijek sve crno-bijelo!
Ako sam koji put preotvoren, ne zamjerite, kao i na neznanju, ne mogu vas stići nikad, no želje za razumjevanjem i znanjem nikad mi nije nedostajalo! Tehnologija mi je do Atarija pa Maca bila strah i odbojnost, no sad je to velika ljubav i strast!
Ipak za razliku od nekih meni je važan moj posao, i koristim mac-a jer je najbolji, za posao, inače teško da bih imao vremena i novaca za njega! (ovo će mi Zvonimir sasvim sigurno zamjeriti, i naravno Miomika) No dečki ja sam uvjeren da i vi u biti isto razmišljate, jer za sada nas mac zadovoljava i ovo je ipak kad bi...bilo bi...
Još moram priznati da sam nedovoljno educiran da bih mogao predviđati budućnost informatike... zato vjerojatno i mogu sumnjati... u neke stvari, pa kad to čitate među redovima, doktori, nemojte se uloviti na udicu, ja sam mali provokator koji put!!
Mislim da je Zvonimir nepotrebno branio Ribu, koga jako cijenim i simpatiziram, za razliku od mnogih čak osobno ga upoznah, a i bez njegovog Jabučnjaka bih bio tako sam u svemu ovome o čemu raspravljamo, s obzirom da baš nemam vremena za izlaske i druženja vezanih uz posao, koji mi i tako ostavlja premalo vremena za obitelj!
Naravno da svatko ima svoju verziju, doktori znaju najviše, ali definitivno ne mogu pouzdano znati koga će uspjeti izlječiti, a koga na žalost, ne! Zato mi se sviđa ovo s strašću, jer bez nje svi mi ne bismo imali šanse!!!
Pozdrav Jabučnjaci! I prigodno, posebno doktorima, ne zamjerite ništa, pacijenti puno očekuju od vas!!!
(možda me Pasarić preseli u Jabučnjak forum, ne smeta!)