Toast 'n Popcorn problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Toast 'n Popcorn problem

29.11.2005 | 23:47
Ljudi imam problem s Toast 7 i Popcornom, jednostavno se ne \"digne\" normalno, dakle samo indicira u Docku da je dignuto, ali ne egzistira kad se selektira kao program koji bi morao biti u funkciji. Čak se ni ne da squitati, nego moram maca na silu gasiti, jer se ne da ni restartati ni shutdown. Onda deinstalirah i Toast 7 i Popcorn, pa ih ponovo instalirah, par dana sve ok, i sad ponovo ista \"pjesma\", neupotrebivo i neQuit-ivo, čak ni ne-Restart-ivo! Molim pomoć, ima li tko s G5Dual2G takvih problema. Glupo je, ali sve se događa od kako sam prešao s Ericssona na Siemens ADSL modem, dakle tek spominjem kao neku promjenu u sistemu koju sam napravio prije nego je počeo ovaj slučaj. Ima li možda kakvih rješenja, volio bih one korisne, Riba je stručnjak, \"izbriši cash i refrashaj xy\"?!?!?!??? ...
05.12.2005 | 15:19
Ljudi u gabuli sam, ne mogu ništa peći, a nemam vremena ništa osim posla, sva sreća radim u vanjskom studiju, dok doma editiram između termina pa sam se snalaziio do sad s SunDisc-om, ali u srijedu mi treba transfer od 8GB, pa će mi moj 1gb sundisc biti premali. Moram si srediti Toast, no kao što gore natuknuh, danas sam opet sve preferences-e svih Roxio-a pobacal, metnem u Apps novi Toast 7 i dignem, trokut-indikator u Docku pokazuje da je Toast aktivan, s TAB-Command se vidi da ga mogu switchati između Findera i mixera zvučne kartice, no sam Toast 7 nema svoj osnovni windows, tj nema ga i gore u menu-u, pa ga i ne mogu Quitati, opet kad ga Force Quitam on ispari iz Force-Wuit Applications-prozora, ali u DOCK-u i dalje postoji aktivan trokutić! Ludilo. Sve to onemogućava Shut DOwn ili Restart Maca, osim nasilno, jer je \"kao\" Toast \"in Use!\". Dakle totalna pat pozicija, molim one dobronamjernije da bar probaju kakvim savjetom od kud da počnem, jer sam u vremenskoj stisci, bolje rečeno bez vremena!! Hvala unaprijed.
05.12.2005 | 16:45
Za brzo rješenje skini Dragon Burn i prži.

tc.versiontracker.com/product/redir/lid/...ragonBurn_v4_OSX.dmg
05.12.2005 | 18:52
Hvala pametni starče, pržim već u Trial verziji, postoji li bolja verzija za Dragon Burn 4.1.20?

Što bi mi moglo tako blokirati Toast?
05.12.2005 | 18:56
(Usput)Postoji li neki još program poput Roxio Popcorna koji komprimira DVD materijal (sliku filma ili koncerta) da stane na običan 4.3 DVD?
05.12.2005 | 21:19
Ima: DVD2One
  • matko90
  • Posjetitelj
11.12.2005 | 12:37
ja inace prvi pu radim sa popcrnom, tak da je ovo banalno pitanje..

kaj trebam napravit kad mi se okaze ovo ko na slici...
  • matko90
  • Posjetitelj
11.12.2005 | 12:37
Pardon, zaboravih sliku

Prilozi:
11.12.2005 | 12:54
Trebaš skinuti DVD bez zaštite na HD. Za to ti treba npr. MacTheRipper www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/22715

I onda u Popcorn ili Dvd2OneX ufuraš taj direktorij, a ne oriđiđi DVD.
11.12.2005 | 20:37
k*art je napisao:
Što bi mi moglo tako blokirati Toast?

Pokreni /Applications/Utilities/Console.app, zatim pokreni Toast, i prenesi koje se poruke pojave u Console prozoru.
Nije li Toast tražio update za zadnju verziju OS X-a?
13.12.2005 | 13:13
Pri instalaciji Toasta sam ostavio zakvačeno funkciju DeJa Vu, sad kad sam ponovo instalirao otkvačio sam i već dva dana Toast 7 radi (a i Popcorn!!). Sad je samo da vidim hoće li još par dana raditi, pa da zaključimo da je problem rasvijetljen!
(... ili ću poludit!!!!)
16.12.2005 | 09:53
Još uvijek, hvala Bogu, radi!!!! DeJaVu u 10.3.x ne koristiti!!!
18.12.2005 | 00:43
k*art je napisao:
Još uvijek, hvala Bogu, radi!!!! DeJaVu u 10.3.x ne koristiti!!!

I Love Jabučnjak!

Ja koristim Deja Vu svakodnevno na 10.3.9 na nekoliko strojeva u suradnji sa Toastom i sve pet.

Nego, tvoj sig me nasmijao - u glavi mi se složio akronim za to - ILJA!
Sad, možda to drugima ne bude smiješno :-P
19.12.2005 | 00:33
Danas mi je zadnji dan godišnjeg, sve sam bio \"sredio\"(mislih-a misliti je...i naravno priprema za posao je minutu prije 12, čak nisam pogledao ni neke novitete koje mi je dobri jabučnjakovac širokogrudno poslao čak u Zagreb, pa za sutra moram nešto zgorit, kad Toast opet isto, invisible!!
Ne radi!!!
Isto kao i prije,

znači DeJaVu smo apstrahirali kao razlog protiv, baš kao što Vanjuška reče... kao da radi na vrijeme,

već prije mi je radio par dana pa prestao... što bi to moglo biti???? Please help, samo bez gaženja, raznijeh, ako je ikako moguće!

Usput, drago mi je da se bar netko smije, kad već nemamo rješenja za moj problem, ili dok ga ne nađemo, to je uvijek kreativan put!

Ilja mi baš i nije nešto smiješno, no vjerojatno nisam In Ja, no za nasmijat se, uvijek!! Rado ću čitati šale i pošalice, dapače i sudjelovati pasivno ili aktivno!

No ovaj post nek netko i čuje kao moj istinski vapaj!

Hvala
19.12.2005 | 01:25
Stigla pomoć, zahvaljujem prijatelju , Toast 7.0.1 instaliran i sad dela, izviješće slijedi za otprilike tjedan dana (tad sam otprilike instaliral uspješno 7.0.0 verziju, koja je danas otkazala poslušnost) no možda i prije ako i ova rikne , jer sad ću malo više kontrolirati!
20.12.2005 | 08:25
Danas još sve normalno radi, ipak pitanje za one naprednije, da li je moguće da se na neki način dok sam na netu i radim s Toastom, dogodi nekakva veza s proizvođačem, i na primjer, samo na primjer, kad ne bih imao originalnu autorizaciju, proizvođač meni onako iza leđa (nemojte me krivo shvatiti!!) napravi nekakvu zabranu korištenja softwarea. Najme čuo sam da se neki programi u pc-u, službeno najavljeni, pri prvom korištenju sami spoje s proizvođačem i ostave npr broj tvoje matične ploće ili grafičke kartice ili slično... Znam neki pucate od smijeha, ali moja \"ugroženost\" ne seže za balvanima, samo pitam , jer mi ipak, a vidim niti nikom od vas nije jasno što mi se dogadja s Roxiom. BTW ima li netko Popcorn noviju verziju od moje, v-1.0, za posudit, pošteno vraćam
19.05.2006 | 19:21
Dakle sindrom se ponovo pojavil, zadnji put mi nitko nije pomogao, jer se to očito samo meni događa (pitam se), no pomogao sam si na kraju sam updateirajući toast 7.01 na 7.02, i sve je radilo. Dakle naravoučenije, ima stvari koje ni ljudi na Jabučnjaku ne znaju, ali zato uvijek ima dobrih ljudi koji bi mi mogli dati pro verziju iliti neki ključ za nju, odnosno za noviji update od 7.02, jer mi se čini da možda ipak to ima neke veze s vremenskim isparivanjem radne sposobnosti Toasta, u smislu zaštite. Hvala unaprijed

(vidi Hystory dole)

k*art je napisao:
Ljudi imam problem s Toast 7 i Popcornom, jednostavno se ne \"digne\" normalno, dakle samo indicira u Docku da je dignuto, ali ne egzistira kad se selektira kao program koji bi morao biti u funkciji. Čak se ni ne da squitati, nego moram maca na silu gasiti, jer se ne da ni restartati ni shutdown. Onda deinstalirah i Toast 7 i Popcorn, pa ih ponovo instalirah, par dana sve ok, i sad ponovo ista \"pjesma\", neupotrebivo i neQuit-ivo, čak ni ne-Restart-ivo! Molim pomoć, ima li tko s G5Dual2G takvih problema. Glupo je, ali sve se događa od kako sam prešao s Ericssona na Siemens ADSL modem, dakle tek spominjem kao neku promjenu u sistemu koju sam napravio prije nego je počeo ovaj slučaj. Ima li možda kakvih rješenja, volio bih one korisne, Riba je stručnjak, \"izbriši cash i refrashaj xy\"?!?!?!??? ...
19.05.2006 | 19:43
prije nego sam probal ponovo instalirati toast (u stvari to se samo skopira u Application Folder) izbrisal sam sve fileove roxio i toast na nivou sistemskog diska, osim Mac HARD/Library/PreferencePanes/DejaVu.prePane/Contents/Resources/toast_agent. E taj toast_agent mi ne da zbristati osim da se logiram kao admin. Da li uopće to smijem zbrisat i da li je moguće da se u tom fileu nalazi neka informacija zbog koje mi toast i popcorn više ne rade? hmmm... bojim se da buju neki legli u krevet na desetak dana...
20.05.2006 | 13:04
Da li netko uopće ima verziju veću od 7.02, ili je razlog šutnje kaj je 7.02 još uvijek zadnja verzija?
21.05.2006 | 09:30
k*art je napisao:
Da li netko uopće ima verziju veću od 7.02, ili je razlog šutnje kaj je 7.02 još uvijek zadnja verzija?

Hmm, ja još na 7.0.1 - čemu petljat ako radi, nismo svi kao Breed
21.05.2006 | 16:45
Vanjuška je napisao:

Hmm, ja još na 7.0.1 - čemu petljat ako radi...

Hmm... da! Uvijek sam spreman na šalu! Iskreno? Skoro sam se nasmijal!

Ima li netko ideju za slučaj kad ne radi? To bi možda pomoglo, ima li netko ideju kako naći kvaku, ili daj Bože rješenje, za ovaj moj problem?

PS Inače cinizam, nad nekim, pa i neznancem, u nevolji, nije baš moralan!
22.05.2006 | 03:17
No, hoće li se naći neki dobri jabučar pa me razveseliti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ? Hvala unaprijed!
23.05.2006 | 14:25
Zar nema više nikog tko malo kuži mac problematiku, a da to želi podjeliti s kolegama od platforme? Stvarno nikog tko se bavi macom bar ne zanima kaj mi se to događa, ili...?!? Pa barem da me uputite kaj da probam ili radim
ili bar odgovorite na neka pitanja, već postavljena:

\"Mac HARD/Library/PreferencePanes/DejaVu.prePane/Contents/Resources/toast_agent. E taj toast_agent mi ne da zbristati osim da se logiram kao admin. Da li uopće to smijem zbrisat i da li je moguće da se u tom fileu nalazi neka informacija zbog koje mi toast i popcorn više ne rade?\"

Help, please!!!!
23.05.2006 | 17:42
je klema, to je zadnja up2date verzija
23.05.2006 | 17:55
Hvala miomika!

Nadam se da bum s vremenom dobil i druge odgovore, ovisno o resursnim kompetencijama znalaca.
23.05.2006 | 22:45
k*art je napisao:
prije nego sam probal ponovo instalirati toast (u stvari to se samo skopira u Application Folder) izbrisal sam sve fileove roxio i toast na nivou sistemskog diska, osim Mac HARD/Library/PreferencePanes/DejaVu.prePane/Contents/Resources/toast_agent. E taj toast_agent mi ne da zbristati osim da se logiram kao admin. Da li uopće to smijem zbrisat i da li je moguće da se u tom fileu nalazi neka informacija zbog koje mi toast i popcorn više ne rade?

Ne bi trebao biti problem, to je ocito nesto od Deja Vu utilityja. Nego, prva stvar koja se napravi kod ovakvih slucajeva jest da se otvori Console aplikacija i pogleda sto unutra pise kad se Toast digne a ne pojavi.
24.05.2006 | 21:41
ovo piše:

Mac OS X Version 10.3.9 (Build 7W98)
2006-05-24 14:34:44 +0200
2006-05-24 14:34:44.422 loginwindow[256] FSResolveAliasWithMountFlags returned err = -43
24.05.2006 | 23:18
\"FSResolveAliasWithMountFlags returned err = -43\" znaci da file sistem nije mogao naci datoteku na koju se referencira finder alias, i moguce je da Toast pokusava otvarati neku takvu datoteku. Jesi li ista brisao iz sistema ili Toasta?
24.05.2006 | 23:48
ja nisam ništa brisal prije nego se to počelo dešavati (sistem nisam također diral!),
nakon što mi se pojavila ova nepogoda, pobrisal sam sve fileove \"toast\" \"roxio\" \"popcorn\" s sistemskog diska i pokušal opet instalirati Toast 7.01, dakle ili pokrenuti aplikaciju s diska, ili kako piše u uputama skopirati Toast.app u Application Folder i pokrenuti, kako bi me proces instalacije vodio i tražio potrebne podatke (sn...etc). E tu je sve prekinuto u začetku, odmah se pojavi aktivna ikona toasta u docku i ne možeš ni s forcequitom ni nikakvim načinom prekinuti pokušaj dizanja, osim mehaničkim gašenjem. Naravno sve ostaje u ovom početnom statusu i toast zapravo ne postoji.

U toj fazi dok to neuspješno vegetira (ali i okupira kompjuter jer se da se ne da ugasit osi nasilno!) javlja se u Console.app ova poruka koju sam poslal prije.
Nadam se da sam bil dovoljno precizan da još malo skužiš (ili netko drugi) kako da to rješim
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 55 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO