iwork
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iwork

14.01.2006 | 00:11
Jel itko radio s tim paketom? Dal je keynote dobar za prezentacije i kako izgleda sve to kad se save-a za power point. Dali je pages dobar za teksove. Mislim bolji od worda?
14.01.2006 | 00:40
Keynote je odličan, meni je bolji i ugodniji od PP. Nisam ga ozbiljno koristio, pa ću ipak ostati rezerviran za neki ozbiljniji komentar. Pages ima super fora, ali traži malo navikavanja. Prešao bih na njega istog trena da ne moram s kolegama na poslu razmjenjivati Word datoteke. Ukratko - svakako probati.
14.01.2006 | 02:14
Probao sam i ja iWork 2 i zbilja je fantastican.
Keynote je 4 puta lakse i brze koristiti od PowerPointa, a efekti i glatkoca rada su nevjerojatni. U 15 minuta napravio sam prezentaciju od 20+ slajdova s tranzicijama i forama koje su ljudi popratili uzdasima ...
Pages radi potpuno drukcije od Worda. Word je mastodont, i zbilja ne znam da li mi uopce treba u radu. Nisam ga pokrenuo vec 2 godine. Pages mi daje sve -- u par klikova mijenjam slike na postojecim templejtima, novi tekst i sve ostalo i za 15 minuta imas gotov letak, maturalni ili diplomski rad ili sl. Pages je program u stilu MS Publishera i Pagemakera, ali se ne da usporediti s njima jer je Publisher totalno smece a Pagemaker je postao InDesign.
Apple jezdi dobrom stazom proizvodnje visokoproduktivnih alata, u kojima zapocinjes rad s vrhunskim templejtima, a ne s praznom stranicom. Ne samo sto stedis time vrijeme, vec i zivce a svatko, i umjetnicki corav na oba oka, moze napraviti dokument koji vrhunski izgleda. Doba sugavih Word dokumenata je proslo -- hvala nebesima!
Takav je pristup moderan i privlaci korisnika.
Nakon Pagesa zaboravih na Word.
Nakon Keynotea PowerPoint izgleda kao prokleti maloumni dinosaur.
Nakon iTunesa sve ostalo je zakucasta tricarija.

Zanima me samo je li iWeb, nova aplikacija, ogranicen samo na uploadanje na .Mac.
Ako nije -- eto jos veselja --- baj baj DreamWeaver u skoro 90% mog posla!
14.01.2006 | 03:30
Zvonimir je napisao:
Nakon Keynotea PowerPoint izgleda kao prokleti maloumni dinosaur.

E ovo je stvarno smješno.

A kak fumkcionira ak prezentaciju iz keynota prebaciš u powerpoint i kak uopće možeš prezentaciju iz keynota pokrenut na pc-u?
14.01.2006 | 03:41
Kad prebaciš u PP gubiš efekte koje imaš u Keynotu... a prebacivanje je jedan od našina za pokretanje na PC-ju... drugi načini su ili FLASH ili QT movie... šta i jedno i drugo su malo nezgrapni, pogotovo ako ti preleti slide...Inače layout ostaje... bar do sad sa iLifom 06 ne znam kako je...
14.01.2006 | 03:42
A ako prebaciš u flash dal onda možeš klikat slajdove?
29.03.2006 | 22:54
Ja imam ogroman problem s pagesom. Volim ga, ljepši mi je od excela i jednostavno sam htjela napravit račun (koji će izgledat dizajnerski napucano a ne obično exelovski) I napravila sam ga... matematika radi izvrsno... Suma, formule sve radi slično kao u excelu...

Pa šta je problerm?

Pa to što mi ispred svake brojke i iznosa stavlja znak za funtu... ne dolar $, ne euro € nego £ funtu :/...
A ja nebih ništa to... Sve sam menije pretražila, i preferense i sve i ne znam gdje se to isključuje

HELP AKO ITKO ZNA::: NE ŽELIM SE VRAĆATI NA EXCEL

btw... iWork je genijalan, ali nije profi... iWeb može exportirat u folder i onda uploadat na koji god hoćeš server, ali se stranice jako sporo otvaraju jer sve textove pretvara u PNG slike... Dakle za kućnu radinost, ovo su izvrsne aplikacije... Samo, ja bih se htjela riješit excela i zato molim za pomoć oko ove opcije iz pagesa

HVALA ljubaznom iWork vitezu koji će me osloboditi ovog problemčeka
30.03.2006 | 00:31
Hello, mozda ovo je ovo rjesenje:

Defining Number Formats
To define a number format for one or more cells:

1. Select the cell or ccells.
When a selected cell is empty,values entered into it later will be displayed using
the number format you define. When a selected cellalresdy contains a number, the format you define is applied to the number.

2. Open the Table Inspector. Click Inspector in the toolbar (or choose View>Show Inspector), and then click the Table Inspector button.

3. Click the Numbers button.

4. Select the Number Format checkbox, and then use the fields below it to define the number format.
31.03.2006 | 17:24
JAKO, JAKO JAKO SAM TI ZAHVALNA!!!

Volim Jabučnjak! Nikad, ali nikad me nije iznevjerio, i oslobodio me velike pošasti zvane: Excel a sve zahvaljujući ljubaznom članu wortex-u
31.03.2006 | 20:36
Opet koketiraš
31.03.2006 | 20:54
A tko si ti... Znamo li se mi??? Ne javljaš se godinama i sad daješ komentar

Ostali, sorry za offTopic
01.04.2006 | 05:19
Thanks,
07.04.2006 | 06:06
Evo napokon sam nabavio(čitaj skinuo) iwork 2006 i mogu reć da me se jako dojmio keynote ali pages mi i nije baš neš... Glupo mi je revimo kaj nema ko word fontove i eličina onak u malom prozorčiću i nekak mi pages izgleda siromašno.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
04.08.2006 | 18:28
Eto, nakon testa aplikacije, danas je kupljena.. smješak na licu
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
07.08.2006 | 04:04
Prebacivanje u PP je jednostavno. Međutim, PP mnogo toga ne može (tranzicije, animacije...) pa su stvari na tim mjestima prilično grube - u PowerPointu.

Ako se na koju čudnu foru neka spektakularna stvar treba vrtjeti s PC-a - što zna biti stvarnost ako ne nosiš svoj komp - onda je moja preporuka da prezentaciju eksportiraš u QuickTime, kao movie. Puno se toga u QT-u može postići interaktivno (glazba da ne govorim). Pa onda film spremiš na CD/DVD s najfriškijom instalacijom za iTunes koje ostaviš urođenicima tek onako...

Malo je više posla, ali dobiješ točno ono što želiš, a i izgleda onako kako si zamislio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 26 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, m@xym, Riba, robee, rusty, VanjusOS, Anonimci (366)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO