14.01.2006 | 02:14
Probao sam i ja iWork 2 i zbilja je fantastican.
Keynote je 4 puta lakse i brze koristiti od PowerPointa, a efekti i glatkoca rada su nevjerojatni. U 15 minuta napravio sam prezentaciju od 20+ slajdova s tranzicijama i forama koje su ljudi popratili uzdasima ...
Pages radi potpuno drukcije od Worda. Word je mastodont, i zbilja ne znam da li mi uopce treba u radu. Nisam ga pokrenuo vec 2 godine. Pages mi daje sve -- u par klikova mijenjam slike na postojecim templejtima, novi tekst i sve ostalo i za 15 minuta imas gotov letak, maturalni ili diplomski rad ili sl. Pages je program u stilu MS Publishera i Pagemakera, ali se ne da usporediti s njima jer je Publisher totalno smece a Pagemaker je postao InDesign.
Apple jezdi dobrom stazom proizvodnje visokoproduktivnih alata, u kojima zapocinjes rad s vrhunskim templejtima, a ne s praznom stranicom. Ne samo sto stedis time vrijeme, vec i zivce a svatko, i umjetnicki corav na oba oka, moze napraviti dokument koji vrhunski izgleda. Doba sugavih Word dokumenata je proslo -- hvala nebesima!
Takav je pristup moderan i privlaci korisnika.
Nakon Pagesa zaboravih na Word.
Nakon Keynotea PowerPoint izgleda kao prokleti maloumni dinosaur.
Nakon iTunesa sve ostalo je zakucasta tricarija.
Zanima me samo je li iWeb, nova aplikacija, ogranicen samo na uploadanje na .Mac.
Ako nije -- eto jos veselja --- baj baj DreamWeaver u skoro 90% mog posla!