16.10.2014 | 07:27
Pišem ovo jer sam zadnjih par dana imao silno posla sa jednim Browser- Hijacker-om. Naime od kad je počelo ovo sa Yosemite -om nije mi vrag dao mira pa sam ga išao skinuti (prije public bete) sa jednog linka kojeg sam dobio. Tu sam vjerovatno bio nestrpljiv i instalirao nešto (normalno sa upisivanjem passworda
) šta mi je cijeli Safari pretvorilo u jednu ludu mašinu za reklamiranje. Nisam mogao otvoriti ni jedan tab bez da izviri MacKeeper govno ili neki site za video streem, osim toga mi je Google izbacivao reklamu za neke gluposti koje nisu uopće vezane za moj profil pretraživanja. Pokušao sam sve. Izbacio neke sumljive LaunchAgents i Framework-e iz Library-a. Ništa nije pomoglo. Malo mi je falilo da instaliram neki antivirus i scenniram s njim. Izbacio sva sranja koja sam našao. Nakon dugog pretraživanja našao sam jedan skript "Uninstaller.dmg" odavde
www.installmac.com/downloads/Uninstaller.dmg i sve ko i prije. Nije bilo lako vjerovati tako da mi je trebalo neko vrijeme da ga pokrenem.
Zato da pazite u šta upisujete Password prije instaliranja.