25.06.2006 | 06:14
Svake 3 do 4 godine obnavljamo u kući svoju informatičku opremu. Kako, nažalost, moramo raditi i u vindozama, imamo četiri stroja u kući (2 Mac-a i 2 PC-a, od čega po jedan laptop u svakoj skupini). E, sada kad možemo boot-at vindoze na mac-ovima, pruža nam se prilika prepoloviti broj strojeva kupovinom novih intelmac-ova, ali... Je li tome zaista tako?
Naime, nakon što sam već donio odluku prodat mini-a i PowerBook, shvatih kako zapravo kupovinom intelmac-ova rješavamo samo problem vindoza, a sve moje igre koje sam krvavo platio (da, ima i onih koji u rvackoj kupuju igre -- točnije u inozemstvu) mogu tada šibnut u koš, jer rade na Powermac-u. A i radit u emulaciji s bilo kojom aplikacijom koju sam do sada koristio neće biti prihvatljivo -- uzmimo npr. samo myT V i korištenje Eskape-ove TV kartice.
Čak i ako pobacam sve što imam za Powermac-a, nemam baš ni nekakav izbor za intelmac-a a da radi na MacOS-u. A kao entertainment centar sadašnji mac-ovi rade odlično, samo što za razliku od novih intelmac-ova rade i sve ono što je mac do sada radio (osim \"ozbiljnih\" stvari, tu spada i gledanje i snimanje TV programa iz MacOS-a).
Da me se krivo ne shvati, ja ću s veseljem kupiti nove intelmac-ove jer ću konačno baciti kroz prozor PC-kantu zapremnine 40 litara koja grije prostoriju brže nego što je klima može ohladiti i na kojoj sam si već pet puta porezao prste, ali ćemo opet gomilati hardware u kući. Samo što će ovaj put windows mašine biti iz Cupertina, a mac-ovi će ostati neobnovljeni.
Kako nisam jedan od onih korisnika koji mac-a koriste samo kao repozitorij za fotke, filmove i email, morat ću najmanje jednog Powermac-a zadržati.
No, ono što me najviše brine, je činjenica što još gro aplikacija nije napisano za intelmac-ove -- a šuška se i kako software-ska podrška za MacOS nikada neće biti kakva je bila, što je i potvrđeno više nego katastrofalnim stanjem podrške za intelmac.
Ima li ovdje netko tko me može razuvjeriti?