21.10.2016 | 10:01
@Daddo:
Prvi put vidim ovaj dijalog, i eto drago mi je da si otkrio uzrok. Znaci anomalija jedne aplikacije je to proizvela. I ja imam Skype instaliran i aktivan 24/7, ali nikada nisam to dozivio. U biti, toliko imam aplikacija pokrenutih vec pri startu racunala da koristim Bartender, jer bi mi sve ikone zauzele kompletan top bar
Whatsapp
LittleSnitch
Cloud Mounter
Time Machine
1Password
Tweetbot
Plex Server
Razer Synapse
Shortcut Bar
Amphetamine
Google Photos
Dropbox
Wacom
Apple Mail
Carbon Copy Cloner
itd itd itd...
Osim toga 95% vremena su mi aktivni:
Adobe Lightroom
MS OneNote
Apple Music (iTunes)
Forklift
plus aplikacije speceificne za posao koji u tom trenutku radim:
Adobe Photoshop
FinalCut Pro
Pixellu Smart Albums
Aurora HDR
Autopano Giga
Plus je u igri i Synology NAS koji je spojen, kao i cinjenica da je ovaj laptop i Plex server pa posluzuje klijente po stanu, kome god sta treba (pohranjeno na pomenutom Synology koji nije imao snage da radi transcoding)
I dapace uopce se ne smatram nekim heavy userom. Presao sam na Mac da se ne bi morao zezati sa tim under hood stvarima.
Jednostavno pokrenem app i radim sto mi treba, maknem ga u stranu (koristim virtualne ekrane, swipe lijevo desno sa 4 prsta) i koristim neki drugi. Naravno, sve bez da moram razmisljati o memoriji i sl. trivijalnostima
I meni to stvarno radi dobro sa 16GB rama. SSD naravno pomaze, ali napominjem da se ipak radi o 4 godine staroj Retini, a ne o latest and gratest stroju
Mada ce ovaj novi MBP kojeg sada 27.10. predstave sigurno sve to raditi jos i puno bolje