05.11.2016 | 17:13
Bajdvej, koliko sam popratio, sad čak više plastiše nisu ni standardizirani. Treba ti jedna vrsta bootabilnog medija za BIOS plastiše, a druga vrsta za EFI plastiše. Ma, nabijem ih...
Cariblanco, imao sam sličan problem nedavno jer sam pokušavao napraviti bootabilni stick za Ubuntu iz ISO imagea kojeg sam skinuo s neta. To što je Mac napravio (korištenjem dd komande iz terminala, dakle jednostavnim kopiranjem sadržaja) nije funkcioniralo - stick nije bootao ni na Macu, ni na tom laptopu. Poslije je ispalo da je to bilo zato što je stick prvo u Disk Utilityju trebalo ručno particionirati na GUID i pripremiti particiju na koju se radio dd.
Ne znam da li je u tvom slučaju isti problem, ali predlažem ti da skineš Ubuntu 16 i bootaš ga kroz VirtualBox (bez instalacije - "I want to test Ubuntu") pa onda iz njega napravi bootabilni stick od Windows 10 ISO. Glupo, ali ispadne jednostavnije.
BTW, ni ja se ne slažem da je to "sramota" za OS X. Odnosno, ako jest sramota, nije ništa manja sramota što Win 10 ne može napraviti bootabilni stick za Mac.