12.11.2016 | 20:55
Primjetio sam vrlo zanimljivo ponašanje MS Excela 2011. Neko vrijeme nisam kužio zašto, ali primjećivao sam da se nekad toliko utromi da je praktički neupotrebljiv. U neku ćeliju utipkaš riječ od 10 slova normalnom brzinom i onda 10-15 sekundi gledaš kako se pojavljuje slovo po slovo. Osim toga, inače sve drugo radi normalnom brzinom (skrolanje, premiještanje između listova, pretraga...). Kako se to ne događa uvijek, mislio sam da ima veze s određenim XLSom i loše napisanim macrom u njemu (jer inače MS Excel koristim samo kad je u njemu neki macro koji ne radi u Libre Office).
No, onda sam skužio da jedan te isti dokument jednom radi normalno, a drugi put kilavi. Ali nisam imao vremena (ni volje) da istražujem jer mi nije bilo presudno.
E, prošli tjedan je došla situacija da mi je presudno.
Pa sam, malo googlajući, malo čačkajući, skužio da Excel tako kilavi kad god mi je aktivan Libre Office. Čak ne mora biti nijedan dokument otvoren u Libre Officeu. Dosta je da je aplikacija u memoriji (da nije quitana).
Kakve to j... veze ima??
Da li je netko drugi primjetio nešto slično, odnosno može li potvrditi ovakvo ponašanje?