instalacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

instalacija

11.08.2006 | 20:02
skidao sam neke stvari, ukljucujuci i igrice sa download.com
ali ih ne znam kako instalirati. naime, neke su u dhm neke u sin zapisu...i kada ga otvorim on mi ponudi da otvaram neke foldere. nov sam jos u mac svijetu...pa me zanima kako se inace instalira sofware?
i kako instalirati themes (skinute s neta)?
  • User
  • Posjetitelj
11.08.2006 | 20:47
petar22 je napisao:
skidao sam neke stvari, ukljucujuci i igrice sa download.com
ali ih ne znam kako instalirati. naime, neke su u dhm neke u sin zapisu...i kada ga otvorim on mi ponudi da otvaram neke foldere. nov sam jos u mac svijetu...pa me zanima kako se inace instalira sofware?
i kako instalirati themes (skinute s neta)?

.dhm i .sin? Nikad cuo. Skidaj .dmg i .sit
Dosta programa koje skines ti se skine u .dmg formatu i onda ti se montira kao disk na desktopu. Zatim otvoris taj \"disk\" i kopiras ikonu aplikacije s njega u Applications folder. Ne moze jednostavnije ... .sit ti je Stuffit arhiva i njom baratas otprilike kao i .zipom na PCu na primjer.

Themes? Mislis mijenjat izgled OS X-a? Vjeruj mi, ne zelis to. Vjerojatno ces ga samo uspjet poruznit, ali ako bas zelis - soft se zove ShapeShifter.
11.08.2006 | 21:35
da li na macu ima nesto kao da se mijenja theme na njemu vec instalirano?
kao na windowsima u desktop propertis?
11.08.2006 | 22:25
Nema, i kao sto je User rekao, nemoj to raditi pogotovo dok si pocetnik jer mozes zeznuti sistem takvim hakerajem.
  • User
  • Posjetitelj
12.08.2006 | 05:09
petar22 je napisao:
da li na macu ima nesto kao da se mijenja theme na njemu vec instalirano?
kao na windowsima u desktop propertis?

Gledaj to ovako... Recimo da je Microsoft probao Windowse ucinit ljepsima 3 puta i tako su nastale te 3 teme pa je kasnije odustao jer nije imao sanse da napravi nesto novo u izgledu windowsa. Zanimljivo, malo nakon sto je izasao OS X s novim i gotovo revolucionarnim suceljem izasli su i Windowsi Xp s \"novim\" suceljem koje je u biti staro samo sta je presvuceno u 3 \"uljepsane\" teme. Sjecam se da sam jako cijenio Windowse 2000 i zanimalo me sta je to toliko novo u Xp-u i kad sam ih napokon imao priliku vidjeti skuzio sam da je to 2000ica sa temom kojoj su neke funkcije premjestene da ne bi izgledalo kao da nista nisu radili . A i da ne govorim koliko je kasnije bas taj Xp bio bugovit u odnosu na 2000.

Windowsi s tim temama izgledaju kao igracka (sto u biti i je jer ga velik broj korisnika, ako ne i vecina, koristi samo za igranje). Apple je, na drugu stranu, uspio ukombinirat lijepo, profinjeno i funkcionalno u jedno sucelje sto nikome drugome nije uspjelo, a zasto bi takvo sucelje htio mijenjati? Vidio sam par tema koje su dosle sa ShapeShifterom i jos neke skinute s neta i kad ih stavis jednostavno ti sve djeluje ruznije i neskladno. Ubrzo sam obrisao taj softver.
12.08.2006 | 06:32
OSX je sistem za ljude koji rade i razmišljaju kreativno.
Ako te zanimaju takve pizdarije,možda je ipak bolje da si osta na Windowsima.
Oni su ti odlični za theme.
  • User
  • Posjetitelj
12.08.2006 | 16:13
duzun je napisao:

Slazem se!
12.08.2006 | 20:20
I theme na OSX mogu izgledati jako dobro, istekao mi je Trial ShapeShifter pa ne mogu pokazati
Ali ima dosta lijepih desktopova na www.macthemesforums.net/viewtopic.php?t=16776788
Meni je pogotovo dobar ovaj skin
www.pixelnetdesign.com/images/screenshots/carbonite12.png
12.08.2006 | 20:46
duzun je napisao:

Jao, zbog ovakovih mularija, macovce ljudi ne doživljavaju nepristranim, informiranim korisnicima, nego isključivim, arogantnim snobovima ...

Samo konstatacija, jer - it takes one to know one ...

B.
12.08.2006 | 21:56
Teme su izmišljene za Windowse, kako bi oni u konačnici što više \"nalikovali\" na OSX. Ali naravno, to nikako ne može i nikad neće biti isto
12.08.2006 | 21:57
To je kao ono, kad razuzdani malci stave znak od mercedesa na Zastavu 750... ili koju već.
  • User
  • Posjetitelj
12.08.2006 | 21:58
Meni se svidja ovaj jer ne odskace daleko od osnove a prikazuje kako bi po meni trebale izgledat sve aplikacije koje su inace brushed alluminium (Safari konkretno na ovom skrinu)

http://www.deviantart.com/view/36896683/
12.08.2006 | 22:24
User je napisao:
Meni se svidja ovaj jer ne odskace daleko od osnove a prikazuje kako bi po meni trebale izgledat sve aplikacije koje su inace brushed alluminium (Safari konkretno na ovom skrinu)
http://www.deviantart.com/view/36896683/

Da, to je UNO, s kojim u biti mozes postaviti da ti sve aplikacije izgledaju isto, a ne jedna brushed druga ne...
Evo moj trenutni desk sa ukljucenim UNO
www.deviantart.com/deviation/37870463/
12.08.2006 | 22:54
Je, UNO je OK.
12.08.2006 | 23:13
Breed je napisao:
duzun je napisao:

Jao, zbog ovakovih mularija, macovce ljudi ne doživljavaju nepristranim, informiranim korisnicima, nego isključivim, arogantnim snobovima ...

Samo konstatacija, jer - it takes one to know one ...

B.

Ja priznam da sam reagira malo pre žestoko.
Jednostavno me izbaci iz takta kad netko ko još nezna ni software instalirat,
oće minjat teme na OSX-u.
Tko god koristi PC za nešto iti mrvu kreativno,nije me doživio ko arogantnog snoba,TO BUDI SIGURAN.
Nije Mac za svakoga.Postoje ljudi za koje je PC kao stvoren.Možeš po cile dane nešto \"tvikat\",minjat konponente,pituravat kućiste i tako to.
12.08.2006 | 23:16
ma sve 5
13.08.2006 | 01:18
Meni je i 3 dosta.
13.08.2006 | 03:31
duzun je napisao:
Nije Mac za svakoga.Postoje ljudi za koje je PC kao stvoren.Možeš po cile dane nešto \"tvikat\",minjat konponente,pituravat kućiste i tako to.

Mozes pituravat i Maca, vidi naslovnicu.
13.08.2006 | 04:07
Evo baš stavljam neonku na svoga.
I themu od XP.

Koja reklama za top quality boju.
Prilozi:
13.08.2006 | 07:14
Ma najbolje staviti ovaj skin

www.maxthemes.com/themes/?theme=Mac%20OS%20XP
  • User
  • Posjetitelj
13.08.2006 | 15:51
E kad smo vec kod theme-ova. Zanima me jel postoji neki skin koji je identican originalnom samo sto su boje prilagodjene crnom MacBooku, dakle crni menu bar gore i crni prozori, crni system prefs i sl?
13.08.2006 | 18:38
User,jesi ti linux-aš?
Pitam jer bi ga volio zavrtit na parallelsu.
  • User
  • Posjetitelj
13.08.2006 | 19:00
Jesam linuxas, ne posebno iskusan al znam slozit Slackware da mi sve radi kako treba Znas ono \"ko zna slackware, zna linux\" Nisam ti bas iskusan u programiranju i pisanju skripti ali slagao sam manje mreze s linuxom, kompajlirao kernel i neke manje programcice i sl.

Linux imam na PC-u a kako mi Intel Mac (crni MacBook) stize tek polovicom 9tog mjeseca ne bih ti mogao reci, ali ima negdje na jabucnjaku link na neki filmic gdje RHEL radi pod Parallelsom na Miniju. A vjerojatno i moze radit bez problema ako Parallels simulira vlastiti BIOS. Tako radi i VMware.

A mozes Linux instalirat i pored Mac OS X-a slicno BootCamp pristupu. Cuo sam da je izasao elilo koji je u biti lilo sa podrskom za EFI. Kao sto rekoh, nisam imao sanse isprobat ali ionako kad nabavim taj MacBook koristit cu sve sta mi treba od UNIX-a u Mac OS X-ovom terminalu i u Appleovom X11.
13.08.2006 | 19:24
Neko vrijeme sam i imao tu temu da vidim hoće li mi pomoći da ne postanem šizofreničan. Nije pomoglo !
13.08.2006 | 19:31
Ljudi oću linux probat!!!Želja mi je odavno.
E sad koji i kolko je to konmplicirano za instalirat/koristit?
  • User
  • Posjetitelj
13.08.2006 | 19:41
Ovisi ti koju distribuciju odaberes. Sad je dobro sta imas velik izbor distribucija s obzirom da mozes instalirat one za PC . Prije si bio ogranicen na Yellow Dog, Debian i jos neke nepoznate i jos ti nisu radile na svim macovima.

Preporucam ti da za pocetak probas SuSE, Fedoru Core 5, Ubuntu ili Kubuntu (jedina razlika izmedju ova dva zadnja je sta ti koriste razlicita graficka okruzenja). Kasnije kad se malo ushemis u command-line (ako ti se bude dalo, naravno) isprobaj Slackware. Slackware je tip distribucije koji u potpunosti mozes prilagodit svojim potrebama ako se znas koristit linuxom. Uz sve distribucije, posebno uz fedoru i (k)ubuntu preporucam brzu vezu na Net jer ces morat poskidat neke pakete za MP3-ce, video i sl.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 33 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, m@xym, Riba, robee, VanjusOS, zvone, Anonimci (346)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO