Macbook pro 13 restart non-stop
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook pro 13 restart non-stop

21.01.2017 | 23:02
Veceras sam prčkao ili ajmo rec testirao final cut pro x, ništa fensi, općenito kako se ponaša softver i hardver sa raznim rezolucijama…. I mogu reći da je savršeno usklađen fcpx sa hardverom.. 5k prores editing na entry macbook pro 13 je fascinantno. Svaka čast. Okej, idem ja dalje testirati kad odjedom se sruši fcpx i macbook se restarta…kad se boot-ao me pita dali želim opet otvorit zadnju aplikaciju… i da je došao neki ozbiljan problem pa da je stoga se restartao. Ja ako potvrdim i ako ne potvrdim vezano za pokretanje zadnje aplikacije tj fcpx macbook se stalno restarta. Ali stalno. Probao sam deinstalirat fcpx što sam brže mogao i uspijeo sam deinstallirat ali macbook se i dalje restarta non-stop.

Probao sam resetirat stvari koje sam našao na netu ali nije pomoglo. Pa si mislim ajde kvragu da reinstaliram OS pa da cu tako riješit stvar. I onda sam i tu zapeo. Kolko sam sad skužio reinstall OS mi ne dopušta bez Internet-a, spojin ga na bežični Internet i on počne reinstall i onda baci error tj crni ekran i blinka folder ikona. Kako san imao jako malo podatkovnog prometa na bežičnom internetu vjerojatno ga je to prekinulo. Nadam se nije sjebalo sad sta…jer nisam znao da treba skidat oOS za reinstall. Prvi put kad sam radio reinstall nije mi nista skidao osim sto mi je odmah skinuo i stavio automatski zadnju verziju OS-a.

Jel moguće da ga je sjebao fcpx sto je bio krekiran. Nisam skinuo app trail od 30 dana jer tenutno ne stignem svaki dan bit na laptopu pa si mislim cu stavit krekan fcpx tako da svaki vikend mogu nešto novo probat prije kupnje za koji mjesec.
21.01.2017 | 23:17
Nisu to windowsi. Takav problem nema veze s ikojim komadom softvera. Imaš hardverski kvar. Teško je reći kakav, moja je prepostavka - disk, ali može biti bilo što po tvom opisu. S obzirom da si napravio seriju krivih stvari, sad se najprije moraš iskoprcati iz toga i postići da pokreneš Apple Hardware Test ili Apple Diagnostics (ovisno o tome koji ti je točno model i godište Maca).

BTW, idući put kad odeš u dućan, ukradi si neku zimsku salamu ili bocu pića. Mislim, imaju oni te besplatne degustacije, ali šta kad treba naletiti u pravom času. Bolje ti to ukradi, probaj, pa onda dođi platiti ako ti bude ok.
21.01.2017 | 23:31
Hmm...macbook pro je novi predstavljen u 10mjesecu 2016.

Ma da je hdd onda bi se restartao i kad sam pokrenuo recovery onaj menu...sta ne.
22.01.2017 | 02:47
Ma zaboravi instalaciju OS-a preko neta i još putem wirelessa, mislim da je to meni prošlo ok valjda jedan jedini put, preveliko je da ne pukne negdje, a onda taj njegov recovery nekada to izvuče, ali češće ne.

Lijepo složi bootabilni USB i s njega sredi problem. Prema mojem iskustvu, kada krepa SSD, tada nema ničega, uopće se ne vidi na sabrinici. Malo je vjerojatno da se pokvario i to na potpuno novom stroju.

Drugi put kada ti se nešto sruši diži ga u "safe boot" sa shiftom ili ga digni s nečeg eksternog, pa pogledaj što se zbrljalo na glavnom disku. Generalno je pravilo imati isključeno opciju da ti nakon reboota diže sve dignute aplikacije u trenutku gašenja, to je baš traženje nevolje, pogotovo s krekanim softverom koji je nestabilan.

I čekaj, zašto nemaš Time Machine tog stroja? Pa barem je to jeftino sada, 300-400 kn i imaš mir, a ne ovakve zezancije kada nešto polomiš.
22.01.2017 | 08:56
Ima 10 god mozda kada sam aktivno presao sa PC na Mac. Promijenio nekoliko Apple racunala, cijelo vrijeme samo radio migracije s racunala na racunalo i redovite OS X upgrade.

JEDNOM sam samo reinstalirao OS X, i to nedavno, jer se godinama nakupilo stvarno svega u accountu i imao sam problema sa Synology NAS.

Nemoj razmisljati na Win nacin i misliti da ce reinstalacija sustava po defaultu rijesiti svaki problem. Jer nece. Drugacije je to Apple malo poslozio interno.

Radije se javi ovdje u forum, uvijek ima neko raspolozen da ti pomogne i da praktican savjet.

I poslusaj Davora kupi si neki eksterni disk i koristi ga za TM, tako da mozes uvijek bezbolno restore napraviti u slucaju da pozelis opet "degustirati" neku paid app
22.01.2017 | 10:57
suljanic kaže:
Ma da je hdd onda bi se restartao i kad sam pokrenuo recovery onaj menu...sta ne.

Ne. Pokreni Apple Diagnostics.
22.01.2017 | 14:12
Probao par puta recovery ili reinstall i nece. Pocne reinstalirat i onda se ugasi i za 10sec opet upali i tako opet isto.

Davor, nisam koristio nikad time machine jer mi nije trebalo pa sam bio siguran da nece ni sada. Jbg, zajebao sam se na veliko.

Bootabilni usb neman pojma kako da to slozin sada.

Inace nisan nikad imao ovakvih problema pa si mislim da cu i to sam moci rijesit ali ne. Znam, trebao sam prije tu pitat pa vidit sta dalje. Na zajebu ucim.

Davor, jel bi imao ove dane malo vremena da skocim do tebe u kreativni pa da pogledas malo ti.
22.01.2017 | 16:52
Jesi probao nesto od ovoga?

www.makeuseof.com/tag/reset-macs-smc-pram/
22.01.2017 | 20:08
^SuperUnknown^ kaže:
Jesi probao nesto od ovoga?

www.makeuseof.com/tag/reset-macs-smc-pram/

Mislim da jesam. I dalje ništa.
22.01.2017 | 21:06
Pa dobro, jel jesi napravio taj Apple Diagnostics? Ili ti vjera zabranjuje držati D dok se pali kompjuter?
22.01.2017 | 22:16
smayoo kaže:
Pa dobro, jel jesi napravio taj Apple Diagnostics? Ili ti vjera zabranjuje držati D dok se pali kompjuter?

Probao sam i nece ni D primit. Daje mi opciju internet recovery i nakon koje minute pukne i restarta se .... Nema OS jer ga je obrisao.

Možda sam ja prvi koji je ubio Mac-a. Ali možda si upravo da ce bit hard disk.
22.01.2017 | 22:44
Neda ni particije nove napravit. Izbrisao macos sierra image. Sam od sebe.
Prilozi:
22.01.2017 | 22:59
Možda je sve posljedica crkavajućeg diska, ali možda je i rusvaj nastao nasumičnim reinstaliravanjem. Ako imaš dovoljno velik USB stick, možeš probati napraviti recovery, odnosno povući s neta OS pa instalirati na vanjski USB. Ako tada to prođe u redu, onda znaš u čemu je problem - ili (vjerojatnije) crknuti HDD, ili (manje vjerojatno) crknuti SATA kontroler na matičnoj ploči, ili (najmanje vjerojatno) problematični SATA kabel.
22.01.2017 | 23:27
Bogte ovo ispada gore od plastiša. Što novije to gore.
22.01.2017 | 23:29
Radio eksperimente. Nesto brljavi. Treba najti nekoga sa stokom i sistemom na njemu.
22.01.2017 | 23:33
JOHN kaže:

Na temelju jednog primjera potpuno je neumjesno donositi ovakav zaključak. Ne postoji nijedan plastiša kod kojeg se nije dogodilo ovako nešto na barem 1% prodanih primjeraka, u roku od par mjeseci od kupovine. U 9 godina koliko sam ja na Jabučnjaku, nisam siguran da li je bio jedan ili nijedan ovakav slučaj do sad.
23.01.2017 | 00:16
Nisam konkretno mislio baš samo na ovaj slučaj, niti je to bio konačan zaključak, više ironija. A iskreno, žao mi čitat da član ima problema s računalom starim par tjedana, za kojeg je iskeširao dobre novce. Za popizdit.
23.01.2017 | 00:19
Čekaj, idemo to probati prvo bez dolaska jer stvar je trivijalna, samo traži vremena.

S ovih screenshota se normalno vidi da je SSD na sabirnici i zdrav. Imaš li drugi Mac pri ruci? Uzmi jedan eksterni hard disk na USB-u, na njega instaliraj Sierru s drugog Maca, spoji taj USB disk na MacBook i s ALT bootaj u taj disk. Onda iz njega lijepo na miru pokreni Disk Utility, formatiraj SSD ako je potrebno i instaliraj gore nov sistem. Sve je jednostavno, samo traži vremena.

Ili, plan B, uzmi velik USB stick i na tom drugom Macu napravi bootabilni USB s programom DiskMaker X.
23.01.2017 | 00:22
JOHN kaže:

Jooooj dajte... imam sada isti takav stroj u rukama. Taj MacBook Pro je boli glava, jedan od najboljih prijenosnika koje sam ikada imao u rukama. Naravno da ga možeš srokati ako se potrudiš, jednako kao što ćeš i najskuplji Mercedes slupati u jarak ako tako voziš.
23.01.2017 | 08:23
Ma generalno sam u dvojbi kupiti novi model ili stari. Mišljenja sam prema iskustvima vas korisnika da su pouzdaniji stariji modeli nego noviji, prvo po pitanju hardvera, a na koncu i softvera. Imam osjećaj da sve što je novije to je nepouzdanije. Naravno, ja nisam mac korisnik pa i nisam mjerodavan za neke konkretne zaključke, al sam s druge strane ljut kad vidim da stvari ne funkcioniraju kako bi trebalo pogotovo kod premium proizvoda. A najviše od svega me muči što je jamstvo kod tih proizvoda samo 12 mjeseci.
I naravno da dosta toga ovisi i o korisniku.
23.01.2017 | 10:07
dpasaric kaže:
Čekaj, idemo to probati prvo bez dolaska jer stvar je trivijalna, samo traži vremena.

S ovih screenshota se normalno vidi da je SSD na sabirnici i zdrav. Imaš li drugi Mac pri ruci? Uzmi jedan eksterni hard disk na USB-u, na njega instaliraj Sierru s drugog Maca, spoji taj USB disk na MacBook i s ALT bootaj u taj disk. Onda iz njega lijepo na miru pokreni Disk Utility, formatiraj SSD ako je potrebno i instaliraj gore nov sistem. Sve je jednostavno, samo traži vremena.

Ili, plan B, uzmi velik USB stick i na tom drugom Macu napravi bootabilni USB s programom DiskMaker X.

Neman drugo racunalo na kojem bih mogao napravit boot usb. A na apple stranici nisam nigdje nasao free download macos sierre.

Neznam sta radit trenutno...nisam jako od volje vise prckat da se jos sta ne zakomplicira.

Žena mi govori da izgledam ko da je neko umro.
23.01.2017 | 10:55
smayoo kaže:
Možda je sve posljedica crkavajućeg diska, ali možda je i rusvaj nastao nasumičnim reinstaliravanjem. Ako imaš dovoljno velik USB stick, možeš probati napraviti recovery, odnosno povući s neta OS pa instalirati na vanjski USB. Ako tada to prođe u redu, onda znaš u čemu je problem - ili (vjerojatnije) crknuti HDD, ili (manje vjerojatno) crknuti SATA kontroler na matičnoj ploči, ili (najmanje vjerojatno) problematični SATA kabel.

Jel ti namjerno ignoriraš što ja napišem?
Nađi jbn USB stick koji je dovoljno velik. Uštekaj u Mac. Uključi, pokreni recovery. Pusti ga da skine OS s neta i daj mu da ga instalira na USB stick. Ako ti to prođe, onda znaš u čemu je problem.
23.01.2017 | 11:32
@smayoo - pardon nisam namjerno. Sve i svašta mi je prolazilo kroz glavu jučer. Bila panika šta radit...

Znači, misliš da kupim USB stick od cca 16gb, upiknem ga macbook...pokrenem recovery...u disk utility formatiram i onda pokrenem reinstall OS preko neta.

Ali šta mi ne bi isto prekinulo skidanje OS preko neta kao na hdd. Misliš da na USB bi uspijelo?
23.01.2017 | 11:42
Ne znamo zašto ti je prekinulo instalaciju preko neta. Možda si imao problem sa stabilnošću internetske veze ili wifi mreže, ali možda je sve bilo s time ok, a problem je nastao s neispravnim diskom radi kojeg se moglo dogoditi da ti se ponaša kako si opisao.
To što Disk Utility prikazuje da je disk živ i zdrav, ne mora značiti da je to istina. Disk Utility se uzda u self-diagnostics kojeg sam disk provodi, a on je zapravo dosta nepouzdan, tj. pouzdan je samo za vrlo ograničen set problema.
23.01.2017 | 11:43
Isto, ne moraš nužno kupovati USB stick. I neki vanjski usb HDD će ti valjati. Ja sam rekao USB, jer sam pretpostavio da možda imaš nekog negdje u ladici.
23.01.2017 | 12:04
Kuzim smayoo.

Kad sam probao to preko neta, skidao je do nekih 400-500mb i onda je puko. Wifi veza mi je bila odlicna tu nije bilo nikakve greske.

Iman par usb stickova ali svi su mali od 4gb. Hdd vanjski iman ali je krcat sa drugim stvarima pa njega nebi dirao.

Ma nije mi problem, kupit cu ja usb stick od 16gb pa da probam preko njega.
23.01.2017 | 12:09
Eto. Pa javi.
23.01.2017 | 18:28
@smayoo Jesi siguran da ce internet recovery raditi ako je disk neispravan? Pa mora negdje spremiti image koji downloada, a opciju za izabrati disk di instalirati dobije tek kad je download gotov i pocne instalacija.
23.01.2017 | 19:40
Pa par GB moze i u radnu memoriju spremiti. Za instalirati sistem mu nii ne treba sve. Samo jezgra i nesto malo programa. Ostalo moze skidati kad se sustav podigne.
23.01.2017 | 20:10
Eto, Žabac me je pretekao. Ja sam nedavno nešto eksperimentirao pa sam disk potpuno ištekao, da ga ne bi slučajno pregazio, tj. da budem siguran da neće ništa ni u kojem slučaju biti na njemu promijenjeno. Pokrenuo sam internet recovery i OS instalirao na vanjski USB stick od 16GB.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 45 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, IgorD, mbp2009, Riba, robee, VanjusOS, ZeljkoB, Anonimci (634)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO