28.02.2017 | 18:52
Lešo kaže:
Pozdrav ekipa,
novi sam korisnik na MBP, pa još uvijek imam dosta nepoznanica. Pretpostavljam da ovdje ima građevinskih inžinjera ili studenata na građevinskom fakultetu, zanima me postoji li "robot" za analizu statike uopće za mac bez stavljanja windowsa? Koliko sam provjerio autodesk-ovu stranicu nema ali možda netko zna nešto više.
Postoji li neakva alternativa ovog programa za mac? Volio bih izbjeć windowse na mac-u, ali ako nema druge :/
Lijepi pozdrav svima iz Osijeka
Pozdrav
Neznam o kojim crnim "robotima" je riječ za analizu statike. Koji crni roboti?
Koje su sad to kerafeke? Misliš na Robot za Revit?
Ako pričamo o opće poznatim softverima za analizu konstrukcija onda.....
Od onih programa koje ja koristim i koje poznajem iz područja geotehnike(čime se bavim u građevinarstvu), dimenzioniranje jednostvanijih elemenata, te iz ostalih područja građevinarstva tipa modeliranje konstrukcija recimo preko MKE(primarno za konstruktere).... itd.......niti jedan nema podršku za OSX. Znam masu geotehničara, konstruktera, te nešto prometaša u Hr i fakat nitko ne radi na OSXu po pitanju proračuna. Viđam jedino arhitekte a da rade pod OSX. Recimo projektni ured 2A dva arhitekta, s kojima surađujemo, su lijepo opremljeni.
Očito je potreban veliki posao da se ti poznatiji programi prebace pod OSX, a interes nikakav.
Još nisam kupio MBP a o tome razmišljam gotovo dvije godine. Recimo jedina kočnica je upravo to što danas "najjači" programi za proračune ne postoje pod OSX. Druga, koja se odnedavno pojavila, je cijena tog računala.
Doslovno sam sebe ubijam u pojam bi li uzeo ili ne. Vani su nešto povoljniji, ima par linkova po forumu gdje i šta.
Meni MBPro treba isključivo da se maknem iz windows okruženja, ali im naravno neću moći pobjeći po pitanju posla u uredu.
Mislim da bi mi MBPro dobro sjeo
jer ne volim kada nešto ne radi kako treba, pogotovo u krivim momentima. Imam hrpu videa koje trebam obraditi, patim dosta na kvalitetu i trajnost hardvera koji mora pratit softver. Windowse, kad bi morao koristit u nekoj nuždi, uvijek možeš koristit preko dva načina. Parallels ili bootcamp. Smayoo i drugi članovi tvrde da i preko parallelsa mogu raditi zadovoljavajuće(modeli 2010-), što im se može 100% vjerovat jer dečki se fakat super kuže u to i imaju dosta iskustva.
Imaj na umu da je za naše programe bitan procesor, ram i ssd. Ali, netreba i pretjerivati jer nisu baš toliko zahtjevni. Grafika ne igra ulogu.
Ako je taj tvoj MBPro na posudbi, postavlja se pitanje dali za to sve keširat 2000-2500 eura. Možda ako si student da ipak te novce drugačije uložiš u sebe ili
Jesi student?