Foxit phantom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Foxit phantom

17.04.2017 | 18:58
Pozdrav ekipa,

prije svega sretan uskrs i sve najbolje svima koji ga slave.

Trebao bih malu pomoć, vjerujem da ima netko tko se našao u situaciji kao i ja.
S obzirom da sam još uvijek relativno nov korisnik, trebao bih skinuti program s kojim mogu napravit pdf file, u vidu nekog pdf editora ili npr što je na win-u foxit phantom (jedan od milion).

Sam taj foxit piđe kao da imaju za mac, samo što ga ja ne nađem (s obzirom da mi je potrebno za završni i da sam u stresu možda jednostavno krivo gledam).

Svaki savjet i info mi je dobro došao.

Unaprijed hvala i ugodnu večer želim.
17.04.2017 | 19:28
I ja na Win radim isključivo sa Phantomom i PDF Editorom od Foxita.
Dugo sam bio u potrazi za kompleksnim rješenjem pod OSX-om, isprobavao mnoge aplikacije i na kraju završio na Adobeovom Acrobatu.
Doduše ima puno više nepotrebnih mogućnosti od Phantoma, malo je teže s njim raditi dok ga ne skužiš.
Malo je skup, ali kad ga trebaš nemožeš bez njega. Ja ga kupio pred par godina, dao sam oko 90$, vrtim još verziju 10.
17.04.2017 | 19:28
Nisam shvatio što ti točno s tim PDFom treba? Zašto ti ne valja ugrađeni Mac OS X PDF generator? I, ako ti taj ne valja, a radi se o nekom word/excel dokumentu, da li si probao Libre ili Open Office i njihov ugrađeni PDF generator?
18.04.2017 | 11:46
Valjda zele one svakakve linkove sraviti i 100 cuda koja ha ne volim kod pdf-a.
20.04.2017 | 16:22
Hmm hvala svima na komentarima i pokušaju pomoći. Osim prvog komentara nisam siguran da smo se baš razumjeli no nema veze. Ukoliko netko u budnoćnosti bude trebao program za spajanje više datoteka u jedan pdf, program koji se moze nac na torrentu besplatno je "pdf expert"

Lijep pozdrav ekipa
20.04.2017 | 17:53
Lešo kaže:
Hmm hvala svima na komentarima i pokušaju pomoći. Osim prvog komentara nisam siguran da smo se baš razumjeli no nema veze. Ukoliko netko u budnoćnosti bude trebao program za spajanje više datoteka u jedan pdf, program koji se moze nac na torrentu besplatno je "pdf expert"

A može se i biti pošten i kupiti licenca za 60 USD koja pokriva tri Maca na pdfexpert.com
20.04.2017 | 18:05
Nema Lešo kinte za platiti softver koji koristi. Vidiš da mora štedit za havana cigare.
Lešo, nisi baš od jučer član Jabučnjaka. Do sad si već trebao naučiti da ovdje NE podržavamo krađu softvera.
Meni je i dalje nejasno što se to točno nismo razumjeli? To što ti treba (spajanje više PDF-ova u jedan) i štošta još (vađenje dijela PDF-a u poseban PDF, brisanje stranica, mijenjanje redoslijeda, rotiranje stranica...) podržava običan, najobičniji Preview kojeg ne moraš skidati s torrenta jer ti dolazi s operacijskim sustavom.

Otvori Previewom PDF koji želiš. Klik na View pa na Thumbnails. Odvuci mišem (drag & drop) drugi PDF u polje gdje su thumbnails i ubaci ga među stranice postojećeg, ili na kraj, ili na početak, gdje god želiš. I to je to.

Ili kradi 3rd party softver po torrentima. Whatever.
20.04.2017 | 20:52
Problem Preview-a je što ne zna kvalitetno smanjiti dokumet, već brljavi. Acrobat to radi puno kvalitetnije. Preview JE rudimentni program i kao takav radi svoj posao. Ima neki Quartz filter i u ponudi Reduce file size ali to očajno radi. Za manipulaciju PDF-ovima (obrisati, premjestiti, ubaciti, rotirati) je OK, kao i crtati po PDF-u je isto OK.
20.04.2017 | 22:47
Što ti znači "smanjiti" dokument? Kakve ti to PDFove imaš, koliko su veliki i na što ih želiš smanjiti?
Evo, sad gledam knjigu koju dovršavam. 130 stranica, cca 200 slika (cca pola JPG, pola PNG) veličine od 1/8 stranice do 1/1, PDF je ispod 8 MB. Je li to puno? Ako je, zašto?
21.04.2017 | 03:52
PDF u slikama koje dobijem kao takve i onda u Acrobatu to smanjim preko ovoga.
Definitivno ide jer dokumeti mi se smanje i do 3x, dok kompresija (zip, raar ...) ne daje gotovo nikakve rezultate jer su slike pretežno .jpg koje su same po sebi već komprimirane. Naravno, ti dokumenti se diztribuiraju korisnicima.
Pošto su to ugovori s prilozima i koji si rađeni drugdje, tada nemam izbora.
Ja dobijem, smanjim i proslijednim nekome tko dalje distribuira e-mailom, koji pak ima ograničenja u veličini fajla, a opet politika firme je da kako se ne smije koristiti Jumbo mail i ostali servisi (ne pitaj), ali dokumente mogu recimo stavljati na server i onda slati link za preuzimanje (to nisam znao da li smijem do nedavno).
PDF koji izađe iz recimo Worda (ako je samo tekst) ima par-sto kilobajta.
21.04.2017 | 08:27
Pretpostavljam da se radi o skeniranim stranicama? To ti samo znači da Acrobat smanji rezoluciju slike. Ako ti je sve i nakon toga čitko, to ti samo znači da su ti stranice skenirane s previše DPI. Dakle, mogao si kod skeniranja smanjiti DPI i uštedjeti vrijeme.
21.04.2017 | 14:16
Za taj program "preview" nisam znao a nisam te ni shvatio prvi put, iako imam mac 4 mj još uvijek sam u fazi privikavanja . PDF expert mi je trebao da napravim "merge files", ne znam bolje objasnit. Znači imam dio završnog natipkan u wordu, dio je dwg file (crtež u autocad-u) i to sve treba bit jedan pdf. Ako to može "preview" napravit - odlično.

Ja znam da mac ima jako puno mogućnosti već sa defaultnim programima, ali kako se već napisao ne znam još ni 20% mogućnosti.

LP ekipa
21.04.2017 | 14:57
smayoo kaže:
Pretpostavljam da se radi o skeniranim stranicama? To ti samo znači da Acrobat smanji rezoluciju slike. Ako ti je sve i nakon toga čitko, to ti samo znači da su ti stranice skenirane s previše DPI. Dakle, mogao si kod skeniranja smanjiti DPI i uštedjeti vrijeme.

Da, znam ali u Acrobatu se moze s time upravljati. Preview previse smanji rezoluciju i onda je tekst necitljiv.
21.04.2017 | 19:04
Lešo kaže:
Za taj program "preview" nisam znao a nisam te ni shvatio prvi put, iako imam mac 4 mj još uvijek sam u fazi privikavanja . PDF expert mi je trebao da napravim "merge files", ne znam bolje objasnit. Znači imam dio završnog natipkan u wordu, dio je dwg file (crtež u autocad-u) i to sve treba bit jedan pdf. Ako to može "preview" napravit - odlično.

Ja znam da mac ima jako puno mogućnosti već sa defaultnim programima, ali kako se već napisao ne znam još ni 20% mogućnosti.

LP ekipa

Filozofije i lamentacije oko toga zašto kradeš i kako to sebi moralno opravdavaš su obrisane. Za to postoji jedna namjenska sticky tema pod "Razno" pa možeš slobodno tamo ponoviti svoje stavove i tamo ćemo o tome diskutirati.
Da si pitanje postavio ovako prvi puta, dobio bi jasan, detaljan i precizan odgovor prvi puta.
Nema veze sad, riješio si problem, ali evo, drugi put probaj malo detaljnije objasniti svoj problem pa ćeš prije dobiti pomoć.
24.04.2017 | 11:47
Postoji rješenje i za to - defaultna postavka je jednostavno presitna i zato se to dešava, napraviš kopiju tij postavki, ubaciš na pravo mjesto nakon što izmijeniš i pojave se u dijalogu kao dodatne opcije za smanjivanje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 45 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, IgorD, jmirakul, m@xym, Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (440)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO