El Capitan - nova instalacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

El Capitan - nova instalacija

31.08.2017 | 18:49
Pozz,

Evo ovako; Svoj mac pro late 08 sam nadogradio s novim SSD-om i instalirao novi OS i odjednom su počeli problemi. Laptop je počeo užasno štekati kad se upali i kad otvorim Safari sam ga zatvori poslje 10 sec tako i za AppStore te nakon nekog vremena uopće mi nedozvoljava da ih pokrenem, nereagira na to kao da uoće nisam ni kliknuo. Zna netko u čemu bi mogao biti problem što sustav tako luduje da nemogu nista raditi.
31.08.2017 | 21:51
Koji SSD točno? Ima modela koji nisu kompatibilni i onda rade s prekidima ili strašno sporo, možda je to u pitanju.
31.08.2017 | 22:54
Ugradio sam ovaj SSD disk 240 GB, KINGSTON A400.
Da ali zašto mi neradi Safari ili AppStore samo me izbaci i neda mi ponovno da udem u te aplikacije a mogu uci u druge aplikacije
01.09.2017 | 09:34
Prvi korak je pokrenuti Console.app i pogledati što kaže sistemski log kada pokušaš pokrenuti aplikacije ili u trenutku kada se zatvore.
01.09.2017 | 10:08
Ok. Kad dođem s posla to ću napraviti pa zaljepiti vamo.
06.09.2017 | 19:19
Evo ovo kaze log:

(izbrisao moderator)

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: log.log.zip
Veličina datoteke: 13 KB
06.09.2017 | 20:22
Log snimiš, zipaš, pa priheftaš uz post. Inače učiniš thread strašno nečitkim i teškim za pregledavanje.
To što si postao je izvadak iz system loga. Ja tu ne razaznajem ništa neobično. Otvori Console aplikaciju, s lijeve strane odaberi "All Messages" pa desno gore u tražilici od Console prozora utipkaj ime aplikacije koja crasha (npr. Safari ili App Store). Log će ti se isfiltrirati da pokaže samo retke gdje se spominje ta aplikacija. To, tako isfiltrirano, daj da vidimo.
11.09.2017 | 06:59
Evo da javim, da nikako nisam mogao namjestiti taj SSD na svoj mac, a googlao sam i tražio šta i kako... Vratio sam svoj statri HD i sve radi savršeno, što me dovodi do zaključka kako taj ssd neodgovara mom macu.
11.09.2017 | 09:41
Ovakve stvari bi bile dobro stavljati na jednu hrpu i raditi bazu kombinacija koje ne rade.
11.09.2017 | 10:53
To bi svakako bilo korisno
11.09.2017 | 11:05
Moguće je da SSD ne odgovara Macu, ali moguće je i puno trivijalnije - da ga nisi bio dobro uštekao.
12.09.2017 | 09:07
To sam svakako višestruko provjerio , te napravio 2 puta instalaciju ispočetka ali uvijek isto se ponašao... Sad sa starim HD bar radi a s ovaj SSD ću ubaciti u drugi laptop.. bitno da nestoji i neskuplja prašinu kad sam ga već kupio
16.09.2017 | 12:35
Isto se meni dogodilo na MBP 7,1 s Kingston HyperX 240 GB diskom. Uopće nije bootao. Stavio sam umjesto njega Intelov SSD s kojim nema nikakvih problema, a Kingston nisam uspio pokrenuti čak niti kao dodatni disk na mjestu SuperDrivea pa mi je ostao u ladici kao eksterni disk
17.09.2017 | 09:09
Već par puta se ovdje spominje Kingston i problemi s njime u MAC-u. Očito ih treba izbjegavati.
Ja sam kupio Intel-ov disk.
17.09.2017 | 11:38
Ne treba izbjegavati, nego se treba informirati.

Ugradio sam do sada valjda 30 SSD-a, od toga 95% Kingston V300, svi rade odlično.

No, stoji da je bilo ranih serija koje jednostavno nisu radile s Macom kako treba i Kingston ih je besplatno mijenjao za kompatibilan model.
17.09.2017 | 13:26
dpasaric kaže:
Ne treba izbjegavati, nego se treba informirati.

Ugradio sam do sada valjda 30 SSD-a, od toga 95% Kingston V300, svi rade odlično.

No, stoji da je bilo ranih serija koje jednostavno nisu radile s Macom kako treba i Kingston ih je besplatno mijenjao za kompatibilan model.

Točno, ali nekako mislim kako je bolje zaobići nego riskirati nekompatibilnost. Tebi rade, nekome ne. Ne vjerujem kako je razlika u cjeni tolika da se rizik isplati.
17.09.2017 | 15:49
Nekako se slažem s tim. Zašto bi itko bio spreman na tu gnjavažu kad može jednostavno kupiti SSD drugog proizvođača?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 15 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO