Lažan račun od Apple-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lažan račun od Apple-a

19.09.2017 | 14:33
Ne znam da li se ikome dogodila slična stvar. Imam karticu upisanu na Apple accountu, ali na toj se kartici uvijek nalazi točno onoliko novaca koliko planiram taj mjesec potrošiti na njihov software. Najčeće je 15 kn, jer je 8 kn mjesečno 50 GB iCloud prostora.
Uglavnom, nedavno sam primio mail šatro od Applea na račun od 30$ za neki nepostojeći program, uopće mu nisam zapamtio ime. Prvo što mi je smrdilo je, imam "two factor" autentifikaciju - znači male su šanse da bi mi netko treći ušao u account i napravio taj trošak. Druga "red flag" su bile slike sa logom Apple-a, odnosno nedostatak istih. Bili su samo kvadrati na mjestima gdje se na računima nalaze Appleove slike s logom, i u njima je bio upitnik.
Ali glup i radoznao kakav jesam, umjesto da ga odmah bacim u smeće - kliknuo sam na link i otvorio je Safari, krenuo otvarati neku stranicu da bi ista odmah pocrvenila.
Poruka na stranici je bila nešto tipa "your computer is infected with malicious virus, install MacKeeper to clean it". Odmah sam krenuo na crveni x gore desno da je zatvorim, i nakon što sam to kliknuo izbacilo je prozor "I want to stay" i "Leave page".
I ne možeš stranicu ugasiti normalno, već klikom na leave page.
Sada, kada sam opisao situaciju - red je da vam kažem kako nemam problema sa radom računala. Ali još ranije sam skinuo Sierru, backupirao sve bitno na Time Capsule (još jednom, hvala Smayoo!) - i zapravo čekam High Sierru da je skinem i napravim clean install.
Pitanje koje imam za znalce jest što mislite jesam li si zarazio računalo s nečim ili nisam.
Desilo se sve kako sam opisao. Nikakve lozinke nije pitalo, da odmah to kažem.
I drugo pitanje, da li se ikome od Vas desilo išta takvo?
19.09.2017 | 14:48
Pretpostavljam da se NISI zarazio. Ovaj idiotski i nasilni MacKeeper sa istom shemom da se zatvori stranica u Safariju se i meni jednom pojavio dok sam tražio nečaku sinkronizirani "tajni svijet ljubimaca"

Uglavnom, nisi ništa instalirao, kliknio, upisao password, pa mislim i da nisi pokupio ništa štetno...
19.09.2017 | 15:26
Točno, ako nisi upisao admin password, računalo je čisto. E sad, ima programa koji rade bes admin passworda, ali ih se treba otvoriti. Restart eliminira to. Najvjerojatnije je ono govno cilj instalacije.
Ako si jako sumnjičav, mada ne bi trebao, otvori novog usera i sve prebaci na njega, a starog obriši.
LAžne obavijesti od "Apple-a" znaju meni doći i ja ih instant obrišem.
19.09.2017 | 15:29
Ma sve je ok, ako nisi upisao admin pass, ne brini.
19.09.2017 | 16:27
Dečki, hvala Vam na odgovorima. I nadao sam se da je tako. Što god pročitam ovdje držim se kao Svetog Pisma Nikada nisam instalirao nikakav antivirus, iako me čudi da se u Apple Storeu sada nude antivirusi - dva od njih po pristojnim cijenama pravog programa...
ScreenShot2017-09-19at17.25.23.png

ScreenShot2017-09-19at17.25.48.png
19.09.2017 | 16:37
Doke ovaca, biti će i vune.
Isto kao što u životu je ližeš pod WC-a na željezničkom kolocvoru, tako niti ne daješ adminpass na upit svakakvih programa.

Inaće, dodatak za Safari koji skida s jubitua filmiće, tlačio me s MK-om. U jednom trenutku sam maknuo taj davež od Extensiona i sve je prestalo.
Još uvijek Njuškali ima neko govno koje iskoći svako toliko, ali izignoriram.
Inaće i njuškalo je govno od koda WEB-a jer samo tamo miš ne skrola kako treba, već ima zastoje.
19.09.2017 | 17:17
Ma sve mi je jasno Žabac (ok, ne baš sve iz tvog prvog pasusa ) - ali uvijek su se reklamirali kao tvrtka za čiji OS ne treba AV, pod Steveom Jobsom još - naravno.
Sada - ukucaš antivirus na tražilicu u Apple Store appu - dobiješ ih 20-ak od kojih su ove dvije najskuplje.
Sada neki friški switcher može ići svojom Windows logikom, i odmah kupiti antivirus iako je na Macu.
Ne samo da se kosi sa njihovim temeljnim softwareskim stajalištima, nego je, po meni, čak i iritantno.
Sumnjam da bi se Jobsu ovo sviđalo...
19.09.2017 | 17:30

Ovo je zanimljivo, tko ima vremena neka pogleda.
19.09.2017 | 19:10
Kloba kaže:
Ma sve mi je jasno Žabac (ok, ne baš sve iz tvog prvog pasusa ) - ali uvijek su se reklamirali kao tvrtka za čiji OS ne treba AV, pod Steveom Jobsom još - naravno.
Sada - ukucaš antivirus na tražilicu u Apple Store appu - dobiješ ih 20-ak od kojih su ove dvije najskuplje.
Sada neki friški switcher može ići svojom Windows logikom, i odmah kupiti antivirus iako je na Macu.
Ne samo da se kosi sa njihovim temeljnim softwareskim stajalištima, nego je, po meni, čak i iritantno.
Sumnjam da bi se Jobsu ovo sviđalo...

Hio sam reći kako ne radiš nelogične poteze jer su nelogični. Ako nisi svjesno krenuo instalirati program, koji je uzrok da te netko traži admin pass? Unix>Linux>OSX su takvi OS-ovi koji imaju dobru logiku za razliku od WIN-a.

S druge strane, ti si sam sebi najveća prijetnja od virusa. JA to tumačim kao ljuska od jajeta. Ti iz nutra lako razbiješ ljusku, ali iz vana to ne ide tom lakoćom.

Malo opreza i jaako si siguran od sranja s neta.
19.09.2017 | 20:12
zabac kaže:
Isto kao što u životu ne ližeš pod WC-a na željezničkom kolocvoru,

Čekaj... ti to ne radiš? Meni je mama uvijek tupila da ne idem kenjati u WC na kolodvoru, ali lizanje pločica nije nikad ni spomenula...
20.09.2017 | 04:47
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 7 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO