Time Machine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Time Machine

25.04.2019 | 00:24
Imam ipak na Nas-u preko 70GB slobodno tako da ne znam zašto mi je izbrisao stare check pointe s TM...jednostavno ne nudi ih
25.04.2019 | 01:13
Koji NAS je u pitanju?
25.04.2019 | 23:59
Qnap
26.04.2019 | 11:24
Da bilo koji non Apple uređaj za TM nije službeno supportan, tako da je pitanje zašto je TM ubio stare kopije, a možda je i Qnap OS imao prste u tome... Ne koristim taj brand pa ne znam.

Da li je pitanje možda kvote na folderu u koji TM ide? Da li imaš kvotu složenu na Qnap strani?
26.04.2019 | 19:58
Meni se taj Time Machine uvijek činio malo flimsy. Osobno ga nisam koristio ali gospođa jest i pred par tjedana je također "zaboravio" prethodni backup koji je rađen na eksterni disk koji je u međuvremenu stajao u ladici, tako da smo na kraju obrisali disk i napravili svježi backup.
27.04.2019 | 10:41
Ja tom TM ne vjerujem previse. Kod mene se 2-3 zblesavio na Synology NAS. Pa sam radio ponovno, a to traje li traje

Sada nemam nikakav, vec samo bitne podatke backupujem.

Trebao bi odraditi backup na neki eksterni disk jer novi MBP stize za par dana a na njemu naravno nema USB porta

Tako da ce Synology opet uskociti dok ne stigne i docking station sa normalnim portovima.
27.04.2019 | 13:17
> Meni se taj Time Machine uvijek činio malo flimsy.

To je jednostavno tako. Napravljen je da u tvojoj šumi podataka što brže nađe promjene i to nekud iskopira. Ponekad griješi, mreža padne ili NAS disk ode u meditaciju.

Backup i radiš zato što ne vjeruješ primarnom mjestu gdje spremaš podatke da će 100% bit uvijek u funkciji. Sekundarno mjesto po definiciji ne može biti pouzdanije. Jednostavno računaš, mala je vjerojatnost da će oba diska krepat isti dan.

Da, ali postoji onaj Murphyjev zakon.

Tak da, realno moraš imat više kopija. Meni je TM znao otić, ali pošto imam 4 NAS diska (dvije lokacije) i isto toliko većih USB diskova na koje radim backup, što manuelni što TM, do sad nisam nikad niš izgubio, vjerojatno zato što očekujem da bilo koji TM može prestat funkcionirat u bilo kojem trenutku.

Joj, dok ovo pišem sjetio sam se da imam neraspakirani TimeCapsule, vrijeme je da ga više upogonim, nema smisla, godinu dana skuplja prašinu.
27.04.2019 | 13:42
TM backup je meni uvijek radio max pouzdano dok sam ga koristio onako kako je izvorno zamišljen - cijeli jedan disk samo za njega (bez prtljanja s particijama), dovoljno velik (3-4x veći od sistemskog) i spojen direktno (ne NAS preko mreže, nego USB, FW, TB ili SATA u samom stroju, u slučaju Mac Pro).
TM bacup preko etherneta mi nije nikad radio kako treba, čak ni kad sam jednom probao s posuđenim time capsule.
27.04.2019 | 14:44
smayoo kaže:
TM backup je meni uvijek radio max pouzdano dok sam ga koristio onako kako je izvorno zamišljen - cijeli jedan disk samo za njega (bez prtljanja s particijama), dovoljno velik (3-4x veći od sistemskog) i spojen direktno (ne NAS preko mreže, nego USB, FW, TB ili SATA u samom stroju, u slučaju Mac Pro).

Takodjer I uglavnom 99% vremena problema nisam imao, a koristim ga otkad je uveden u Leopardu. Mada mi to zapravo nije primarni backup, primarni je replikacija cijelog stroja na isti takav, zajedno sa svim diskovima + BackBlaze u kojem mi je gotovo 30 TB ))
27.04.2019 | 15:49
Kod mene nikada problem s Time Machine. Koristim ga često, pogotovo kod migracije sistema na novi disk.

No, uvijek ga koristim na zasebnom velikom disku koji je fizički spojen na stroj, ne preko mreže i onda on backupira sve ostalo. U kućnom stroju imam jedan od 6TB koji onda na sebe radi kopiju četiri manja diska.

Problemi počinju kada se radi wireless backup na Time Capsule i kada jedan Time Capsule čuva na sebi više Macova. Tu sam kod klijenata vidio situacija da se nešto zbrčka i da se mora krenuti od nule.
27.04.2019 | 19:40
Koristim TC od 2008 s malim prekidom, te mi i danas služi. Prije na iMacu a sad na miniju. Služio me uglavnom bežično a već cca 3 g. preko žice. Interesantno, da je i mene zezao preko eterneta kad sam imao ulaz i izlaz spojen. Bez problema radi samo na izlaz spojen mini. Mini je na router spojen žicom a router na TC, a prije mi je TC bio spojen na router a iz TCa na mini, te je znao zafrkavati s mailovima (stavio na forum). TC je prva generacija i jednom mi grom spržio napajanje, pa sam stavio vanjski adapter i od onda me služi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, tino1, Anonimci (596)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO