23.11.2003 | 00:54
Ajmo redom:
1. Zasto prevladava misljenje da je portanje na Wintel platformu jednostavnije nego prilagodba za KDE. Pa ljudi moji, ako iTunesi leze trenutno na BSDu, po logici ih je pustiti na BSDu i poraditi na onim upper level driverima sto ih spominje Dogan, lakse nego portati na programator od ves masine u ovom slucaju Windowse.
2. Slazem se da do sada nije bilo vecih pomaka glede primjene Linuxa kao desktopa. Odgovorno vam tvrdim, stvari su se promijenile. Jebite se svi vi koji cete odmah povuci paralelu sa OS Xom. Jasno da nema usporedbe. Stvar kaska i za Win XP i za Win 2000, ali nije daleko iza. Kusajte SUSE 9.0 Pro, pa mi onda recite sto mislite. A stvar free of charge.
3. Filozofija "nesto, a bez para" odnosi se na OS i pratece programe, a ne na podizanje nepovratnih kredita u banci, odlazak u trgovinu bez placanja, pa time i uzimanje muzike bez placanja. Uostalom, sto se tice gangsta pristupa, mislim da Mac i Wintel zajednica ipak prednjace.
4. A sto se tice tehnicke potkovanosti potrebne za instalaciju jedne i druge platforme, spreman sam se okladiti i dokazati da se varate i da ne pratite scenu. Spreman sam pribaviti masinu, OSeve Linux i XP i jednog dum-dum korisnika, pa da vidimo.
5. Ovo sto kaze Davor stoji, ali ajmo nabrojati ljude u HR koji se bave tocno ovim sto zahtijeva Davor. Dakle, ne one koji bi po tome malo voljeli ceprkati, ( znate ono, malo bi svirao klavir, a sutra bi radije da mu kupite teniski reket ), nego oni koji to stvarno koriste.