Izdavanje e-računa na Macu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izdavanje e-računa na Macu

• Daddo
  • Posjetitelj
30.08.2019 | 09:37
smayoo kaže:
Moram najprije cijeli račun kreirati i inicirati slanje prije nego dobijem opciju dodavanja privitaka pa ne mogu to sad provjeriti, ali za koji dan ću slati još računa pa onda provjerim. Ovako napamet, rekao bih da samo jedan, ali možda može biti ZIP

Privitaka se može poslati više, vidio sam i .DOC i .PDF formate u prilozima, no u pravilu većina šalje PDF, to obično budu otpremnice i/ili "starinski" oblici računa koji bi poslali poštom.
30.08.2019 | 10:25
Nisu starinski. Situacije kod radiva i salje budu takve kakve jesu. Ine idu u privitak.
Proci ce vremena dok se sve ne bude digitalno potpisivalo.
30.08.2019 | 11:03
Ne mora nijedan naručitelj čekati da zakon propiše obavezu digitalnog potpisivanja. Trenutni zakon kaže da se MOŽE digitalno potpisivati i da su takvi dokumenti pravno jednakovrijedni.
30.08.2019 | 11:20
Tocno, sudionoka u gradjenju je puno i svo bi trebali digitalno potpisivati.
Vjerojatnost da su takvi na okipu je mala.
U tom smislu misli kako ce proci vremena dok to ne bude stvarno zazivjelo.
Ponude se vec neko vrijeme potpisuju digitalno.
  • Daddo
  • Posjetitelj
30.08.2019 | 11:34
smayoo kaže:
Ne mora nijedan naručitelj čekati da zakon propiše obavezu digitalnog potpisivanja. Trenutni zakon kaže da se MOŽE digitalno potpisivati i da su takvi dokumenti pravno jednakovrijedni.

Naravno da ne mora. Ali ti kao Izvršitelj sve i da možeš normalno i na bilo kojoj platformi potpisati svoj izdani eRačun (a ne možeš, jer rješenje za potpis radi ili u oblaku putem FINE ili samo na Win), ono što iz tvoje "blagajne" izađe ima jedan broj koji poštuje sljednost i sve što mora (broj blagajne, broj poslovne jedinice...). U sustavu eRačuna za istu uslugu/robu taj račun dobiva - drugi broj.

Recimo mi imamo situaciju da nam Izvršitelj na lokaciji (d)ostavi dokument na kojem piše Otpremnica-račun i koji ima sve elemente "starinskog" računa. Da nismo obveznik javne nabave, ta otpremnica-račun ide u obradu knjigovodstvu i računovodstvu i sve 5. Ali.... kako smo u obvezi primanja računa isključivo E... onda jbg....

Izvršitelj i dalje ostavi na lokaciji tu otpremnicu-račun (i ona je kod njega generirana u sustavu, odrađena je fiskalizacija) a eračun šalje kroz sustav preko onog kog je izabrao za tu uslugu. eRačun ima referencu na tu otpremnicu-račun ali ima novi i sasvim drugačiji broj, drugi JIR i ZKI.

I sve je to u teoriji super. U praksi imaš preko nekoliko lokacija na kojima se izvršava usluga ili se dostavlja roba a podatak o lokaciji isporuke nije obavezan podatak u eRačunu, pa onda svaki račun moraš otvarat da bi našao koji je "tvoj" po otpremnici koja ti je ostavljena.

No ok, svo zlo bilo u tome... doći će još 100-200-300 ili 500 ljudi koji će raditi samo to....
30.08.2019 | 19:03
e-potpis moze i ne mora biti integrirani u sustav poslovnog subjekta.
e-potpis moze i naknadno biti ljepljen na skenirani dokument i ovisi o tome kako je sustav gradjen.
Najseljackije je skenirati dokument u PDF i zaljepiti potpis.
Drugo je generirani dokument u PDF-u na koji se ljepi digitalni potpis.
20.11.2019 | 21:18
Letimično sam čitao pa možda previđam da u osve stvari već rečene.

Računovodstveni uredi moraju imati certifikat. Što znači da tehnički oni mogu izdavati račune za vas. U praksi naša je računovotkinja to odbila jer "će je onda klijenti nazivati u pol noći da im šalje račune kada budu hitno" .

No naravno s vremenom će morati pristati na ovo.

U međuvremenu, ako samo povremeno poslujete sa državnim institucijama, postoji usluga u fini gdje oni šalju e-račune za vas. Prvi put se mora dati punomoć i nakon toga je po računu nekih 30ak kuna.

Meni je privremeno to nekako najjednostavnije. Dok se sve ne uhoda i dok ne postane standard za sve a ne samo institucije, dok poslova za institucija imam desetak godišnje, odem fino u finu i dam im račun, oni ga prepišu u sustav ... i to je to.
20.11.2019 | 22:35
A koliko košta ta Fina-ina usluga po izdanom računu?
21.11.2019 | 01:33
smayoo kaže:

pa napisao sam gore
21.11.2019 | 03:41
Ma uzmite besplatno ovdje kod starog TVRi BBS-era Bixija:

eposlovanje.hr

Trošak je 0 kuna do 31.12.2019., a danas smo pričali i kaže da planira tako i nakon nove godine, tj. servis će se financirati od dodatnih usluga kada se nakupi korisnika.
21.11.2019 | 04:42
ecvis17 kaže:
smayoo kaže:

pa napisao sam gore

Jesi, ispričavam se.
Mislim da je to preskupo u svakom slučaju, osim da STVARNO ne izdaješ više od jednog računa mjesečno.

Mi plaćamo 55 kn mjesečno za do 10 računa mjesečno, i to nam je dovoljno za kompletno poslovanje. Sve račune izdajemo elektronički, nema prtljanja, usput imam uvijek dostupnu urednu evidenciju kad je tko preuzeo račun itd.
21.11.2019 | 04:43
dpasaric kaže:
Ma uzmite besplatno ovdje kod starog TVRi BBS-era Bixija:

eposlovanje.hr

Trošak je 0 kuna do 31.12.2019., a danas smo pričali i kaže da planira tako i nakon nove godine, tj. servis će se financirati od dodatnih usluga kada se nakupi korisnika.

Hvala na info, bacit ću pogled!
21.11.2019 | 17:06
Ima jedna ”caka” kod eposlovanje.hr
Korisnički račun se aktivira tek nakon sklapanja ugovora (na papir pa šalji poštom) na kojem piše da su usluge besplatne do kraja godine, a od 01.01.2020. po standardnom cjeniku kojeg nema NIGDJE - na webu i ugovoru.
21.11.2019 | 23:12
erik kaže:
Korisnički račun se aktivira tek nakon sklapanja ugovora (na papir pa šalji poštom) na kojem piše da su usluge besplatne do kraja godine, a od 01.01.2020. po standardnom cjeniku kojeg nema NIGDJE - na webu i ugovoru.

Ma to sam prvo pitao Bixija jer sam pročitao ugovor. Rekao je da ne brinem i da će u novoj godini sve ostati isto, a kada se jednom nešto počne naplaćivati svatko može istog trena prekinuti ugovor bez ikakve skrivene naknade. Kaže da mu je namjerna održati osnovne stvari zauvijek besplatne, a tek neke napredne funkcionalnosti ili firme s velikim brojem računa bi nešto plaćale. Kaže i da su postojeće usluge od konkurencije s 40 kn + PDV mjesečno za 10 računa "bezobrazno skupe". Ja sam ugovor potpisao i isprobat ću kako radi sustav - prije svega zato jer nisam zadovoljan kako radi Moj e-račun.
22.11.2019 | 12:07
Odlično, mislim danas do Fina-e skočit da se uvjerim kako se ne isplati radit certifikate za mali broj e-Računa za državu
05.12.2019 | 21:04
Saga continues:

Moj e-račun dobio zabranu rada

www.bug.hr/propisi/moj-e-racun-dobio-zabranu-rada-12714
06.12.2019 | 00:29
Ideš??
Čudno mi je da samo Bug piše o tome? A taj screenshot maila? Kako su uopće došli u posjed toga?
06.12.2019 | 02:16
Da, istina je da im je servis bio grozan, ali nisam mislio da je situacija toliko loša da će ih zabraniti. Baš me zanima što će biti dalje, dobro da sam napravio backup račun kod Bixija, samo što je njegov sustav još u razvoju, pa fale neke važne stvari kao PDF preview, ali dobro, za prvu ruku će poslužiti, a i on je obećao da će stalno raditi na usavršavanju sustava.
06.12.2019 | 13:00
www.bug.hr/propisi/elektronicki-racuni-d...u-zabranu-rada-12725

Odmah mi se učinilo sumnjivim, tim više što je Bug bio jedini izvor te vijesti. Jer meni Bug nije nikad baš bio oličenje vjerodostojnosti...
06.12.2019 | 15:54
Za svaki slučaj, nazvao sam ih sada i kažu da normalno rade!
06.12.2019 | 17:52
Vijest iznad svega, pa makar i istinita...
06.12.2019 | 23:53
Niš nije imalo smisla u vezi te prve vijesti kao puno toga vezano uz e račun. Ako 90% prometa ide preko njih onda bi njihova zabrana paralizirala rad pola države. Malo su se zaletili u Bugu.

Usput, jučer sam bio na operaciji mrene i jedino o čemu sam razmišljao nakon te vijesti je film Airplane tj. Ima li pilota u avionu?
21.12.2019 | 12:41
dpasaric kaže:
erik kaže:

Ma to sam prvo pitao Bixija jer sam pročitao ugovor. Rekao je da ne brinem i da će u novoj godini sve ostati isto, a kada se jednom nešto počne naplaćivati svatko može istog trena prekinuti ugovor bez ikakve skrivene naknade. Kaže da mu je namjerna održati osnovne stvari zauvijek besplatne, a tek neke napredne funkcionalnosti ili firme s velikim brojem računa bi nešto plaćale. Kaže i da su postojeće usluge od konkurencije s 40 kn + PDV mjesečno za 10 računa "bezobrazno skupe". Ja sam ugovor potpisao i isprobat ću kako radi sustav - prije svega zato jer nisam zadovoljan kako radi Moj e-račun.

Evo samo kratki info. Jučer sam s Bixijem ekspresno aktivirao korisnički račun i odradio preko njega prvi e-račun. Sve glatko i bez ikakvih problema.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 22 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO