24.09.2019 | 14:49
Nije to toliko loš program, dapače, ima dobrih strana, kreću se zasad u dobrom smjeru. Može se u njemu odraditi korektno pa i više nego što su usluge rodbini i prijateljima. Ja sam svoj osvrt dao iz moje perspektive, ali ja InDesign koristim daleko više nego neki 'obični' korisnici i za moje potrebe on još nije dorađen.
Proći će dosta vremena da komplet tih programa opasno konkurira Adobeu u pro svijetu, sve ovisi kako će razvoj teći. Teško će se netko odreći programa u kojima je godinama radio i preći na novi koji ne može otvoriti nativne fajlove ili ako i može to ne ispadne kako treba.
Za sve one koji su povremeni korisnici, ajmo ih nazvati 'light korisnici' i oni koji tek kreću u dizajnerske vode za njih je Affinity jako dobar izbor, posebno radi cijene samih programa koje su čak i za naše prilike povoljne, ali isto tako i mogućnostima koje će zadovoljiti takav tip korisnika.
Na koncu, svaki od tih programa su ništa više nego alati s kojima će se postići neki cilj pa tako i ovi od Affinitya kojima bi u svakom slučaju dao prednost pred ostalom Adobeovom konkurencijom.