Smanjivanje fotografije u pikselima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Smanjivanje fotografije u pikselima

• iMo
  • Korisnik
  • 19
19.05.2020 | 10:22
... Zna li netko zašto se u Image Size prozoru u Photoshopu (Adobe Photoshop 2020) kod nekih fotografija (čini mi se da su uglavnom fotografirane mobitelom) ne nudi mogućnost smanjivanja fotografije u pikselima? ... Može li se ta opcija opet aktivirati kod tih fotografija i kako? ... Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

PHOTOSHOPproblem200423.png
  • Air
  • Korisnik
  • 70
19.05.2020 | 11:12
Ja na slici koju si poslao ne vidim ništa čudno zašto ne bi mogao upisati broj pixela na koji želiš smanjenje. Trebao bi malo dodatno opisati, što ti se u kojem koraku dešava.
19.05.2020 | 12:30
Ja mislim da, onako realno, Photoshop bas puno i ne zanima cime je ta fotografija kreirana. To je za njega hrpa jedinica i nula

Daj malo vise detalja pa cemo pomoci.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
19.05.2020 | 12:37
Air kaže:
Ja na slici koju si poslao ne vidim ništa čudno zašto ne bi mogao upisati broj pixela na koji želiš smanjenje. Trebao bi malo dodatno opisati, što ti se u kojem koraku dešava.

... Ispričavam se! Nisam stavio ogledni screenshot jer sam ga izgubio ali u prozoru s problematičnim fotogrfijama bude sve kao na priloženom screenshotu - osim podatka o broju piksela. Taj redak, ta slova budu u sivoj boji, dakle nedostupno za izmjene.

Taj problem mi se pojavi uglavnom kada fotografije dobijem od drugih. S fotografijama koje napravim službenim fotoaparatom nemam toga problema.

Ova opcija mi je važna radi prilagođavanja fotografija za mrežnu stranicu. Vjerojatno ima i drugih načina za to ali ovim putem sve fino podesim.
19.05.2020 | 13:34
Bok,
znaci, ako ti je uključena opcija RESAMPLE onda možeš mijenjati broj pixella na slici (resamplati), ako nije, onda ne mijenjaš broj pixella već samo veličinu slike (cm, inch...) ovisno o rezoluciji.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
19.05.2020 | 14:20
... Tito, znam to ali ovo ostaje sivo (neaktivno) u oba slučaja, bilo da je opcija Resample isključena ili uključena.

Uploadat ću screenshot kad budem imao sljedeći takav slučaj.

Duljim putem to rješavam tako da takvu fotografiju otvorim u aplikaciji Preview i iz nje je eksportiram u JPG formatu ali i to ne upali uvijek. Nekada i poslije nije moguće sliku smanjivati u pikselima.
19.05.2020 | 15:35
onda je bug, zovi ljude di si kupio software nek ti rijese problem.
19.05.2020 | 23:02
Mi u Kreativnom smo preko desetljeće ovlašteni Adobe Reseller i osim što ga svakodnevno koristim u poslu, prodao sam tisuće licenci, nikada do sada se nije netko potužio na takav problem niti sam ga sreo u svom poslu.

Iz tog razloga mislim da je u pitanju nešto što nema veze s Photoshopom, npr. zaključana datoteka ili neki drugi eksterni problem. Ako je file otvoren u Photoshopu prilično je nemoguće da nije moguć resize - i to još u samo nekim slučajevima.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
19.05.2020 | 23:54
... Da, i ja smatram da je problem u nekim fotografijama.
20.05.2020 | 00:02
No, pa samo Select All i Paste u novi prozor, bez da uopće razbijaš glavu gdje je problem, sekund posla.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
20.05.2020 | 00:13
... Probat cu tako. Hvala!
20.05.2020 | 00:42
Da li je u pitanju "crackirana", dakle ilegalna verzija Photoshopa, ili možda probna trial verzija. Ako je u pitanju ilegalni software pomoć bi trebao potražiti na mjestu gdje si ga "nabavio".

Pokušaj istu tu radnju napraviti u besplatnoj veziji "GIMP-a", recimo "olakšanoj" verziji Photoshopa, a potpuno besplatnoj aplikaciji. Znam da nije zvučno i močno ime kao Photoshop, ali vjerujem da je GIMP dovoljan za većinu stvari koje mogu zatrebati prosječnom kućnom korisniku.

Ne mora sve biti Photoshop i MS Office - uvijek postoje alternative.

Pokušaj probati to odraditi kod nekog drugog, recimo nekog kolege, pa vidi da limje tamo isti problem.
20.05.2020 | 00:45
A probaj i Photoshop vratiti na zadane postavke, možda se nešto zblesiralo, ili simnegdje nešto slučajno aktivirao/deaktivirao.
20.05.2020 | 12:55
iMo, probaj Pintu, em je free, em je open source i radi odlično, a ne troši resurse sumanuto.

pinta-project.com/pintaproject/pinta/
  • Air
  • Korisnik
  • 70
20.05.2020 | 15:37
drpongra75 kaže:
A probaj i Photoshop vratiti na zadane postavke, možda se nešto zblesiralo, ili simnegdje nešto slučajno aktivirao/deaktivirao.

Da. Možda se nešto zblesiralo.

Nema se ništa slučajno aktivirati ili deaktivirati a što bi imalo utjecaja na problematičnu radnju.

Takđer nema utjecaja ni to da li je slika Lockana u Finderu jer PS kada otvori neku sliku tada je ona "njegova".

Prema iskustvu bagovitosti Adobe paketa u zanjih 5 - 6 godina, vjerujem da je to problem.

Kada opet dođeš u istu situaciju poslikaj i pošalji nam. Nakon toga zatvori tu problematičnu sliku i zatvori PS. Nakon toga ponovo otvori PS i probaj sa istom slikom, vjerujem da će biti OK.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
20.05.2020 | 15:50
... Budem vam poslao. Hvala na komentarima!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 25 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO