18.07.2020 | 11:50
Daddo kaže:
Ne razumijem “4 streama idu sa slabašnog 213j”? Kakve veze ima snaga kad plex server ne vrtiš na tom uređaju nego drugdje?
213j ima gigabitni Ethernet port tako da to definitivno nije usko grlo. Eventualan problem bi mogao biti wifi ali i to bi sa 50+ Mbit na 4 streama moralo raditi.
213j je u ovom slučaju samo SMB/CIFS server a za to ne trebaš neki poseban HW, to i puno slabiji uređaji odrade.
Taj NAS sam kupio za test citajuci Rusty postove. Uzeo sam ga prije 6-7 godina mozda i tada je bio najjeftiniji. Od prvog dana je bio slabasno nedonosce. Iskreno nadao sam se da ce crknuti ili da mu se nesto desi pa da kupim jaci model. Al on radi i radi. Skupa sa WD Red diskovima koje sam tada stavio.
S obzirom da on u pozadini radi svasta (indeksira stalno nesto, photo station, video station, media serveri, skida torrente, uploada backupa na cloud, time machine i sl), nikada nije bi nesto fluidan. Samo DSM sucelje trzeka kada ga koristim. Tek kada sam instalirao Xpenology za test , shvatio sam koliko to sucelje u stvari brzo radi na jacem stroju
Sada sam u postavkama iskljucio sto god sam mogao, da rasteretim HW resurse i koristim ga iskljucivo kao NAS. Sto jednostavnije to bolje. I radi i dalje odlicno.
Trzala su mi 3-4 streama u direct play modu, ali moguce da je to bilo do starog routera. Sada sve radi glatko i zadovoljan sam.