Plex player za Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Plex player za Mac

17.07.2020 | 15:00
Na Macu je Plex server, media je na NAS i to sada radi fino. Android box, ATV, iPhone uredjaji vide i reproduciraju uredno sadrzaj.

Kcerka ima Apple Air. Sta da instaliram na njenom Macu da moze pristupiti serveru kao klijent i konzumirati sadrzaj?
17.07.2020 | 17:52
Probao sam to odmah, ali nece da pokrene app.

Kaze Apple nije u stanju provjeriti ima li virusa, autor mora update napraviti
17.07.2020 | 17:57
Tako ti i treba kada volis uvijek instalirati latest&greatest.
17.07.2020 | 18:32
Proradilo

4 streama idu bez problema sa slabasnog Synology 213j.... Realno to je worst case scenario.

Za sada sam zadovoljan...
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.07.2020 | 20:10
Ne razumijem “4 streama idu sa slabašnog 213j”? Kakve veze ima snaga kad plex server ne vrtiš na tom uređaju nego drugdje?

213j ima gigabitni Ethernet port tako da to definitivno nije usko grlo. Eventualan problem bi mogao biti wifi ali i to bi sa 50+ Mbit na 4 streama moralo raditi.

213j je u ovom slučaju samo SMB/CIFS server a za to ne trebaš neki poseban HW, to i puno slabiji uređaji odrade.
18.07.2020 | 11:45
Ukljucio sam AFP i radi evo sve dan dva. Izgleda da je SMB protokol bio uzrok svih tih cudnih konekcija. Al' jos je prerano za neki konacan sud.

Imam drugi smijesan problem sa Plex. Godinama mi ratujemo i borimo se, a ja mu stalno dajem sanse jer prekrasno izgleda

Server je instaliran na MBP koji se nalazi u spavacoj sobi. Na taj MBP je spojen Thunderbolt ultrawide ogromni monitor.

Nocas oko 1-2 sam gledao Grayhound na ATV+ i nakon filma idem se prebaciti na Plex app na ATV cisto da vidim radi li. I stvarno sve ok. Reprodukcija radi, ne javlja da nema pristup sadrzaju (tj da nema vise mreznog diska) i sl.

Svaki put kada neki klijent pristupi Plex serveru on logicno probudi MBP na kojem je instaliran. Problem je sto taj veliki monitor (i onaj na laptopu) bljesnu i osvijetle cijelu sobu na 30sec mozda.

Moze li se to negdje iskljuciti ili natjerati taj Plex server da bude malo diskretniji u sitne nocne sate i ne budi ukucane koji spavaju?
18.07.2020 | 11:50
Daddo kaže:
Ne razumijem “4 streama idu sa slabašnog 213j”? Kakve veze ima snaga kad plex server ne vrtiš na tom uređaju nego drugdje?

213j ima gigabitni Ethernet port tako da to definitivno nije usko grlo. Eventualan problem bi mogao biti wifi ali i to bi sa 50+ Mbit na 4 streama moralo raditi.

213j je u ovom slučaju samo SMB/CIFS server a za to ne trebaš neki poseban HW, to i puno slabiji uređaji odrade.

Taj NAS sam kupio za test citajuci Rusty postove. Uzeo sam ga prije 6-7 godina mozda i tada je bio najjeftiniji. Od prvog dana je bio slabasno nedonosce. Iskreno nadao sam se da ce crknuti ili da mu se nesto desi pa da kupim jaci model. Al on radi i radi. Skupa sa WD Red diskovima koje sam tada stavio.

S obzirom da on u pozadini radi svasta (indeksira stalno nesto, photo station, video station, media serveri, skida torrente, uploada backupa na cloud, time machine i sl), nikada nije bi nesto fluidan. Samo DSM sucelje trzeka kada ga koristim. Tek kada sam instalirao Xpenology za test , shvatio sam koliko to sucelje u stvari brzo radi na jacem stroju

Sada sam u postavkama iskljucio sto god sam mogao, da rasteretim HW resurse i koristim ga iskljucivo kao NAS. Sto jednostavnije to bolje. I radi i dalje odlicno.

Trzala su mi 3-4 streama u direct play modu, ali moguce da je to bilo do starog routera. Sada sve radi glatko i zadovoljan sam.
18.07.2020 | 12:20
drlovric kaže:
Ukljucio sam AFP i radi evo sve dan dva. Izgleda da je SMB protokol bio uzrok svih tih cudnih konekcija. Al' jos je prerano za neki konacan sud.

Drago mi je da ti je pomoglo i vjerujem da ti je to - to. Makar je AFP “deprecated” i SMB 3.14 ga “outperforma” po svim testovima.

Imam drugi smijesan problem sa Plex. (...) Svaki put kada neki klijent pristupi Plex serveru on logicno probudi MBP na kojem je instaliran. Problem je sto taj veliki monitor (i onaj na laptopu) bljesnu i osvijetle cijelu sobu na 30sec mozda.

Nisam se puno igrao Plexom, ali, ako se dobro sjećam, može ti se sam server vrtiti u headless modu (bez gui), zar ne? Onda ti se ne bi trebao buditi display kad se budi server.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 25 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO