19.10.2020 | 12:52
Treba nam neka efikasna time tracking aplikacija (koliko je tko sati radnog vremena potrošio na koji posao, tj. projekt) za tim od nekoliko ljudi. Ako tko ovdje ima kakva iskustva (dobra ili loša) pretvorio sam se u uho.
Načelno, meni se više sviđa onaj stil da aplikacija bilježi što sam kad radio (npr. od-do si koristio CAD, dokument taj-i-taj, od-do si pisao mailove taj, taj i taj, itd.) pa da ja mogu poklikati koji su dokumenti (ili folderi) i sl. vezani uz koji projekt i na kraju dobiti report koji je agregiran po projektu, nego da moram ručno klikati start-stop i upisivati pojedine projekte ručno svaki put (jer to, naravno, zaboravim).
Ne mora biti besplatno, ali, naravno, preferiram licencu koja se plaća jednokratno, prije nego one koje se plaćaju mjesečno po korisniku.
Važnije od toga, ne sviđaju mi se aplikacije koje sve te podatke drže na nekom svom serveru i usput prodaju informacije o tome što mi radimo nekom trećem zainteresiranom. U tom smislu, ako radi toga neka aplikacija nema usklađivanje, tj. povezivanje tima (dakle da je negdje automatski zbrojeno tko je sve ovog tjedna radio na tom projektu), to mi nije važno. Dovoljno nas je malo da to možemo i ručno.