05.06.2021 | 00:36
Meni ne, sa Wipr-om nisam imao problema osim do nedavno sa YouTube-om. Wipr blokira cca 95% reklama, tu i tamo nešto prođe ali ništa strašno. Ne sjećam se da sam imao iskustva kao i ti. Ako se programeri stranice potrude mogu ti u puno slućajeva svašta progurati pored večine adblockera ali ja se uvijek nekako snađem.
Nisi dala dovoljno informacija za konkretan odgovor jer može bit više stvari. O kojim se stranicama radi? Da li prićaš o Safariju na Macu ili iPhoneu? Ako je na Macu i iPhoneu onda vjerovatno nije neki virus. Ako se problem pojavljuje na specifičnim stranicama onda je vjerovatno neka naprednija reklama.
Možeš probati i probati sljedeće: skini AdGuard (iOS) i/ili AdGuard for Safari (MacOS), oboje je besplatno i open source pa vidi da li će ti onda te iste reklame prolaziti. Samo ukljuće sve extenzije koje će ti se pojaviti instalacijom u Safariju, ima ih puno. Restartaj Safari nakon instalacije AdGuarda i probaj te stranice tada posjetiti. To je najaće riješenje protiv reklama za Safari koje ja znam. To ja trenutno koristim dok ne vidim kako će se situacija odigrati za Wipr-om i YouTube-om.