19.09.2021 | 19:09
Najprije budi siguran da je u tome problem (pročitaj pažljivo moj prethodni post).
Ako si siguran da je to problem, googlaj,
ali budi vrlo precizan u pretraživanju! Puno precizniji, nego što si ovdje (još uvijek nisi napisao koji točno model imaš, ne znamo ni je li retina ili non-retina).
Na primjer, ovo je jedna uputa za retina model
dhavaldalal.wordpress.com/2018/05/29/how...high-sierra-10-13-4/
Ali ima ih puno, i razlikuju se ovisno o tome TOČNO koji model Maca je u pitanju, a ponekad i ovisno o tome koja je verzija OS-a gore.
Također, budi svjestan da su to zahvati koji, ako ih ne odradiš pažljivo, precizno i uz razumijevanje toga što radiš (bez mahnitog copy-pasteanja komandi u terminal), mogu u nekim slučajevima od tvog maca napraviti ciglu. U svakom slučaju,
ne pokreći postupak dok ne provjeriš
- da na stroju imaš urednu, funkcionalnu i dostupnu recovery particiju (kad budiš stroj i držiš cmd+R, da se probudi u režimu za oporavak diska i/ili reinstalaciju OS-a).
- da nemaš problem s neispravnom RAM memorijom i krepavajućim diskom (zavrti osnovni Apple Hardware Test). Na 9 godina starom stroju, to je uvijek moguće (da ima dva istovremena kvara, od kojeg se jedan ispoljava, a drugog nisi ni svjestan dok ne počneš čačkati)
- da imaš funkcionalno punjenje laptopa PUNOM SNAGOM (da ti punjač može održavati punu bateriju preko 95% cijelo vrijeme, ako treba i satima, dok komp nešto radi)
EDIT:
Pisali smo istovremeno pa sam ovo sve napisao prije nego što sam vidio specke koje si postao.
Budi *SIGURAN* u kojim se uvjetima javlja probem. Ako se javlja neovisno o tome jesi li na bateriji ili na punjaču, onda ti je vanjska GPU problem jedino kad ručno u podešenju power managementa poklikaš da uvijek koristi vanjsku GPU.