19.05.2022 | 06:34
@drlovric
1. Daa, slazem se, dobri su
2. Po svemu sudeci bice da je tako, i da probam rucno kompajlirati ne vjerujem da bi opet radilo, jer podrska izostaje za neke drivere, mada sam napravio jos jednu instance Terminal aplikacije koju pokrecem u Rosseta nacinu rada i trebalo bi da radi sa x86_64 instrukcijama.
@jura22 U kuci su mi sve Mac racunala, imam Mac Pro 2008 i MacBook Pro 2012, sto bih mijenjao za obicni PC?
Vecinu stvari Mac moze uraditi, za Win aplikacije tu je Wine i Crossover, a ako bas ne moze tako, postoje i druge metode poput VirtualBox i Bootcamp.
Ovo je vise bilo istrazivanje iz znatizelje, pravo sam iznenadjen kako ovo ikako moze, i uopste kako radi poveznica izmedju M1 i x86_64 arhitekture.
Takodjer su mi prvo bili dali Legion 5, zamijenio sam ga prije ovog za stariji Macbook Pro 13" iz 2018 iz razloga sto je to cudo pretesko za nositi, a i bio bih prisiljen Windowse koristiti, koje nikako ne volem, jer driveri za Linux na tom laptopu ne rade bas dobro (Nvidia GTX 1060 nije u tom trenutku bila bas dobro podrzana).