18.10.2022 | 07:55
Moram priznati da sam uvijek izbjegavao Keychain jer ... da. Uglavnom nikada mi nije padalo napamet imati nešto što se tiče credentials-a zapamćeno unutar web browser password alata ili OSa.
Dakle to je nešto što osobno ne prakticiram kao ni "remember me" čak niti na osobnim računalima ili uređajima unutar kuće.
Dakle prijava explicitnim unosom mi je uvijek bio default i to se nije promijenilo. Dodatno tome, korištenje 3rd party pass managera koji je isključivo pod mojom nadležnosti je nešto što mi je prihvatljivo i bilo kakve izmjene na platformi su transparentno komunicirane do te mjere da mogu prihvatiti ići na novu verziju ili ne.
Keychain s druge strane je dio OSa koji će se nadogradnjom i patchiranjem jednostavno modificirati i prilagoditi nekim promjena, pa nisam nikada bio oduševljen sa tom idejom.
S druge strane, ako planiraš ostati na BW, od Safari v15 nadalje moguće je napraviti export u CSV i onda koristiti custom modifikaciju temeljem službenog članka (
bitwarden.com/help/condition-bitwarden-import/) kako bi pripremio kompatibilni file za import unutar BWa.