Outlook memorija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Outlook memorija

26.03.2024 | 21:47
Kad upalim MacAir raspoloživo stanje memorije je 3 GB. Otvorim Outlook, pogledam opet raspoloživo 3GB, pišem E mailove i nakon nekog vremena dobijem poruku da je raspoloživo 150 MB te se Outlook zatvori. Ugasim računalo, upalim ponovo imam 3 GB memorije, otvorim Outlook i dalje 3GB memorije, pišem E mailove i ponovo poruka raspoloživo je 150 MB memorije i Outlook se zatvori i tako opet...
MacBook Air 2017
RAM 8GB
macOs Monterey 12.6.7
26.03.2024 | 22:32
Nisam shvatio - koje je pitanje?
26.03.2024 | 22:53
Darko, svako računalo koristi sporu pohranu, znači SSD ili hard disk, kada nema dovoljno radne memorije. Ako imaš Air sa samo 8 GB RAM i onda pokreneš Microsoftov bloatware, normalno da računalo ne može raditi s toliko malo prostora na disku.

Generalno na diskovima moraš imati slobodno otprilike onoliko koliko ti je velika i radna memorija, znači za početak očisti disk do barem 8 GB slobodnog prostora. Dobra ideja je i kompletno ukloniti Outlook i preći na Appleov Mail koji racionalno koristi resurse.
26.03.2024 | 22:56
Pa pitanje je kako raditi na računalu i u programu Outlook. Zašto se memorije smanji dok se piše E mail i nakon pola sata se Outlook zatvori s porukom da je preostalo 150 MB, a nakon otvranja Outlooka bilo 3 GB. I treba onda računalo ugasiti, ponovo upaliti i tako nekoliko puta dok se pišu E mailovi.
26.03.2024 | 23:07
Na takvom računalu u Outlooku ne možeš raditi. To ti je isto kao da pitaš kako Fiatom 500 vući prikolicu od 3,5 tone na vrh planine. Kako ti je napisao Davor, makni Outlook i koristi neki normalniji mail client. Ili Apple Mail stock aplikaciju, ili Thunderbird, ili Postbox...
26.03.2024 | 23:21
dpasaric hvala,
mislim da sam razumio.
Da li je moguće sadašnje mailove iz računala prebaciti u Appleov mailove. Pretpostavljam da Apple mail ne koristi memoriju računala da pohranjueje mailove.
27.03.2024 | 00:02
Koliko tih mailova ima? Je li pristup POP3, IMAP ili se radi o Exchange serveru?
27.03.2024 | 00:16
Ima nekoliko tisuća. Mislim da je POP3. Incoming server pop.ht.hr, Outgoing smpt.ht.hr
27.03.2024 | 00:28
Pa konfiguriraj Mail za pristup tom POP3 i neka ostavi mailove na tom serveru tj da ih ne “povuče” u Mail.
support.apple.com/en-gb/guide/mail/mail35803/mac
support.apple.com/hr-hr/guide/mail/cpmlprefacctadv/mac
27.03.2024 | 09:45
Ako je pop server i nekoliko tisuća mailova, oni su već na Macu u Outlooku, nisu više na serveru. Ne koristim Outlook i nemam pojma kako se može mbox eksportirati.
27.03.2024 | 10:22
Ja nisam neki heavy email user. Imam 3-4 privatna accounta, sa manje od 40-50 dolaznih poruka dnevno.

Svasta sam probao od email klijenata, zadnjih par godina sam koristio Spark (na Mac i iPhone). Nedavno sam se vratio na Apple Mail i zadovoljan sam. Sve radi OK.

Svi mi imamo ponekad potrebu pretjerivati i sami sebi napravimo problem instalirajuci alate koji nam realno ne trebaju.

Ukoliko ti neke druge Outlook znacajke nisu bitne, ja bi to maknuo sa tako slabasnog racunala i dao sansu nativnom mail klijentu od Apple.
27.03.2024 | 11:28
Nema Outlook (kao ni ostatak MS škarta) nikakve značajke koje bi ikom mogle biti nezamjenjive, a da stvarno rade.
27.03.2024 | 15:42
Nije Outlook loš, definitivno je najbolji mail klijent, no ne koristim aplikaciju nego Outlook web verziju. To je dodatno veznao s time gdje ti je mail server, a mi u firmi koristimo O365. Aplikacija na iPhoneu je stvarno dobra, a na desktopu jednostavno više ne vidim prednosti standalone Outlooka u odnosu na web verziju.
Privatne accounte imam na Apple Mail i kraj njega ne vidim potrebnu da tražim neki drugi klijent...
27.03.2024 | 17:14
smayoo kaže:
Ako je pop server i nekoliko tisuća mailova, oni su već na Macu u Outlooku, nisu više na serveru. Ne koristim Outlook i nemam pojma kako se može mbox eksportirati.

Mislim da je (barem je tako bilo nekad) najlakše instalirati Mozillu Thunderbird, onda on povuče sve mailove k sebi, a iz Mozille ih možeš povući van u jednoj mapi, ako je do toga. Ali, Thunderbird je mogao preuzeti sve mailove od Outlooka
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 39 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO