Outlook memorija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Outlook memorija

26.03.2024 | 21:47
Kad upalim MacAir raspoloživo stanje memorije je 3 GB. Otvorim Outlook, pogledam opet raspoloživo 3GB, pišem E mailove i nakon nekog vremena dobijem poruku da je raspoloživo 150 MB te se Outlook zatvori. Ugasim računalo, upalim ponovo imam 3 GB memorije, otvorim Outlook i dalje 3GB memorije, pišem E mailove i ponovo poruka raspoloživo je 150 MB memorije i Outlook se zatvori i tako opet...
MacBook Air 2017
RAM 8GB
macOs Monterey 12.6.7
26.03.2024 | 22:32
Nisam shvatio - koje je pitanje?
26.03.2024 | 22:53
Darko, svako računalo koristi sporu pohranu, znači SSD ili hard disk, kada nema dovoljno radne memorije. Ako imaš Air sa samo 8 GB RAM i onda pokreneš Microsoftov bloatware, normalno da računalo ne može raditi s toliko malo prostora na disku.

Generalno na diskovima moraš imati slobodno otprilike onoliko koliko ti je velika i radna memorija, znači za početak očisti disk do barem 8 GB slobodnog prostora. Dobra ideja je i kompletno ukloniti Outlook i preći na Appleov Mail koji racionalno koristi resurse.
26.03.2024 | 22:56
Pa pitanje je kako raditi na računalu i u programu Outlook. Zašto se memorije smanji dok se piše E mail i nakon pola sata se Outlook zatvori s porukom da je preostalo 150 MB, a nakon otvranja Outlooka bilo 3 GB. I treba onda računalo ugasiti, ponovo upaliti i tako nekoliko puta dok se pišu E mailovi.
26.03.2024 | 23:07
Na takvom računalu u Outlooku ne možeš raditi. To ti je isto kao da pitaš kako Fiatom 500 vući prikolicu od 3,5 tone na vrh planine. Kako ti je napisao Davor, makni Outlook i koristi neki normalniji mail client. Ili Apple Mail stock aplikaciju, ili Thunderbird, ili Postbox...
26.03.2024 | 23:21
dpasaric hvala,
mislim da sam razumio.
Da li je moguće sadašnje mailove iz računala prebaciti u Appleov mailove. Pretpostavljam da Apple mail ne koristi memoriju računala da pohranjueje mailove.
27.03.2024 | 00:02
Koliko tih mailova ima? Je li pristup POP3, IMAP ili se radi o Exchange serveru?
27.03.2024 | 00:16
Ima nekoliko tisuća. Mislim da je POP3. Incoming server pop.ht.hr, Outgoing smpt.ht.hr
27.03.2024 | 00:28
Pa konfiguriraj Mail za pristup tom POP3 i neka ostavi mailove na tom serveru tj da ih ne “povuče” u Mail.
support.apple.com/en-gb/guide/mail/mail35803/mac
support.apple.com/hr-hr/guide/mail/cpmlprefacctadv/mac
27.03.2024 | 09:45
Ako je pop server i nekoliko tisuća mailova, oni su već na Macu u Outlooku, nisu više na serveru. Ne koristim Outlook i nemam pojma kako se može mbox eksportirati.
27.03.2024 | 10:22
Ja nisam neki heavy email user. Imam 3-4 privatna accounta, sa manje od 40-50 dolaznih poruka dnevno.

Svasta sam probao od email klijenata, zadnjih par godina sam koristio Spark (na Mac i iPhone). Nedavno sam se vratio na Apple Mail i zadovoljan sam. Sve radi OK.

Svi mi imamo ponekad potrebu pretjerivati i sami sebi napravimo problem instalirajuci alate koji nam realno ne trebaju.

Ukoliko ti neke druge Outlook znacajke nisu bitne, ja bi to maknuo sa tako slabasnog racunala i dao sansu nativnom mail klijentu od Apple.
27.03.2024 | 11:28
Nema Outlook (kao ni ostatak MS škarta) nikakve značajke koje bi ikom mogle biti nezamjenjive, a da stvarno rade.
27.03.2024 | 15:42
Nije Outlook loš, definitivno je najbolji mail klijent, no ne koristim aplikaciju nego Outlook web verziju. To je dodatno veznao s time gdje ti je mail server, a mi u firmi koristimo O365. Aplikacija na iPhoneu je stvarno dobra, a na desktopu jednostavno više ne vidim prednosti standalone Outlooka u odnosu na web verziju.
Privatne accounte imam na Apple Mail i kraj njega ne vidim potrebnu da tražim neki drugi klijent...
27.03.2024 | 17:14
smayoo kaže:
Ako je pop server i nekoliko tisuća mailova, oni su već na Macu u Outlooku, nisu više na serveru. Ne koristim Outlook i nemam pojma kako se može mbox eksportirati.

Mislim da je (barem je tako bilo nekad) najlakše instalirati Mozillu Thunderbird, onda on povuče sve mailove k sebi, a iz Mozille ih možeš povući van u jednoj mapi, ako je do toga. Ali, Thunderbird je mogao preuzeti sve mailove od Outlooka
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 41 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jmirakul, Riba, smayoo, Anonimci (765)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO