iWork serial!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iWork serial!

10.09.2008 | 02:25
upravo sma skinul iWork 2008 al bez serial keyz.
mozda netko ima il kak vec to ide?
unaprijed uzasno zavalan..
10.09.2008 | 11:48
Kak to ide? Odes u ducan i kupis
NHF i nisam neki veliki cistunac sto se tice softvera (iako se trudim) ali ovako javno traziti na forumu je malo too much. Ako nista drugo barem se potrudi da sam nadjes serial.
10.09.2008 | 15:14
Tomi, iWork je još jako "bebast" software u kojem puno toga nedostaje (s iznimkom Keynotea koji je fakat puno napredniji od Powerpointa, ali to je upotrebljivo samo ako ostaje na Mac-u).

Skini Neo Office koji je čisti freeware (ne moraš platiti baš ništa, iako sam ja osobno priložio nešto i namjeravam svako toliko, dokle god budu napredovali), puno je napredniji (osobito što se tiče Excela) i (ako si prije radio s Microsoft Officeom) period navikavanja je kraći.

Što se tiče Moschusove primjedbe, podržavam ga. Svi znamo da se za osobne potrebe u ovoj zemlji software baš i ne kupuje, ali pokušajmo barem težiti tome da cijenimo nečije intelektualno vlasništvo.
11.09.2008 | 11:55
Evo Tomi, probaj na www.serialz.to/serialbox.html. Preuzmi, instaliraj i nađi serial.
06.12.2008 | 00:14
Slazem se da bi trebalo respektirati neciji rad i kupovati software, ali to nije bas praksa ni u zemljama sa puno vecim zivotnim standardom, barem kad se radi o programima za "po doma" i potpuno razumijem Tomija.

Medjutim Tomi razumi i ti nas, korisnike ovog foruma, da se istom nece bas dizati ugled ukoliko se na njemu pocnu pojavljivati warez linkovi.

Za pitanja takve prirode savjetujem ti da pitas Google. Puno brze ces dobiti ono sto trebas nego ovdje ,)

I jednostavno ne mogu a da na kazem, koliko god se to ne dopadalo dezurnim mrziteljima Microsofta, ali daaaaaaaaleko NAJBOLJI text processor je MS Word. Jednostavno liga za sebe.

Mada je i Neo Office potpuno upotrebljiv paket koji ce zadovoljiti potrebe bar 80% korisnika.
07.12.2008 | 21:16
Ajde ako imaš vremena objasni malo što to znači "daaaaaaaaaaaleko najbolji"? Pogotovo u odnosu na Neo (odnosno OpenOffice). MS Word koristim na poslu svakodnevno, od Worda 6, preko Office 95, pa 2000, pa 2003, pa 2007 (sve na PC platformi), a NeoOffice doma već oko godinu dana, također svakodnevno. Osobno ne vidim gotovo ništa što Word može, a Neo ne može, a smatram se prilično naprednim korisnikom. Toliko naprednim da mi barem jednom tjedno ljudi koji sebe smatraju naprednim korisnicima dođu s pitanjem "kako si to napravio?".

Stvar je u tome što u Neu nisu sve stvari na istom mjestu kao i u Wordu pa netko navikao na Word tko nema dovoljno vremena lako zaključi da Neo nešto ne može.
07.12.2008 | 23:37
Uz duzno postovanje prema Neo, MS Word je BRAND. Svatko ziv na svijetu zna sto je to i postao je de facto sinonim za naziv za obradu teksta.

I sam ga koristim od Office paketa 4.3 do aktualne verzije, i mozda nisam Power user kao ti, ali poznajem ga dovoljno dobro da mogu imati svoj stav o tom proizvodu.

Tvrdnja da je "neko navikao na word" po meni ne stoji, jer je posljednja verzija 2007 toliko razlicita od prethodne 2003 da sam gotovo pa morao ponovno uciti taj program.

Vidio sam da je i verzija za mac dosta slicna i ima ribbone umjesto klasicnih izbornika (nisam nikada koristio u praksi pa mozda grijesim).

Na koncu i Apple u svojim reklamama usmjerenim ka switcherima jasno daje do znanja da MS Office paket (prvenstveno Word i Excel) rade na Mac-u. To daje dovoljnu tezinu vrijednostima tih prozvoda. I vjeruj da puno ljudi koji prelaze na Mac upravo kupuje Office za Mac.

Koliko je kvalitetan spell checker za hrvatski jezik u Neo?

MS Word u sprezi sa Excelom cini nepobjediv duo. Ne postoji nista na svijetu sto bi im ovoga momenta moglo parirati.

Jer da ima Google bi to kupio do sada

Ali tko sam ja da sudim, to je samo moje misljenje...
08.12.2008 | 00:47
drlovric je napisao:
Uz duzno postovanje prema Neo, MS Word je BRAND. Svatko ziv na svijetu zna sto je to i postao je de facto sinonim za naziv za obradu teksta.

Ovo je argument koji to nije. Posve je sigurno istina to što kažeš da ga koristi ogromna većina, no to nije argument da je "daleeeeeeeeeeeeeeeeko" najbolji. Naprotiv, za mene čak obratno. To je samo znak da je najbolje izreklamiran i raznim potezima poslovne strategije najbolje proguran na tržište, a što opet znači da sigurno nije najbolji. No, dobro, to već zalazi u sferu političke ekonomije.

U svakom slučaju, moje je životno iskustvo da većina radi to što radi zato što to radi većina, baš kao i ti.

Oba HR spell checkera (Word i Neo) su onoliko dobri koliko radiš na njima. Out of the box su oba manjkava (puno je riječi koje ne prepoznaju i nemaju kvalitetan mehanizam za savladavanje 7 hrvatskih padeža), a Wordov čak i nešto više, ali to nije bitno. Nakon par mjeseci intenzivne uporabe naučiš ga dosta.

Argument o "sprezi" Worda i Excela nisam baš shvatio, jer baš i nema neke sprege. Na kakvu si spregu točno mislio? Tamo negdje u Officeu 95 su bili napravili onaj "Binder" koji je kao trebao generirati jedinstvene dokumente od raznih docova i xlsova pa su od toga odmah i odustali. Ako spregom smatraš to što možeš raditi copy-paste iz jednog u drugi - to im ne radi baš najbolje. Bolje radi copy-paste između Opere i Nea nego između Excela i Worda.

Da ne spominjem koliko MS Office troši resursa. Čisti bloatware. Jedan od razloga zašto na ganc novom iMacu želiš dodavati RAM i HDD, zar ne?

Konačno, ostaje vječno pitanje - koliko si platio Office 2007? A koliko ćeš platiti Office 2008 za Mac?

Na kraju zapravo i nisi dao neki argument. Ostaje samo tvoja subjektivna percepcija kako je Word "daleeeko" bolji zato što je brand.

PS

Da se razumijemo - da smo govorili o Excelu, ja bih se zaista složio da je Excel sigurno bolji spreadsheet od bilo kog drugog kojeg sam koristio (iako Neo/OpenOffice vrlo blizu slijedi), s tim što nema ni 5% njegovih korisnika koji koriste više od 10% njegovih mogućnosti. Al' kud si baš word potego... Word je tek kod 2000 dostigao mogućnosti WordPerfecta 5.2.
08.12.2008 | 03:20
Nazalost situacija sa MS Officeom je takva da je de facto standard u poslovnom svijetu. Jest, pokusao sam ja sa raznim alternativama, ali kad svi koriste Office onda sebi samo zadajes glavobolje, da bi na kraju zakljucio da je ipak najjednostavnije koristiti Office. Ovdje argument sa cijenom nije bitan kad ga i tako uglavnom mora kupiti firma.
Za doma mi i tako ne treba nista bolje od TextEdita.
08.12.2008 | 11:02
Ajda da i ja reknem koju. Argument o rasprostranjenosti worda ja prihvaćam kao tužnu činjenicu, a ne jamstvo kvalitete. Uostalom, ako je kvaniteta jamac kvalitete, onda je coca cola najkvalitetniji proizvod koji je Čovjek izmislio, a svi znamo da to baš i nije tako. Ili, da spustimo paralelu na ono što jesmo: koliko ljudi na svijetu koristi prozore, a koliko OSX? Pa onda je ziher da su prozori bolji, ne?
A bar mi ovdje znamo da to nije tako. Jedno je linija manjeg otpora koju spominje Riba, da si uštediš probleme i objašnjavanja, a drugo je kvaliteta (koja je zapravo također u određenoj mjeri subjektivna).
Zapravo što je kvaliteta? Oko toga smo na faksu imali rasprava i rasprava i kak sam strojar po struci većina ljudi kvalitetu opisuje 'kao nekaj kaj se ne kvari'. Za to pak postoji izraz, pouzdanost, dugovječnost što bih ja na kompu preveo kao stabilnost. Pa onda ni po tom kriteriju word nije najbolji; (word has unexpectedly quit).
No, ako kvalitetu opišemo kao stupanj ispunjenosti korisnikovih očekivanja, onda je word kvalitetan proizvod jer su i očekivanja većine njegovih korisnika uglavnom iznimno mala....
08.12.2008 | 13:18
Da. Paradoksalno, ali je tako.

Inače, Riba, znam dosta firmi koje su na OpenOfficeu. Naravno da bi imali problema kod razmjene kompleksnih dokumenata s preciznim prijelomom, ali za standardnu office uporabu tih problema - nema.
08.12.2008 | 13:53
Ne mogu se oteti dojmu da svi korisnici Mac racunala "iz dna duse" mrze i preziru sve sto je iz Microsofta

Treba biti posten pa priznati da je iz te kuce izaslo puno dobrih proizvoda (Age of Empires mi odmah pade na pamet ), a Word je definitvno jedan od njih.

Nije bitno da li je ovrekill ili preskup, bitno je da je dobar i da je standard u praksi.

Bilo gdje da se zelite zaposliti gdje traze neko IT znanje to ukljucuje poznavanje MS Office paketa, a ne Neo. Mada je vrijeme prilagodbe (ako znas bilo koji od njih) par dana.

Na koncu poznajem puno ljudi koji koristeci predloske i novo sucelje u Wordu 2007 za tili cas sloze neku pozivnicu, dokument, fax ili bilo sto drugo i njima vise od toga ne treba. Postoji armija takvih korisnika koji ne koriste ni 5% mogucnosti. Moja supruga je takva, i ja volim Word jer nece mene zapitkivati kako da sta napravi

Ne kazem da to ne bi mogli napraviti u Neo, ali ne sa takvom lakocom.

Da ne govorim o podrzanoj literaturi, knjigama, brojnim tecajevima za taj program. Postoji li uopce tecaj za korisnike koji zele nauciti Neo?

Osobno sam radio u US ARMY dulje vrijeme, i svi koriste MS Office (doduse uvijek predzadnju verziju). Zasto ne uzmu Neo ako je jos i besplatan?

Navodite da je prednost Neo paketa sto zauzima manje diska i resursa racunala. Kome je danas bitno koliko hard diska popapa neki program. To je igralo nekada kada smo imali diskove po 1GB ili manje.

Ja openoffice vidjam samo po internet caffeima, i to najcesce onima koje je posjetila BSA inspekcija i kaznila ih

Traje akcija Office 2007, tri licence za 400kn. Jel to izdatak neki za Win korisnike?

Kada suporedim ta dva paketa u cjelosti, ja na to gledam kao na situaciju, "sto si kupio Audi A6, kada te i Yugo dovozio na posao?"
08.12.2008 | 14:40
ova akcija 3 licence za 400 kuna je sad i do isteka zaliha. Ja se sjećam nekih drugih iznosa koji su započinjali s 3500 pa još nešto sitno...
No, poanta je samo u ovome: word je sigurno OK proizvod, a mi smo se uhvatili za tvoju izjavu da je t daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleko najbolji text procesor i sad ti samo ukazujemo da postoje jednako vrijedne alternative.

A kad već potežeš paralelu s autima, onda ti zapravo tvrdiš da je A6 daaaaaaaaaaaaaaleko najbolji jer ga imaju sva ministarstva koja su ga kupila za našu lovu običnih smrtnika koji si ga nemremo kupiti i pritom se šutke prelazi preko činjenice da na tržištu postoje i drugi jednako moderni i kvalitetni auti koje ministartska žgadija ne doživljava dovoljno vrijednim njihov statusa.
Tako je onda recimo neki subaru legacy nedovoljno dobar da bude ministarska limuzina, iako može sve što i A6 samo zato jer ga dotični gospodin ne prepoznaje kao brend, a to ne čini ni njegov susjed koji mu zato nemre zaviditi na njemu.

Mi smo od rasprave o kvaliteti word otišli u smjeru percepcije brenda o čemu je Smayoo ponešto rekao na samom početku rasprave.

To me podsjeća na onaj izlizani vic. Kak električar mijenja žarulju? Odrvne staru i zavrne novu. Kak to čini korisnik windowsa? Ne mijenja ju, nego ju takvu skurenu proglasi za standard! (koji onda masa sljedbenika slijepo slijedi uvjerena da to mora biti tako, jer tako jest...)

Sve OK, koristi word, bez zamjere i žučiB)
08.12.2008 | 23:44
drlovric je napisao:
Ne mogu se oteti dojmu da svi korisnici Mac racunala "iz dna duse" mrze i preziru sve sto je iz Microsofta

Stisni zube, bori se, i otmi se tom dojmu, jer sam npr. ja Mac korisnik manji dio vremena (samo kod kuće), dok sam na poslu, dakle najmanje 8h dnevno, PC korisnik, što slijedom politike firme, što slijedom posla (projektant sam, AutoCAD mi je glavni alat, a on ne postoji u verziji za OS X). Osim toga, u životu ne mrzim ništa. Mržnja je prije svega autodestruktivan osjećaj i najviše škodi upravo mrzitelju. Ne prezirem sve što je iz Microsofta, samo većinu ali da si pažljivo čitao moj prethodni post, mogao si primjetiti kako sam vrlo izričito i jasno pohvalio MS Excel.

Treba biti posten pa priznati da je iz te kuce izaslo puno dobrih proizvoda (Age of Empires mi odmah pade na pamet ), a Word je definitvno jedan od njih.

Hm. Definiraj "puno". I definiraj "dobro". Po mojoj definiciji "dobar" je samo Excel. Također po mojoj definiciji, "jedan" nije "puno".

Nije bitno da li je ovrekill ili preskup, bitno je da je dobar i da je standard u praksi.

Mais non, mon ami, pas de tout. Itekako je bitno da li je overkill i da li je preskup. Osim, naravno, ako imaš neograničene resurse (što je obično povezano s tim da te netko drugi financira). Da je dobar, to je bitno, slažem se. Nije dobar. Zato što je overkill i zato što je preskup (ne samo novaca za njega samog, nego i novaca za hardware koji ga može kvalitetno vrtiti).

Bilo gdje da se zelite zaposliti gdje traze neko IT znanje to ukljucuje poznavanje MS Office paketa, a ne Neo. Mada je vrijeme prilagodbe (ako znas bilo koji od njih) par dana.

Ovo je točno. Čak i ako ne traže neko IT znanje, nego se radi o običnom administrativnom, tajničkom ili sličnom poslu. I isto tako mogu posvjedočiti kako sam upoznao desetke samouvjerenih kandidata koji su u svoj CV napisali kako suvereno vladaju MS Officeom pa su u Wordu prijelom stranice radili tako da lupe ENTER 60 puta. Tako da je zapravo sasvim svejedno što se traži. Ako netko zna jedno - zna sve. Ako ne zna nijedno, a ima dovoljno debelu kožu, i opet će napisati da zna sve.

Na koncu poznajem puno ljudi koji koristeci predloske i novo sucelje u Wordu 2007 za tili cas sloze neku pozivnicu, dokument, fax ili bilo sto drugo i njima vise od toga ne treba.

Ozbiljno? Znaš "puno" takvih ljudi? Ajde, molim te, ne trebaju mi njihova imena, ali stani lijepo pred ogledalo i pobroji ih onako iskreno, po duši, dok se gledaš u oči. Pa napiši ovdje rezultat.

Ja ih znam 3 (tri).

Postoji armija takvih korisnika koji ne koriste ni 5% mogucnosti. Moja supruga je takva, i ja volim Word jer nece mene zapitkivati kako da sta napravi

To je, naravno, samo stvar navike. Da se navikla na Neo, volio bi Neo. Ali ti si je (ili netko drugi) opskrbio (moguće i ilegalnim) Wordom, zar ne?

Ne kazem da to ne bi mogli napraviti u Neo, ali ne sa takvom lakocom.

Ali, dapače, bi. Stvar je samo u 15% razlike u rasporedu komandi na menijima i toolbuttona.

Da ne govorim o podrzanoj literaturi, knjigama, brojnim tecajevima za taj program. Postoji li uopce tecaj za korisnike koji zele nauciti Neo?

Mais oui, bien sur. Da te je zanimalo, znao bi za njih. Štoviše - besplatni su za određenu populaciju, a organizira ih CARNet. Ne specifično za Neo, ali za OpenOffice (Neo je native OS X port Opena).

Osobno sam radio u US ARMY dulje vrijeme, i svi koriste MS Office (doduse uvijek predzadnju verziju). Zasto ne uzmu Neo ako je jos i besplatan?

Nisam vidio još nijednu vojsku koja koristi išta besplatno. Vojsci nije bitno da je besplatno, nego da ima papir da oni to smiju koristiti. Primjerice, stanovita eminentna mesna industrija u hrvatskoj morala je potrošiti značajnu količinu novca na pribavljanje razne papirologije kako bi mogla steći uvjete da postane standardni NATO dobavljač mesnih konzervi. Iako nijedan od tih papira zapravo nije utjecao na (visoku) kvalitetu njihovih mesnih konzervi, ali je svakako utjecao na cijenu.

Navodite da je prednost Neo paketa sto zauzima manje diska i resursa racunala. Kome je danas bitno koliko hard diska popapa neki program. To je igralo nekada kada smo imali diskove po 1GB ili manje.

To igra uvijek. Razmisli zašto želiš kupiti 1 TB disk i još 2 GB RAM za svoj novi iMac iako bi sasvim komotno mogao raditi i bez toga da nisi rob svog apriornog sustava vrijednosti. Da dalje ne elaboriram.

Ja openoffice vidjam samo po internet caffeima, i to najcesce onima koje je posjetila BSA inspekcija i kaznila ih

Ja ga dosta viđam i po firmama koje je posjetila BSA (koja btw nema ovlast kažnjavati). Viđam ga po firmama kojima je smiješno da za office paket moraju platiti više nego za osnovni software alat kojim zarađuju kruh svagdanji (jer npr. mrežnom licencom AutoCAD-a pokrivaju optimalno svoje radno opterećenje, ali Office moraju platiti za svaki, baš svaki stroj u firmi, bez obzira koliko je često i intenzivno u funkciji).

Traje akcija Office 2007, tri licence za 400kn. Jel to izdatak neki za Win korisnike?

To ti je Djuro već odgovorio. Ja ću dodati da traje i akcija za NeoOffice. Plus beskonačno licenci za nula kuna. Koliko je to puta manji izdatak po licenci?

Kada suporedim ta dva paketa u cjelosti, ja na to gledam kao na situaciju, "sto si kupio Audi A6, kada te i Yugo dovozio na posao?"

Svojim si tekstom, a osobito ovom posljednjom rečenicom zapravo dokazao kako nisi nikad ni usporedio ta dva paketa u cijelosti. Ili, ako inzistiraš da jesi, molim te daj mi reci koliko si otprilike vremena utrošio na tu usporedbu?

Što se tiče Audija i Yuga, potpuno se slažem s pitanjem. Ako ti treba auto samo da te doveze do posla, što fali Yugu? Nisi valjda snob koji se mora qrčit pred susjedima??

Iako je usporedba preekstremna. Odnosu MS Office - Neo Office primjerenija je usporedba Audi A6 - Kia Magentis. Yugo bi bio npr. Vizawrite za Commodore 64.
09.12.2008 | 22:56
Isuse bože dosta,pa svak ima pravo na svoje mišljenje.Ovo je mjesto di bi si ljudi trebali pomoč a ne prepirat se,pozz
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.12.2008 | 00:05
Meni je ovo jedan krasan thread, koji govori dosta važnih detalja o funkcioniranju stvari..

žao mi je jedino što quotanje nije više onak pregledno ko prije..
10.12.2008 | 03:40
Mrzim Office. Excel još ok, ali Word... i uz sve druge opcije koje bih rado koristio, na kraju opet radim u Wordu i psujem ga svaki dan, ali to mi je lakše nego plivati uzvodno dok svi idu niz rijeku...
Najviše mrzim što se stalno pravi pametan, a glup je. Onda mu isključim "pamet", ali on uvijek nađe načina to nekako zaobići i opet se praviti pametan...
10.12.2008 | 10:43
Ma nije ovo svađa, ovo je samo sukob razmišljanja i nekih zaključaka koji su posljedica krivih pretpostavki ili krivo postavljenih teza.
I ja nekad bijah mlad(jahan) i isto lakomislen po pitanju resursa, nabavke programa (što je zapravo bio i ostao eufemizam za krađu). No, kad dođu djeca, onda odogovrna osoba koja od njih želi učiniti osobe boljima od sebe više ne prelazi cestu gdje nije zebram čeka zeleno na semaforu za prelazak ceste i slično. Jednostavno, nemam moralno pravo njim držati prodike ako se sam tako ne ponašam.
čemu ovaj uvod? Pojma nemam ni sam, zagubil sam se u silnoj mudrosti:huh:

Htjedoh reći da mi nismo mrzitelji MSofta, nego jednostavno smo manje-više svi u godinama da cijenimo da nešto radi i ne zaj....a i ne nameće svoje kvazi mišljenje i znanje, kako je Davor lijepo primjetio (gud point, to sam i zaboravio, one silne upadice i auto edite i ne znam kaj što se pojavi kad najmanje očekuješ i posve nepotrebno) i još k tome bude jeftino ili, još bolje, besplatno.
Pa je tako mojim poznanicima posve nevjerojatno kad ja njima objašnjavam da s kompom dobivaš i operativni sustav i sve potrebno za rad jer se 'to i tako nabavi i padne sa šlepera'.
Pa da sad ne odemo predaleko oko Worda, slažem se s Ribom da je većini korisnika (sad govorim o 90-ak posto, ziher) posve dovoljan i textedit koji radi munjevito i može dovoljno toga ako se radi samo o obradi texta. Na žalost, kod mene u firmi nisu imali sluha za to, pa se radije, linijom tog istog manjeg otpora i zbog, pazi sad! entouragea koji se onda većinom koristi s POP acountima:ohmy: iskraclo megabakse za office 2004 iako smo svi na OSX-u i svi imamo textedit i mail.app
Da mi je bilo dohvatit samo deset posto te love koja je bačena.....

Kaj se mene tiče, slikovito rečeno, iako svi oko mene piju coca colu, ja ne bum. Meni je draža voda pa sad samo molim Smayoo-u da i mene ubroji u neku manjinsku grupu kojima on po defaultu pripadaB) Operu koristim povremeno, priznajem, ali ne stalno:P
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.12.2008 | 11:33
Bit će je iz Davora na trenutak progovorio desničar/dioničar ili kako bi sd moj prijatelj mudro uletio i viknuo D.D.
Čisto sumnjam da si sposoban mrziti..

Ja čak više koristim Stickies, nego TextEdit.. iWork sam si kupil zbog Keynotea, a Pages sam otvorio par puta i kad bih se nalazio u situaciji da moram neki tekst lijepo formatirat (a ja sam tutlek za takve stvari), koristio bih neki od ponuđenih templatea.

Keynote rula i u njemu je "ova moja" napravila takav CV da si ga i dan danas pustim prije spavanja ak sam imal loš dan.. Kaki PPS sa onim magenta i žutim slovima, kad mi to neko stavi, mlade dobijem..
10.12.2008 | 12:07
hrvoje_ je napisao:
Isuse bože dosta,pa svak ima pravo na svoje mišljenje.Ovo je mjesto di bi si ljudi trebali pomoč a ne prepirat se,pozz

ja ovo opce ne vidim kao svadju vec kao dobru, argumentiranu raspravu izmedju ljudi koji imaju razlicite stavove A za to forum i sluzi, ne? Ono, forum - rimski trg, centar grada, mjesto za trgovinu i vjezbanje demokracije

@ drlovric - evo, ja sam Mac user koji NE mrzi sve sto je izaslo iz Microsofta samo zato sto je njihovo

i da, koristim Office iz istih razloga koje je Davor naveo. Idem linijom manjeg otpora
10.12.2008 | 12:17
Nisam ni rekao da je svađa,da je argumentirana rasprava stoji(za kaj i forum služi ),nemoraš odma na zadje noge.Samo sam htio smanjit napetost koju sam doživio čitajući o mrziteljima i nemrziteljima MS.
10.12.2008 | 15:36
vidis, ja inace jako volim net komunikaciju (chat, forume i slicno) ali istovremeno mi nekad takav oblik komunikacije i smeta jer, bez obzira na hrpu smajlica kojima mozes "docarati" atmosferu ipak postoji ta neka prepreka u komunikaciji

jer na npr, uopce nisam, ni najmanje, citirala tvoj post u namjeri da napadam niti bilo sto slicno i nisam imala osjecaj da sam se postavila na "zadnje noge" kako si rekao ...samo sam komentirala kako ja dozivljavam cijelu ovu temu

no, nebitno....back on topic

upravo sam nekaj radila u Wordu i odjednom mi se poceo vrtiti ventilator na MacBooku da sam mislila da ce se sve razletjet. Kad sam kvitala Word sve se smirilo .

A imam legalni office i sve to skupa. No, i dalje ne radi bas najbolje. Ali kao sto sam rekla, bez obzira na probleme koje imam s Wordom i dalje ga koristim jer mi je to, u krajnjoj liniji, lakse...koliko god to apsurdno zvucalo.
10.12.2008 | 15:41
Ja se bojim Worda.
10.12.2008 | 17:01
Strah je dobar, kome ga Bog dade
10.12.2008 | 17:02
Auff, jbt od jedne moje konstatacije ili mozda razmisljanja naglas, nastade ekscesna situcija

Neki ovo cak nazvase i svadjom. Po meni je apsurdna ta teza jer stvarno se nitko nije svadjao, ovo je nekakav konstruktivni dijalog.

Jucer sam prvi put probao Word 2008 for Mac i mozda sam poceo kuziti zasto ga mrzite

Sve ovo sto sam ranije rekao za word se odnosilo za Word na win platformi i moja extremno pozitivna iskustva s tim alatom.

Ali ovaj Office for Mac mi je hmmmmm....

Budem tom paketu dao jos par dana da se probam naviknuti, a onda cu mozda i ja potraziti alternativu neku. Jer ovo sucelje worda for mac je totalno drugacije od onoga sto sam ja tek naucio na PC u 2007. Sada ispade da u 2 godine trebam tri puta uciti kako da radim u Wordu Word iz Office 03, pa 07 pa ovaj 08, nisu niti nalik jedan na drugog

Sve ovo gore izreceno ipak ne mijenja moj stav da je Word najbolji text procesor na Win platformi

Tek sam promijenio platformu i presao na Mac OS, toliko stvari jos imam za odraditi i nauciti da mi se uopce neda misliti o Wordu. Moram ga imati radi klijenata koji salju tekstove za webove ali trenutacno ne puno vise od toga.
10.12.2008 | 21:17
eto sad znaš. Ako se ne varam, u Twin Peaksu je bila jedna rečenica: The owles are not what they seem.....

Tako ćeš sad otkriti da MS na OSX-u nije identičan onm na što si navikao.. Alterantive su često bolje, a MS je samo linija manjeg otpora i zapravo loša navikaB)
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.12.2008 | 23:18
Ne znam..

Ovi iz Microsofta se kunu da je upravo verzija za os X daleko naaaaaaajbolji komad softa koji su ikad napravili.. ok, ajde, možda sam sanjao to, ali imam osjećaj da kad je izašla jedna verzija da je baš upravo tako nekakva parola izletila..
10.12.2008 | 23:25
To me podsjetilo na propalu reklamu s komičarem a i na Đurinu primjedbu sa žaruljom.
11.12.2008 | 01:00
MS Office je zakon, No.1 u svijetu uredskih aplikacija, sve ostalo su blijede kopije i pokušaji ''brze'' zarade. Word je sinonim za obradu teksta i tu bi priči trebao biti kraj. Odgovaram za onaj iPod. Imao sam 2 komada koji su riknuli odmah nakon garncije, tako da je ostala samo hrpa ''ušminkane'' plastike. Tja, danas svaki malo skuplji mobitel ima mogućnost reprodukcije mp3 zapisa preko memorijskih kartica - kome još onda treba iPod, koji usput nema ni pišljivi FM prijemnik. Meni osobno, ne.
11.12.2008 | 09:25
Čuj, rista, iz tebe isijava mračnjaštvo. Kak je ono bilo u Kelijevim herojima (gdjegdje prevedeno i kao Zlato za odvažne) Donald Sutherland govoril? Again those negative wibes, man....! Ti uređaji osjete da ih ti mrziš i onda u samoobrani umru..
No, samo mi jedna stvar nije jasna. Ako je sve kaj ima znak jabuke smeće, zakaj si kupil dva iPoda, posebno kad nisu potrebni jer 'svaki malo bolji mobitel svira mp3 s kartice?'
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 45 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (953)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO