21.03.2004 | 22:44
OT fontovi rade u CS aplikacijama (InDesign, Photoshop, Illustrator) bez greške. Provjereno. Za one koji jos rade u OS 9, 9.1 ili 9.2 a imaju CE navedene aplikacije, OT fontovi takodjer rade besprijekorno.
URW fontovi su radjeni za Windowse XP i imaju 1250 kodnu stranicu, znači istočno-europsku i ne ponašaju se u CS aplikacijama kako treba. Naime, naši znaci su na nekim čudnim mjestima i mogu se dobiti samo preko InsertGlyph u InDesignu. To znači "pješice" unositi naše znakove, što naravno, nije dobro.
Za sve koji su zainteresirani - imam preko 200 porodica OT fontova sa svim znakovima - Exteneded Europe, što znači od skandinavskih, preko poljskih, čeških, do naših i svi besprijekorno rade u CS aplikacijama u Pantheri i u CE aplikacijama u OS 9.2. Broj glyphova kreće se od 400 do 550. Svi su napravljeni iz originalnih Adobe, Agfa, Bitstream i Linotype fontova.
Svima kojima su potrebni D&N Type 1 slova (ja sam ih lokalizirao) mogu ih dobiti besplatno, no OT fontovi nisu besplatni. Kako do sada nisam prodavao slova, već ih radio samo za svoje potrebe, ne znam cijenu fontova. Najbolje bi bilo da ovdje date svoje ponude, pa se možemo dogovoriti.