07.02.2013 | 18:32
smayoo kaže:
Teško mi je povjerovati da je ovo prvi put da te je Mail.app zaje*o. To je jedna od lošijih aplikacija u OSX-u i ima u njoj podosta bugova, naročito ako želiš IMAP spajanje na svoje mailboxove.
Zapravo je. Ne sjećam se da sam ikad do sada s njom imao i najmanji problem, a već dosta vremena imam dva GMail accounta na IMAP-u i mail od faksa je sad drugu godinu na Exchange-u. Jedino što mi je falilo u njemu je bila "outlookolika" orijentacija sučelja, no i to je došlo s Lionom i oduševilo me
POP-a sam se davno riješio i smatram ga totalno neupotrebljivim u današnjem vremenu.
Ja je se držim jer ima addon za projektno tagiranje mailova koji mi je nezamjenjiv (nisam mu našao dobru alternativu). Ali da nije toga, samog Mail.app bi se odavno riješio.
Ne znam je li to ono što mislim, ali ja sam si na GMailu riješio sortiranje i dodjelu labela po filterima. Tako imam posebne foldere/labele u koje mi automatski sortira mailove po nekim kriterijima, neke briše automatski itd. I sve je to neovisno o mail klijentu
BTW, Mozilla više ne razvija Thunderbird (compatibility i security updates only). Sad guraju SeaMonkey. A i Thunderbird je isto ćudljiv u bugovit ako si iole zahtjevniji korisnik. SeaMonkey je u tom smislu neupotrebljiv.
Dat ću mu šansu koji dan pa ću vidit odgovara li mi ili ne. Sjetio sam se tek nekon instalacije da je razvoj stao, ali sigurno će se već nešto drugo smislit
Riba bi ti vjerojatno preporučio Postbox. Nije besplatan, ali...
I njemu ću dat šansu u slučaju nedostatka drugih rješenja. Najavljuje se i neka konkurentska aplikacija za istu svrhu, pa je možda bolje pričekat.
Hvala na odg